Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 4-0

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 4-0

bet365

Οι Ροχιμπλάνκος ξαναβρήκαν τον εαυτό τους και κατέστησαν εύκολο (4-0) το ματς με την επικίνδυνη Σεβίλλη, για να ανέβουν μόνοι στη 2η θέση (-2 από Μπαρτσελόνα).

Η Σεβίλλη ταξίδεψε φουριόζα στη Μαδρίτη. Με μία ισοπαλία και τέσσερις σερί νίκες, ισοβαθμούσε στην κορυφή με τις Βαλένθια, Μπαρτσελόνα. Φιλοδοξούσε λοιπόν να συνεχίσει το σούπερ αυτό ξεκίνημα της. Ωστόσο, αυτή τη φορά η Ατλέτικο θυμήθηκε το καλύτερο πρόσωπο της. Οι Ροχιμπλάνκος έπαιξαν ξανά παθιασμένα, μυαλωμένα, υπηρέτησαν πιστά το πλάνο του Ντιέγο Σιμεόνε (σ.σ.: επέστρεψε στον πάγκο μετά την τιμωρία του) και έφτασαν εύκολα στο 4-0 που θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο ευρύ.

Στην 11άδα βρέθηκε και ο Μάντζουκιτς με τη μάσκα του, μετά το χτύπημα στη μύτη που είχε δεχτεί στο ματς με τον Ολυμπιακό. Γκολ όμως δεν έβαλε ο Κροάτης. Το 1-0 ήρθε όταν μετά το σουτ του Κόκε (19'), η μπάλα πήρε ύψος αφού χτύπησε στο πόδι του Παρέχο και κρέμασε τον Μπέτο. Ο τελευταίος ήταν σε πολύ καλή βραδιά και κράτησε χαμηλά το σκορ για την ομάδα του. Στο 26' σταμάτησε την κεφαλιά του Γκάμπι, ενώ ένα λεπτό αργότερα απείλησε με διαγώνιο σουτ ο Ανσάλδι. Στο 42' ήρθε και το 2-0, όταν ο Μιράντα έκανε το γέμισμα και ο Σαούλ σκόραρε με κοντινή σκαστή κεφαλιά (σ.σ.: η Ατλέτικο έχει 6 κεφαλιές φέτος και είναι 1η στην Primera, με 2η τη Ρεάλ που έχει 5.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η Σεβίλλη παρέμεινε εγκλωβισμένη και θα τελείωνε το παιχνίδι χωρίς ούτε μία καθαρή φάση. Αντιθέτως, Μάντζουκιτς (λίγο άουτ), Αρντά Τουράν (το έβγαλε ο Μπέτο) και Γκριεζμάν (εξ επαφής πάνω από την εστία) θα απειλούσαν για το 3-0. Αυτό τελικά ήρθε στο 82'. Ο χειρότερος του γηπέδου, Φιγκέιρας έκανε κάτι σαν καρατιά στον Γκριεζμάν εντός περιοχής. Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Ραούλ Γκαρθία. Ωστόσο, θα είχε κι άλλο. Με τον αγαπημένο τρόπο του Κόκε. Ο Ισπανός μέσος κέρασε με φάουλ την 5η ασίστ του για φέτος και με κεφαλιά ψαράκι ο Ραούλ Χιμένες άνοιξε λογαριασμό με τη νέα ομάδα του.

Με αυτό τον εμφατικό τρόπο οι Ροχιμπλάνκος απόλαυσαν μία νίκη στο πρωτάθλημα με διαφορά δύο γκολ ή περισσότερα για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Απρίλιο και απογειώθηκαν στη 2η θέση, μόλις στο -2 από την κορυφή.

* Τα 10 από τα 12 τελευταία γκολ της Ατλέτικο έχουν ξεκινήσει από στημένη μπάλα!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλδι, Χουανφράν, Γκάμπι (46' Ραούλ Γκαρθία), Τιάγκο, Κόκε, Αρντά Τουράν, Σαούλ (65' Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς (73' Ραούλ Χιμένες)

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Φιγκέιρας, Παρέχο, Καρίσο, Κολοτζέτζακ (46' Μπανέγα), Τρεμουλινάς, Κριτσόβιακ, Μ'Μπιά, Αλέιξ Βιδάλ (78' Ντεουλοφέου), Βιτόλο (46' Ντένις Σουάρεθ), Μπάκα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα