Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-1 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-1 (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών είδε την Παναχαϊκή (με δέκα παίκτες από το 61') να τον απειλεί, αλλά πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα του Κυπέλλου χάρη στο αυτογκόλ του Κάργα!

Οι ερυθρόλευκοι έχοντας 10 βασικούς παίκτες εκτός πλάνων και δύο τραυματίες αντιμετώπισαν την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου, κάνοντας ένα ξεκίνημα με το δεξί. Αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 1-0 με το αυτογκόλ του Κάργα στο 74'. Οι Πατρινοί αγωνίζονταν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Άλμπι με 2η κίτρινη στο 61'. Ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να δει αρκετά νέα πρόσωπα αλλά και σχήμα στο παιχνίδι και ειδικά το 4-4-2 με δύο φορ. Ο Σιόβας που στο τέλος του αγώνα αποχώρησε τραυματίας και ο Μπενίτες ξεχώρισαν από τον Ολυμπιακό μαζί με τον Βέργο. Προσπάθησε αρκετά ο Φορτούνης.

Ντεμπούτο για τέσσερις παίκτες

Ο Ολυμπιακός των αρκετών αλλαγών είχε 4 παίκτες που έκαναν το ντεμπούτο τους για φέτος στην ομάδα. Ο λόγος για τους Μέγιερι, Σιόβα, Φορτούνη, Βούρο και Γκαζαριάν. Εξ αυτών η εικόνα του Σιόβα ήταν η καλύτερη απ' όλους. Ο Έλληνας διεθνής στόπερ παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στο παιχνίδι όμως είχε την ατυχία προς το τέλος της αναμέτρησης να χτυπήσει.

Πως άρχισαν οι δύο αντίπαλοι

Η Παναχαϊκή άρχισε τον αγώνα με σχήμα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαλασάκης, ο Ασίκμπα με τον Αναστασόπουλο τα δύο ακραία μπακ, στόπερ ο Κάργας με τον Άλμπι, στον άξονα οι Ντα Κόστα και Μπαλού και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρουκάκη η τριάδα των Στεργίδη, Ζλατκόφσκι και Χαρτσιά.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Μέγιερι, δεξί μπακ ο Βούρος, αριστερό ο Γιαννούλης, Σιόβας και Αυλωνίτης στο κέντρο της άμυνας, Ντινγκά και Μπουχαλάκης στον άξονα με τους Φορτούνη και Γκαζαριάν στα δύο άκρα και Μπενίτες και Διαμαντάκος στην επίθεση.

Καλά στημένη η Παναχαϊκή, ευκαιρίες αλλά όχι γκολ ο Ολυμπιακός

Η γηπεδούχος Παναχαϊκή ήταν αρκετά καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του αγώνα. Με εντολή του προπονητή της για συνεχές πρέσινγκ και κλείσιμο των ανοιχτών χώρων. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχοντας στο πρώτο μέρος σε καλή ημέρα τους Σιόβα και Μπενίτες έβγαλε φάσεις για γκολ, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Ο πιο κινητικός παίκτης της επίθεσης ήταν ο Παραγουανός.

Ο άξονας του Ολυμπιακού σε δημιουργικό επίπεδο υστερούσε. Ήταν αρκετά μπλοκαρισμένος και έκανε εύκολα λάθη ενώ και τα άκρα δεν βοήθησαν τόσο. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Γιαννούλης υποχρεώθηκε να κάνει αρκετές κούρσες από τα αριστερά για σέντρες. Ο Μπενίτες είχε στο ενεργητικό του σουτ στο 14', στο 17' και το 38'. Υπήρξαν και άλλες καλές στιγμές αλλά δεν αρκούσαν για να φέρουν τουλάχιστον το 1-0 για τους ερυθρόλευκους.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με το 0-0 με τον Μίτσελ να έχει αρκετά παράπονα από τους παίκτες του. Τα πιο μεγάλα του προβλήματα ο Ολυμπιακός τα είχε στην κατοχή, την κυκλοφορία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Εκεί είχε ζητήματα στο παιχνίδι με την ομάδα της Παναχαϊκής, που έως ένα σημείο στάθηκε ιδιαίτερα καλά.

Στο ματς ο Ντουρμάζ, δοκάρια και φάσεις η Παναχαϊκή

Στο 47' ο Ολυμπιακός έβγαλε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα με την Παναχαϊκή. Ο Ντουρμάζ έδωσε την μπάλα στον Διαμαντάκο του οποίου το σουτ αποκρούστηκε δύσκολα. Η Παναχαϊκή στην συνέχεια όμως είχε δύο πολύ καλές φάσεις. Μία στο 50' με το πολύ ωραίο και φαλτσαριστό σουτ του Στεργίδη στο δοκάρι και άλλη μία στο 52' με την προσπάθεια του Ντα Κόστα. Στο 59' η Παναχαϊκή είχε και 2ο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Κόστα.

Με 10 οι Πατρινοί, αυτογκόλ ο Κάργας για το 0-1

Στο 61ο λεπτό ο Άλμπι δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα για να αποβληθεί από το παιχνίδι. Η Παναχαϊκή υποχρεώθηκε να παίξει για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με 10 παίκτες. Ο Ολυμπιακός που δυσκολεύτηκε αισθητά και στην επανάληψη σκόραρε στο 74' μετά από αυτογκόλ του Κάργα. Η μπάλα πήγε από τον Φουστέρ στον Βέργο, ο πιτσιρικάς φορ έκανε σουτ προς την εστία και ο Κάργας από κοντά αντί για διώξιμο έστειλε με δύναμη την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-1. Οι ερυθρόλευκοι πάντως είχαν και στα τελευταία λεπτά φάσεις για γκολ.

TO TAMEIO TOY GAZZETTA.GR: Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, σε ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε βέβαια με αρκετά νέα πρόσωπα αλλά και 4 παίκτες να κάνουν το ντεμπούτο τους. Υπήρχαν βέβαια και στοιχεία που μπορεί να κρατήσει κανείς από ένα τέτοιο ματς από τους πρωταθλητές. Κυρίως το καλό πρόσωπο των Σιόβα, Μπενίτες αλλά και του Βέργου όσο έπαιξε αλλά και την προσπάθεια του Φορτούνη. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη φανέρωσαν αρκετά προβλήματα στους τομείς της κατοχής, της κυκλοφορίας και της ανάπτυξης. Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως έβγαλαν φάσεις και στο Α' και στο Β' μέρος. Η Παναχαϊκή από την άλλη -έχοντας θετικό πρόσημο από τους Ασίκμπα, Ντα Κόστα και Στεργίδη- ήταν καθ' όλα αξιόμαχη και ιδιαίτερα καλή σε αρκετά σημεία του ματς. Είχε δύο δοκάρια και ειδικά στο Β' μέρος έδειξε καλή εικόνα. "Προδώθηκε" στο 74' από το λάθος του Κάργα και το αυτογκόλ του και ενώ έπαιξε τον ρόλο του πως από το 61' και μετά αγωνιζόταν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Άλμπι.

Προηγουμένως κάλυπτε ιδιαίτερα καλά τους χώρους, είχε "μπλοκάρει" κυρίως τον ερυθρόλευκο άξονα και πρέσαρε διαρκώς. Με λάθη η διαιτησία του Γιάχου και για τις δύο πλευρές και με τις δύο ομάδες να ζητούν από ένα πέναλτι (που δεν δόθηκαν με την φάση του Ολυμπιακού για χέρι να είναι στο 84' και εκείνη της Παναχαϊκής λίγο πριν το 90') και τους ερυθρόλευκους και τους Πατρινούς να έχουν παράπονα για υποδείξεις σε κάρτες. Η Παναχαϊκή κυρίως για την 2η και την αποβολή στον Άλμπι -που ναι μεν δίνεται ως κάρτα αλλά φαίνεται αυστηρή- αλλά και το γεγονός πως δεν είδε άλλη μία ο Μπουχαλάκης. Επίσης είχε παράπονα για φάουλ αλλά και για φάσεις οφσάιντ ενώ τις... ενστάσεις τους για φάσεις στο ματς είχαν και οι ερυθρόλευκοι. Για την φάση του πέναλτι ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν έχουν δίκιο, ενώ παράβαση μπορούσε να είχε δοθεί και στην περίπτωση των Πατρινών. Πάντως είναι σαφές πως αρκετοί παίκτες δεν άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους έδωσε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός από μέρους του βέβαια θα συνεχίσει το rotation στα παιχνίδια. Το σημαντικό για τους πρωταθλητές είναι πως μπήκαν με το δεξί στο Κύπελλο με την Παναχαϊκή να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το σχόλιο του ρεπόρτερ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασίκμπα, Κάργας, Αναστασόπουλος, Αλά Άλμπι, Στεργίδης, Ντα Κόστα (68' Πλέγας), Μπαλού (27' Γκαντιάγκα), Μαρουκάκης (71' Χούσα), Ζλατκόφσκι και Χαρτσιάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Βούρος, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Ντινγκά, Φορτούνης, Γκαζαριάν (46' Ντουρμάζ), Μπουχαλάκης (63' Φουστέρ), Διαμαντάκος (73' Βέργος) και Μπενίτες.

Δείτε και εδώ το βίντεο με τα χαιλάιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα