Ρεμ - Μαρσέιγ 0-5

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Ρεμ - Μαρσέιγ 0-5

bet365

Πέμπτη σερί νίκη για την Μαρσέιγ, που με εκπληκτική εμφάνιση διέλυσε με 5-0 εκτός έδρας την Ρεμ και παραμένει στην κορυφή.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο εντυπωσιάζει η Μαρσέιγ του Μπιέλσα. Οι Μασσαλοί έκαναν εκπληκτική εμφάνιση στο «Ογκούστ-Ντελόν» και διέλυσαν με 5-0 την Ρεμ, με τους Ζινιάκ, Αγιού και Τοβάν να κάνουν πράγματα και θαύματα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Σαρμπονιέ, όμως αυτή έμελλε να είναι και η μοναδική τους αξιόλογη στο ματς... Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και στο 7' μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή ο Παγιέ έφυγε στην αντεπίθεση, για να τον ανατρέψει ο Μαβινγκά εντός περιοχής και ο διαιτητής Γκοτιέ να δώσει το πέναλτι. Ο Πλασίντ, όμως, νίκησε τον Ζινιάκ από την άσπρη βούλα, όμως το γκολ έμελλε να έρθει. Δευτερόλεπτα αργότερα μετά από σέντρα του Μεντί από αριστερά ο Ζινιάκ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1!

Τα πάντα τελείωσαν από νωρίς, όταν στο 19' μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό, ο Τοβάν βρέθηκε απέναντι από τον Πλασίντ, δεν κατάφερε να τον νικήσει, όμως ο Ζινιάκ πήρε το ριμπάουντ, για να κάνει και το 0-2 με νέα κεφαλιά! Έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης της Μαρσέιγ που ξεκινάει τη σεζόν με 8 γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές μετά τον Παπέν (1991-92) και πρώτος στην Ligue 1 μετά τον Τρεζεγκέ (1999-2000)! Οι Μασσαλοί έχασαν και άλλες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο, με το 0-2 να παραμένει.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε και το 0-3. Στο 52' ο Τοβάν δεν κατάφερε και πάλι να νικήσει τον Πλασίντ, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Τζα Τζετζέ έβγαλε την σέντρα από δεξιά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Αγιού με δυνατή κεφαλιά. Ο Γκανέζος πέτυχε και το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς στο 59', όταν με ραμπόνα από κοντά έκανε και το 0-4! Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δείξουν απολύτως τίποτα αξιόλογο, με τον Ιμπουλά να κάνει το τελικό 0-5 στο 74'.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα