Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-0

Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-0

Απόστολος Παγώνης
Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-0

bet365

Ο εντυπωσιακός ΠΑΟΚ του πρωταθλήματος δεν... εμφανίστηκε στο Κύπελλο κι έπεσε «θύμα» της μεγαλύτερης έκπληξης στην 1η αγωνιστική, καθώς ηττήθηκε (1-0) στο «ασπρόμαυρο» Καυταντζόγλειο από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς!

Το σερί σταμάτησε στο Καυτανζόγλειο. Ο Απόλλων 1926 κέρδισε τον κακό ΠΑΟΚ με 1-0 με φκολ του Ευσταθίου στο 18ο λεπτό. Ο Δικέφαλος δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα των τελευταίων αναμετρήσεων σε Πρωτάθλημα και Europa League. Είχε μόλις μια ευκαιρία με την γυριστή κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 60’ και τίποτα άλλο. Δίκαια λοιπόν και με βάσει την εικόνα των δύο ομάδων ο Απόλλων πήρε την νίκη.
Πως παρατάχθηκαν
Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Απόλλων 1926. Κάτω από τα δοκάρια ο Βρονταράς, δεξιά ο Γαλανόπουλος και αριστερά ο Κατσιαρός. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπερτεν και Βαγγελόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Ακασσου και Μπιτσάκος. Στις πτέρυγες οι Νατσιόπουλος και Ευσταθίου στον άξονα ο Καράμπελας και στην κορυφή της επίθεση ο Γκέσιος.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Γιακουμής κάτω από τα δοκάρια, ο Κίτσιου δεξιά στην άμυνα, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στόπερ οι Τζιόλης και ο Ποζατζίδης. Στο κέντρο οι Γκολάσα, Μάρτενς και Σαββίδη. Τέλος, στην επίθεση δεξιά ο Κουλούρης, αριστερά ο Πόζογλου και στην κορυφή ο Παπαδόπουλος.

Ο Απόλλων έκανε την έκπληξη στο πρώτο ημίχρονο τόσο με την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο, όσο και με το γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Ευσταθίου στο 18ο λεπτό με δυνατό σουτ από τον άξονα. Οι Καλαμαριώτες δεν φοβήθηκαν τον ΠΑΟΚ που είχε πολλά προβλήματα στο χώρο του κέντρου. Οι «κοκκινόμαυροι» μπορεί να έδωσαν χώρο στον Δικέφαλο όμως σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκαν στην άμυνα τους. Η ανάπτυξη έβγαινε από τα άκρα όπου δεν συνάντησαν καμία αντίσταση. Τα ανασταλτικά χαφ έκαναν πολύ καλή δουλεία, όπως και ο Μπερτέν στην άμυνα.

Ο Αναστασιάδης ήξερε πως οι παίκτες που θα αγωνιστούν απέναντι στην Καλαμαριά θα έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί. Ο Δικέφαλος είχε ένα 5λεπτο ξέσπασμα με τον Πόγοζλου να είναι από τους διακριθέντες όμως μέχρι εκεί. Οι Μάρτενς και Γκολάσα δεν βοήθηαν όσα θα ήθελε ο Αναστασιάδης με τον Βέλγο και τον Ισραηλινό να δείχνουν ότι δε μπορούσαν να «σπρώξουν» τον ΠΑΟΚ επιθετικά. Το χλιαρό σουτ του Μάρτενς στο 13 και η κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 16’ ήταν οι φάσεις του Δικεφάλου μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στο 52ο λεπτό έκανε δύο αλλαγές μαζωμένες. Πέρασε στο παιχνίδι του Τζανδάρη και Αθανασιάδη στις θέσεις των Σαββίδη και Πόζογλου. Η διάταξη του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε από 4-3-3 σε 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο του Κλάους και Παπαδόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι σύντομα έκλεισαν τους «κοκκινόμαυρους» στα καρέ τους αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 60’ με τον Αθανασιάδη να πιάνει μια γυριστεί κεφαλιά βλέποντας πως ο Βρονταράς ήταν εκτός θέσης. Ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς βλέποντας πως η μπάλα πάει να κρεμάσει ένα δύο βήματα πίσω και πάνω στην γραμμή έδιωξε. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση του Δικεφάλου στον αγώνα. Στο 90’ ο Απόλλων θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Αναστασίου να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο τετ α τετ με τον Γιακουμή.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως μέχρι εκεί. Έλειπε η φαντασία και η πειθαρχία στο παιχνίδι τους. Στοιχεία τα οποία έχει δείξει μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα. Το ματς άρχισε να γίνεται προς ο τέλος σκληρό με δυνατά μαρκαρίσματα και τον Μήτσιο να μοιράζει συνεχώς κάρτες. Πολλά ήταν τα παράπονα του Αναστασιάδη προς τον Μάρτενς για τις λάθος μεταβιβάσεις του, αλλά και για την εικόνα που παρουσίασε η μάδα του μετά το τέλος του αγώνα.

Απόλλωνα 1926: Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Μπερτίν, Βαγγελόπουλος, Ακασσού(53’ Ολίσε), Καράμπελας, Ευσταθίου, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος (66’Σουλίδης), Γκέσιος(76’ Αναστασίου)

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κίτσιου, Τζιόλης, Ποζατζίδης(73’Σκόνδρας), Σπυρόπουλος, Γκολάσα, Μάρτενς, Σαββίδης(52’ Τζανδάρης), Κουλούρης, Πόζογλου(52’ Αθανασιάδης), Παπαδόπουλος.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα