«Δεν είχε ρυθμό ο ΠΑΟΚ, αλλά είναι καλύτερος φέτος!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Δεν είχε ρυθμό ο ΠΑΟΚ, αλλά είναι καλύτερος φέτος!»

bet365

Ο σκόρερ της νίκης-έκπληξη του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Χρήστος Ευσταθίου, μιλάει στο gazzetta.gr και χαρακτηρίζει τον εφετινό ΠΑΟΚ πολύ βελτιωμένο κι έτοιμο ν' ανέβει επίπεδο. Τι είπε για τους εφετινούς στόχους της ομάδας του και την αυτοπεποίθηση που της χάρισε το αποτέλεσμα επί του "δικεφάλου του Βορρά".

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Μάδυτο, ένα χωριό περίπου μία ώρα έξω από την Θεσσαλονίκη, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Ηρακλή. Το πλεονέκτημά του στον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, είναι η μεγάλη εξοικείωση που είχε με τον αγωνιστικό χώρο του "Καυταντζογλείου", τον οποίο είχε "οργώσει" από την περίοδο που ήταν μέλος στα τμήματα "υποδομής" του "Γηραιού". Ο λόγος για τον 23χρονο Χρήστο Ευσταθίου, που μ' ένα εκπληκτικό ξερό αριστερό σουτ, νίκησε την καλύτερη άμυνα της Superleague και τον γκολκίπερ Γιακουμή, υποχρεώνοντας τον "δικέφαλο του Βορρά", στην πρώτη εφετινή του ήττα επί ελληνικού εδάφους.

«Ήξερα καλά το γήπεδο!»

«Η αλήθεια είναι ότι από χθες το βράδυ, έχει γίνει μέγαλος ντόρος στην Θεσσαλονίκη και το τηλέφωνό μου χτυπάει συνέχεια από κλήσεις και μηνύματα. Δεν κερδίζεις κάθε μέρα τον ΠΑΟΚ! Νομίζω, όμως, ότι η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Προηγήθηκαμε νωρίς και βλέποντας ότι οι αντίπαλοί μας, δεν ήταν πολύ φρέσκοι και δεν μας πίεσαν ασφυκτικά, καθώς περνούσε η ώρα, απελευθερωνόμαστε και παίζαμε πιο άνετα. Εγώ αισθανόμουν από την αρχή πολύ καλά, γιατί ήξερα καλά το γήπεδο και ήταν σαν να έπαιζα στο σπίτι μου. Όλη η ομάδα, όμως, ίσως και λόγω του ονόματος του αντιπάλου, μπήκε πολύ συγκεντρωμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθήσαμε πολύ να αντισταθούμε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό, καθώς περνούσε η ώρα αποκτούσαμε καλύτερη ψυχολογία και πιστεύαμε περισσότερο στον εαυτό μας.», μας είπε αρχικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πριν σχολιάσει την εμφάνιση της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη.

«Στο χέρι του να απειλήσει τον Ολυμπιακό!»

«Ήταν εμφανές ότι οι αντίπαλοί μας δεν είχαν καλό ρυθμό και σίγουρα η εικόνα τους, διέφερε αρκετά από τις τελευταίες μεγάλες νίκες που πέτυχαν στο πρωτάθλημα και το Europa League. Αλλά αυτό ήταν λογικό, γιατί τα περισσότερα παιδιά που αγωνίστηκαν δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής ή δεν είχαν παίξει καθόλου στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Αυτό το αποτέλεσμα, πάντως, δεν αλλάζει την καλή άποψη που έχω σχηματίσει για την εφετινή του δυναμικότητα. Με μικρότερο budget σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι τώρα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, παίζει πολύ πιο στρωτό ποδόσφαιρο και δείχνει ότι έχει περισσότερες δυνατότητες από πέρυσι. Στην πορεία θα φανεί τι μπορεί να κάνει και αν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να απειλήσει τον Ολυμπιακό.», υπερθεμάτισε ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα, πριν αναφερθεί στους στόχους της ομάδας της Καλαμαριάς.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για... σωτηρία!»

«Φέτος γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια στον Απόλλωνα. Αργήσαμε πολύ να ξεκινήσουμε την προετοιμασία και μπήκαμε στο γήπεδο στις 3 Αυγούστου. Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από πολλούς καινούριους παίκτες και μέρα με την ημέρα, δουλεύουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο για να γίνουμε σύνολο. Τα φιλικά που δώσαμε μας βοήθησαν να διαπιστώσουμε τις αδυναμίες μας και από παιχνίδι σε παιχνίδι, παρουσιάζαμε βελτίωση, με αποκορύφωμα το πρώτο επίσημο ματς, στο οποίο παρουσιαστήκαμε πολύ σοβαροί και κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση. Ο στόχος μας στο πρωτάθλημα της Football League, σίγουρα, δεν είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, γιατί με τόσο μεγάλο όνομα και τόσο ποιοτικό υλικό που έχει ο Απόλλων, δεν "νομιμοποιούμαστε" να μιλάμε για "σωτηρία". Πάμε για να κάνουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία και ό,τι καλύτερο ήθελε προκύψει. Αυτή η νίκη σίγουρα μας δίνει μεγάλο κουράγιο και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε!», κατέληξε ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Γλυφάδα και τη Λαμία.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα