Μπάγερν - Πάντερμπορν 4-0

Gazzetta team
Μπάγερν - Πάντερμπορν 4-0

bet365

Η Μπάγερν διέλυσε με 4-0 την Πάντερμπορν και μετά τις ισοπαλίες των Μάιντς και Χόφενχαϊμ απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Επιτέλους νίκη για Σάλκε.

Κανένας δεν περίμενε η Πάντερμπορν να φύγει έστω με τον βαθμό από το Μόναχο. Οι παίκτες του Μπράιτενραϊτερ έδειξαν καλά στοιχεία μόνο στην επίθεση και... παρασύρθηκαν από τους Βαυαρούς, που είχαν τον Γκέτσε σε πολύ καλή μέρα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, έχασαν πολλές ευκαιρίες και το 4-0, που τους φέρνει μόνους στην κορυφή, κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένο.

Από πολύ νωρίς φάνηκε ότι το βράδυ δε θα ήταν καθόλου εύκολο για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 8' μετά από πανέμορφο συνδυασμό και ασίστ με τακουνάκι του Μίλερ, ο Γκέτσε με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0. Ο Μίλερ (9') απείλησε άμεσα, ενώ στο 14' ήρθε και το 2-0, όταν ο Λεβαντόφσκι με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κρούζε φέρει ευθύνη για το γκολ, ενώ ο Πολωνός φέρεται να ήταν σε θέση οφσάιντ, όταν ο Λαμ του έδωσε την πάσα. Λεβαντόφσκι (16'), Γκέτσε (29', 42') και Ρόμπεν (32', 36') έφτασαν κοντά στο γκολ, με τους Βαυαρούς να κάνουν ό,τι θέλουν. Η μοναδική ευκαιρία για την Πάντερμπορν χάθηκε στο 24', όταν ο Ουαλί έφυγε στην αντεπίθεση, όμως δεν... άντεξε τη δόξα απέναντι στον Νόιερ και το πλασέ ήταν αδύναμο... Η κατοχή άγγιξε ακόμη και το 80% για την Μπάγερν, ενώ οι τελικές ξεπέρασαν τις 10.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Αρχικά, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έσβησαν μηχανές, έχοντας τον πλήρη έλεγχο, ενώ το παιχνίδι άνοιξε και πάλι μετά το 60'. Ο Γκέτσε (62') έχασε την πρώτη ευκαιρία, ενώ στη συνέχεια ο Κοτς απείλησε σε δύο περιπτώσεις τον Νόιερ στο 64' και στο 70', δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία. Στο 78' ήρθε και το τρίτο γκολ για την Μπάγερν. Μετά από γύρισμα του Ρόμπεν από δεξιά, ο Μίλερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρούζε, ο Στρόντιεκ δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Γκέτσε από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 4-0 δεν άργησε να έρθει, όταν ξανά από προσπάθεια και γύρισμα του Ρόμπεν από δεξιά, ο Μίλερ πρόλαβε το Κρούζε και με προβολή από κοντά έγραψε και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ. Μίλερ (88') και Ρόμπεν (89') θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ, με το 4-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Θρίλερ στο... 93'!
Μπορεί η Χοφενχάιμ να έπεσε από την κορυφή, ωστόσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να σώσει την παρτίδα, αφού απέσπασε ισοπαλία 3-3 από τη Φράιμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έκαναν από την αρχή αισθητή την παρουσία τους.Ωστόσο, τόσο στο 19' ο Μούιντζα όσο και στο 22' ο Ντάριντα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Μπάουμαν. Η άμυνα της Χοφενχάιμ συνέχισε τα... δώρα και στο 32΄ήρθε το... σοκ. Ο Φιλιπ έκανε τη σέντρα και ο Φράντζ πέτυχε το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα και από ένα λάθος ακόμα ήρθε το δεύτερο τέρματα των φιλοξενούμενων. Ο Σμιντ έκανε τη σέντρα και ο Φραντζ πέτυχε το 2-0. Οι... ρόλοι αντιστράφησαν στο 43', σοβαρό λάθος της άμυνας της Φράιμπουργκ, ο Βόλαντ έδωσε στον Ελιονούσι που πέτυχε το 2-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο β' μέρος και στο 63' ήρθε η ισοφάριση. Ο Ρούντι με εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-2. Η Χοφενχάιμ πίεσε, αλλά το νέο σοκ ήρθε στο 75', ο Ντάριντ ακέρδισε το πέναλτι και από την άσπρη βούλα πέτυχε το 3-2. Η Φράιμπουργκ είχε το πάνω χέρι, όχι όμως και την ηρεμία να κρατήσουν τη νίκη. Ετσι, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βέστεργκααρντ διαμόρφωσε το 3-3.

Τριάρα Σάλκε στην Βέρντερ
Με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος η Σάλκε τιμώρησε την άμυνα της Βέρντερ που συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και παρνηγύρισε νίκη στην Βρέμη (0-3). Η Βέρντερ έφτασε τα 13 γκολ παθητικό στις πρώτες 5 αγωνιστικές, αρνητική επίδοση που είναι η χειρότερη από το 1967-68 όταν είχε δεχθεί 15 σε αντίστοιχο διάστημα. Στο 48' ο Μάιερ με ατομική προσπάθεια από το... πουθενά ύστερα από την πάσα του Χούντελαρ νίκησε τον Ρενέ Βολφ για το 0-1 και μόλις τρία λεπτά αργότερα οι Βασιλικοί Μπλε πήραν καθαρό προβάδισμα νίκης. Ο Φουχς εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων ήταν απούσα και ο Νοϊστέντερ με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-2 για να διαμορφώσει το τελικό 0-3 ο Τρανκίλο Μπαρνέτα μετά τη δεύτερη ασίστ στο ματς από τον Χούντελαρ.

Μπορούσε και τη νίκη η Αϊντραχτ...
Αυτοκτονία για τη Μάιντς, η οποία έχασε το προβάδισμα των δυο τερμάτων και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στη Φρανκφούρτη με την Αϊντραχτ. Μπορεί να διατήρησε το αήττητο, ωστόσο έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 9 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα στην άμυνα και χάρη στις αντεπιθέσεις της έκαναν δύσκολη τη ζωή της Αϊντραχτ. Ενα τρίλεπτο της έδωσε τεράστιο προβάδισμα, αφού ο Χόφμαν στο 41' και ο Οκαζάκι στο 44' πέτυχαν το 2-0. Οι γηπεδούχοι πάντως φρόντισαν να απαντήσουν σε ένα ιδανικό σημείο, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέιερ πέτυχε το 2-1. Στο β' μέρος η Αϊντραχτ πίεσε, αλλά ο Οκαζάκι ήταν αυτός που απειλούσε. Πάντως, ο Ιάπωνας... ηττήθηκε από τον Τραπ σε δυο καλές περιπτώσεις, κρατώντας την Αϊντραχτ στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ρίσκαραν και στο 82' Σεφέρεβιτς ισοφάρισε 2-2. Μάλιστα, θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη, αλλά σε δυο περιπτώσεις, Μέιερ και Σεφέροβιτς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα