Λυών – Λοριάν 4-0

Gazzetta team
Λυών – Λοριάν 4-0

bet365

Η Λυών διέλυσε 4-0 την καλή «πελάτισσα» της Λοριάν και συνέχισε την ανοδική πορεία της. Στις καθυστερήσεις λυτρώθηκε η Μονακό στο Μονπελιέ (0-1). Πρώτη ήττα της Λιλ.

Αφού νίκησε τη Μονακό και πέρασε με βαθμό από το Παρίσι, η Λυών πιστοποίησε με εμφατικό τρόπο την ξεκάθαρη βελτίωση της. Το θύμα ήταν η συνήθης ύποπτη Λοριάν. Από καμία ομάδα άλλωστε δεν έχει ηττηθεί τόσες φορές όσες από τη Λυών (σ.σ.: στο 63% των μεταξύ τους αγώνων). Τώρα η ήττα ήταν και βαριά με 4-0. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Ν'Ζι και ο Φεκίρ. Ο πρώτος αφού έδωσε την ασίστ στον Λακαζέτ (5') για το 1-0 και σπατάλησε τις δικές τους εξαιρετικές ευκαιρίες (13', 18'), στο 54' πέρασε και τον τερματοφύλακα για το 3-0. Ενδιάμεσα (39'), ο Φεκίρ είχε κάνει το 2-0, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να το... πνίγει. Στο 68' και πάλι ο Φεκίρ ολοκλήρωσε σε χαλαρό τετ α τετ το καρέ της ομάδας του. Η Λοριάν προσπάθησε στο τέλος για ένα γκολ, αλλά ο Αντονι Λόπες (81') πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Αγιού.

Λύτρωση με Ζερμέν
Η Μονακό πέρασε με νίκη από το Μονπελιέ με τον Ζερμέν να λυτρώνει στο 3' και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων τους Μονεγάσκους. Το ματς ήταν ανοιχτό, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα και στα δύο ημίχρονα, όμως σταδιακά τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοσή τους σε αμφότερα, φτάνοντας στο τέλος στη νίκη. Η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στο 5' για την Μονπελιέ με τον Μπεριγκό, που βρήκε δίχτυα στο 18', όμως σωστά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Σιγά-σιγά οι παίκτες του Ζαρντίμ ισορρόπησαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μπερνάρντο Σίλβα και Μουτίνιο, πριν ο Μουνιέ χάσει κλασική ευκαιρία στο 38', όταν πλάσαρε από πλάγια θέση σε κενή εστία, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ! Η εικόνα ήταν η ίδια στο δεύτερο μέρος, με τους Κοντογκμπιά (58') και Καμαρά (82') να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, πριν ο Τουλαλάν φτάσει κοντά στο γκολ με εκπληκτικό βολέ στην κίνηση στο 82'. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα μείνει μέχρι το τέλος ήρθε η χρυσή αλλαγή του Ζαρντίμ να δώσει τη νίκη. Στο 90+3' μετά από γύρισμα του Κουρζάβα από αριστερά, ο Ζερμέν με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1!

Εσπασε το αήττητο της Λιλ η Νις
Ο Κλοντ Πιέλ, οδήγησε την Νις σε εντός έδρας νίκη σε βάρος της πρώην ομάδας του, Λιλ και της έσπασε το αήττητο που διατηρούσε φέτος στην Ligue 1 μετά από έξι αγωνιστικές. Σε ένα πολύ κλειστό ματς με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, οι Νισουά κατάφεραν να κρατήσουν σε... σιωπή την αντίπαλό τους και με γκολ του πρώην άσου της Λιλ, Ματιέ Μποντμέρ στο 41' να πάρουν τη νίκη. Ο Γάλλος μεσοαμυντικός νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από εκτέλεση κόρνερ και έγραψε το 1-0 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από την ήττα, η Λιλ δεν κατάφερε να κρατηθεί σε απόσταση ενός βαθμούς από την πρωτοπόρο, Μαρσέιγ, η οποία έκανε... βόλτα την Τρίτη (23/09) στην έδρα της Ρεμ (0-5).

Χαμένη ευκαιρία για Ναντ
Η Μπαστιά έμεινε από το πρώτο μέρος με 10 παίκτες, ο Γκακπέ έχασε πέναλτι και η Ναντ την μεγάλη ευκαιρία να φύγει με νίκη από την Κορσική επί της Μπαστιά. Το ξεκίνημα ήταν κακό, με τις ομάδες να μην βρίσκουν ρυθμό, τις φάσεις να είναι... ανύπαρκτες και τους φιλοξενούμενους να χάνουν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Στο 40' ο Πεϊμπερνές ανέτρεψε εντός περιοχής τον Νκουντού εντός περιοχής, τον διαιτητής Σαρπόν να δίνει το πέναλτι και τον Αρεολά να αποκρούει την εκτέλεση του Γκακπέ. Στην επανάληψη τα καναρίνια δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ, απείλησαν ελάχιστα και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ανάσα για Εβιάν
Πρώτη νίκη στη σεζόν για την Εβιάν, που επιβλήθηκε εντός έδρας της Λανς με 2-1. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 10' ο Βας έκανε το 1-0 από κοντά μετά από ασίστ του Μπαρμπόσα. Οι παίκτες του Ντουπράζ είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και στο 30' έφτασαν και στο 2-0 με τον Μενσά. Η επανάληψη ξεκίνησε με τους «λανσουά» να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι με τον Τουζγκάρ να μειώνει σε 2-1 και το ματς ζωντάνεψε. Στο 58', μάλιστα, ο Ντιάγ, που μόλις είχε μπει έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Λανς. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, με τον Ντιάγ να χάνει νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 82' και το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Τρίτη (23/09)

Ρεμ-Μαρσέιγ 0-5
(8', 19' Ζινιάκ, 52', 59' Αγιού, 74' Ιμπουλά)

Ρεν-Τουλούζ 0-3
(42' Πέσιτς, 57' Ντιανέ αυτ., 61' Μπεν Γιεντέρ)

Τετάρτη (24/09)

Μπαστιά-Ναντ 0-0

Εβιάν-Λανς 2-1
(10' Βας, 30' Μενσά, 55' Τουζγκάρ)

Γκινγκάμπ-Μετς 0-1
(24' Μπουσμάν)

Λιόν-Λοριάν 4-0
(5' Λακαζέτ, 39', 68' Φεκίρ, 50' Ενζί)

Νις-Λιλ 1-0
(41' Μποντμέρ)

Μονπελιέ-Μονακό 0-1
(90+3' Ζερμέν)

Καέν-Παρί (22:00)

Πέμπτη (25/09)

Σεντ Ετιέν-Μπορνό (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα