Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

bet365

Ο Παναθηναϊκός των πολλών ευκαιριών, ζορίστηκε και κέρδισε με το «φτωχό» 1-0 την «ταμπουρωμένη» Νίκη Βόλου! Οι «πράσινοι» που... έπιασαν τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία...

Καθιερώνεται ο Στιλ!

Μετά την εμφάνιση του κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου και το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Λουκ Στιλ έκανε... σεφτέ και στο πρωτάθλημα, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου εμπιστεύθηκε τον Άγγλο πορτιέρο.

Από κει και πέρα και σε διάταξη 4-2-3-1, ο Μπούρμπος ήταν το δεξί μπακ για το «τριφύλλι», ο Νάνο αριστερό και ο Κουτρουμπής με τον Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Πράνιτς και Λαγός στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ατζαγκούν σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί «φτερό» ο Ζέκα, αριστερό ο Ντίνας και στην κορυφή ο Καρέλης.

Tρίτη και... φαρμακερή

Όταν είσαι Παναθηναικός και δεν... καθαρίζεις από νωρίς αυτά τα παιχνίδια και αφήνεις τον χρόνο να περνά, τόσο ο αντίπαλος θα ξεθαρρεύει και θα αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι. Κάπως έτσι πήγε να την «πατήσει» και ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Νίκη Βόλου! Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας στο μισό γήπεδο έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου που μέχρι και το πρώτο εικοσάλεπτο ψαχνόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο «ξύπνημα» αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα η εμφάνιση του Νάνο και του Ντίνα από αριστερά και ο εξαιρετικός Πράνιτς. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, πάντως, είχε και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς αλλά ο Ταϊρης απόκρουσε το τετ-α-τετ.

Από κει και πέρα, το «τριφύλλι» πίεσε πιο ορθολογικά, με λιγότερα λάθη στην ανάπτυξη του και με τον Ατζαγκούν στο 32' και το 33' έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Νιγηριανός τελείωσε άτσαλα τις ευκαιρίες του.

Κάτι που δεν έπραξε στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Αυτή που ήταν και η... φαρμακερή! Σε ένα κομβικότατο σημείο-τρία λεπτά πριν «βγει» το ημίχρονο- και έπειτα από μια αντεπίθεση για σεμινάριο, ο «Άτζα» πήρε την κάθετη του Πράνιτς και με δυνατό σουτ νίκησε τον πορτιέρο της Νίκης! Για δεύτερο σερί ματς, ο βραχύσωμος μέσος βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα και φωνάζει «παρών», βγάζοντας... κιλά άγχους από τα πόδια των συμπαικτών του.

Στο ρελαντί και με χαμένες ευκαιρίες

Έχοντας το... μαξιλαράκι του 1-0 και χωρίς το άγχος του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην επανάληψη. Βρήκε περισσότερους χώρους, από την στιγμή που η Νίκη Βόλου προσπάθησε να απειλήσει, έχασε μεγάλες ευκαιρίες αλλά λόγω αστοχίας και Ταϊρη δεν μπόρεσε να βρει και ένα δεύτερο τέρμα που θα έβαζε τέλος στην σεμνή τελετή! Καρέλης, Ντίνας, Κλωναρίδης, Δώνης και Πέτριτς είχαν τις στιγμές τους, όμως, η μπάλα δεν κατέληξε στο πλεκτό.

Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Με σοβαρότητα στην ανασταλτική λειτουργία και απέναντι σε μία ομάδα χωρίς ποιότητα, θα ήταν έκπληξη αν συνέβαινε το αντίθετο.

Το γκολ του Ατζαγκούν φάνηκε υπεραρκετό, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Σούπερ Λίγκ, έφτασε στους 10 βαθμούς τον Ολυμπιακό και πηγαίνει στο Εστορίλ με ανεβασμένη ψυχολογία για το «διπλό»!


MAN OF THE MATCH: Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Κροάτης μέσος ήταν εξαιρετικός σήμερα στην Λεωφόρο, έχοντας σημαντική βοήθεια στο δημιουργικό κομμάτι, κάτι που του έλειπε σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Από δική του εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Ατζαγκούν σκοράρει για το 1-0. Έχει ακόμη μία πάσα... μισό γκολ προς τον Καρέλη ενώ σε είχε και γενικότερα σωστές επιλογές στις μεταβιβάσεις του. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό, το να έχει σε καλά φεγγάρια τον έμπειρο άσο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι του Παναθηναϊκού, κρίνοντας και πάλι το τελικό αποτέλεσμα! Ο λόγος για τον Αμπντούλ Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός εκτός από το γκολ της νίκης, ήταν δραστήριος ενώ βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι, πιέζοντας σαν... σκύλος!

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους; Έπαιξε μόνος του τον Παναθηναϊκό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος, αφήνοντας ζωντανές τις ελπίδες για ισοφάριση στην Νίκη Βόλου. Ο πορτιέρο Ταϊρης είχε εξαιρετικές αποκρούσεις, ήταν σταθερός και φυσικά δεν φέρει ευθύνη στο τέρμα που δέχθηκε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η έλλειψη ποιότητας των φιλοξενούμενων. Όταν σε πέντε αγωνιστικές, δεν έχει ούτε βαθμό, δεν περιμένεις το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για να καταλάβεις πως η Νίκη Βόλου χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό... θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Μία ομάδα που δεν είχε να πει «τίποτα», ένα σύνολο νεαρών ποδοσφαιριστών που θέλουν αρκετό χρόνο αλλά και ποιοτικές προσθήκες για να γίνουν ομάδα Σούπερ Λίγκας. Το φιλότιμο δεν φτάνει.

Η ΓΚΑΦΑ: Το 1-0 είναι πάντα... ρευστό και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε και θα έπρεπε να... καθαρίσει το παιχνίδι, παρά να ζει με το άγχος μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Νίκος Καρέλης είχε την τεράστια ευκαιρία να το τελειώσει στο 62' αλλά απέναντι από τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου κατάφερε να πλασάρει άουτ στο τετ-α-τετ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα και λάθος υποδείξεις η διαιτησία του Αμπάρκιολη και των βοηθών του. Σωστά αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αργυρίου στο 84' μετά από το μαρκάρισμα, διαμαρτυρήθηκε έντονα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός σκόραρε... ένα και καλό, έκανε το καθηκόν του και έφτασε τους 10 βαθμούς, φτάνοντας στην κορυφή, όπου μπορεί να παραμείνει υπό προϋποθέσεις. Οι «πράσινοι», βέβαια, θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι το «τρίποντο». Έτσι κι αλλιώς, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν ούτε φάση στην Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (52' Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας, Καρέλης (66' Πέτριτς), Ατζαγκούν (80' Κλωναρίδης).

Νίκη Βόλου (Σβεν Βαντεμπρόεκ): Ταίρης, Ίβενς, Τσουκάνης, Λάουκς, Κυζιρίδης (78' Ροτζέριο), Καρασαλίδης, Αργύρης, Κοτσαρίδης (56' Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (78' Σωτηράκος), Αργυρίου, Τζιώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα