Δέλλας, το καλύτερο μαντάτο!

Δέλλας, το καλύτερο μαντάτο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Δέλλας, το καλύτερο μαντάτο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γύρισε από την Κομοτηνή και blogαρει για την ΑΕΚ που είναι ομάδα του προπονητή και τα ερωτηματικά της…

Μία ώρα αγώνα στην Κομοτηνή ήταν αρκετή για να επιβεβαιώσει όλα όσα γνωρίζαμε για τη φετινή ΑΕΚ. Κοινώς ότι θα είναι μία ομάδα που θα αποδεικνύει στον αγωνιστικό χώρο πως είναι αποτέλεσμα δουλειάς προπονητή. Κι αυτό είναι το καλύτερο μαντάτο για την Ένωση από το ματς με αντίπαλο τον Πανθρακικό!

Εκτός από την κατοχή της μπάλας που έφτασε στο 62% για τους Κιτρινόμαυρους, κάτι που δούλευε μέρα… νύχτα ο Έλληνας κόουτς στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Πήλιο, είδα σχεδόν όλα όσα δουλεύονταν καθημερινά το καλοκαίρι που μόλις πέρασε. Η ΑΕΚ γίνεται ομάδα του προπονητή της ο οποίος κανείς δεν λέει ότι έχει γίνει ο Μουρίνιο, αλλά εξελίσσεται και εκείνος ταχύτατα και αποτελεί το μεγάλο κέρδος της Ένωσης, σίγουρα το καλύτερό της μαντάτο!

Άριστη ανάπτυξη με κάθετο παιχνίδι από τα άκρα και την άμυνα. Απίθανη εικόνα σχετικά με το transition game είτε αναφερόμαστε στο αμυντικό είτε στο επιθετικό, ορθολογική σκέψη επιθετικής ανάπτυξης από τα άκρα (κυρίως) αλλά και από τον άξονα και από την άμυνα με τις γνωστές μεγάλες διαγώνιες μπάλες και συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών σε επίθεση και άμυνα…

Απόλυτα δικαιολογημένα ο Τραϊανός Δέλλας ήταν ικανοποιημένος από τους παίκτες του στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Οι Κιτρινόμαυροι «έπνιξαν» τον αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έβγαζαν στον αγωνιστικό χώρο όσα δουλεύουν.

Θαρρώ μετά και την εικόνα με τον Πανθρακικό άπαντες έλαβαν το μήνυμα ότι η ΑΕΚ έχει επιστρέψει (τυπικά και υποχρεωτικά) στον εγχώριο ποδοσφαιρικό χάρτη και πως αν υπήρχε και ένα σούπερ φορ στο ρόστερ της (κάτι που μπορεί να γίνει τον προσεχή Δεκέμβριο γι’ αυτό ας μη γκρινιάζουμε συνέχεια, έπρεπε να αποκτηθεί, δεν τα κατάφεραν να το κάνουν, προχωράμε) θα έκανε πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Μία ομάδα με συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας, άριστης επιθετικής και αμυντικής λειτουργίας, με διπλάσιες και βάλε τελικές προσπάθειες από τον αντίπαλό της (στην έδρα του πάντα), με περισσότερους από 1.500 οπαδούς (ο κόσμος και η ιστορία μίας ομάδας αποδεικνύουν το μέγεθός της) ενώ απαγορεύονταν η μετακίνηση οργανωμένων από Αθήνα (1.500 και πλέον μόνο από τον Βορά ημέρα Τετάρτη!) και που το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ δεν είχε ούτε μισό επίσημο ματς έως τώρα, απλά στέλνει
ξεκάθαρο μήνυμα επιστροφής εκεί που ανήκε!

Χαίρομαι που πλέον σε ότι αφορά τον Τραϊανό Δέλλα όσοι τον αμφισβητούν (πλέον είναι ελάχιστοι στα ΜΜΕ και όχι μόνο) στέκονται στο γεγονός πως έκανε καθυστερημένα τις αλλαγές. Σ’ αυτό έχουν απόλυτο δίκιο: οι Αραβίδης και Πλατέλλας έπρεπε να βγουν νωρίτερα απ’ τον αγωνιστικό χώρο και προφανώς αυτό δεν έγινε από τον «Τράι». Ας είναι, εκτιμώ ότι στην πορεία της σεζόν, θα το μάθει κι αυτό και θα το διορθώσει!

Σχετικά με τα πρόσωπα αναμφισβήτητα ο κορυφαίος της ΑΕΚ και γενικά του αγωνιστικού χώρου ήταν ο Μιγκέλ Κορδέρο. Εκπληκτικός ανασταλτικά, εξαιρετικός στην πρώτη μπάλα και στην αλλαγή κατεύθυνσης και επιλογής ανάπτυξης, μακράν ο κορυφαίος. Ακολούθησαν σε απόδοση ο Λαμπρόπουλος (κέρδισε εύκολα τη θέση απ’ τον Σαρρή στο πλευρό του πάντα αξιόπιστου και χωρίς λάθη Κολοβέτσιου), ο Πεταυράκης που συνεχίζει να ανεβαίνει και να εξελίσσεται, ενώ η ΑΕΚ θα ήθελε περισσότερα από τον καλό (μέχρι εκεί) Μπαρμπόσα, τον Μάνταλο και τον Πλατέλλα ο οποίος δεν ήταν κακός, αλλά όχι στα γνωστά επίπεδα απόδοσης…

Όσο για τα ερωτηματικά, αυτό αφορά κυρίως το πως θα είναι η ΑΕΚ και θα παρουσιαστεί στη συνέχεια όσο καθυστερεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League (γι αυτό άλλωστε χθες δεν μπορούσε να εχει τον ίδιο ρυθμό για περισσότερο από 60 λεπτά) και αν θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω μην έχοντας στο ρόστερ της το φορ που θα φέρει το εύκολο γκολ.

Υγ: Πρώτη με νίκη στο μπάσκετ για το Κύπελλο από ομάδα που απλά συγκεντρώνεται να προπονηθεί. Πολύ καλό αυτό… Η ΑΕΚ επέστρεψε (και) στο μπάσκετ και όχι για να είναι απλά περαστική απ’ την κατηγορία. Η πρώτη σεζόν θα είναι μάθημα και θα δείξει το δρόμο για τις επόμενες που θα πρέπει να φέρουν στην Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ πρωταγωνιστικό ρόλο!

Υγ2: Είναι απίθανο να βλέπεις στους οπαδούς της ομάδας σου τη λύσσα να δουν την καψούρα τους. Μεγάλη αγάπη – απίθανη σχέση αυτή του οπαδού της ΑΕΚ με την ομάδα τους. Τώρα, όπως και οι ίδιοι έλεγαν για όσα έβλεπαν, γουστάρουν και ανυπομονούν να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται. Μιλούν μόνο για τα αγωνιστικά και φυσικά πάντα για το θέμα του γηπέδου που το περιμένουν και ζουν γι’ αυτό!

Υγ3: Όταν θέλει η αστυνομία. Ούτε μία στραβή, ούτε μισή πριν, στη διάρκεια και μετά το ματς. Μόνο πέντε βαριά δέκα λεπτά αναμονή για τους οπαδούς της ΑΕΚ προκειμένου να βγει ο υπόλοιπος κόσμος απ’ το γήπεδο (και όχι μισάωρα και 45λεπτα όπως τόσα χρόνια σε άλλα γήπεδα για να κάνουν τα καπρίτσιο τους και τη μαγκιά τους οι ένστολοι), έπειτα αποχώρηση όλων των οπαδών της Ένωσης χωρίς το παραμικρό. Απλά και όμορφα. Βρε όταν θέλει η αστυνομία δεν προκαλεί και δεν συμβαίνει το παραμικρό, όχι σαν τους σερίφηδες σε Χανιά, Τρίπολη και αλλού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...