Η…εξάρτηση και το 7ο «σερί»

Η…εξάρτηση και το 7ο «σερί»

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η…εξάρτηση και το 7ο «σερί»

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσα από το blog του στο gazzetta.gr πως τα καταφέρνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, παρότι εδώ είναι...εξαρτώμενος.

Πραγματικά πρέπει να είναι φαινόμενο ο Ολυμπιακός, αν ισχύουν τα όσα λένε οι εχθροί του κι η ομάδα του έχει τέτοια…εξάρτηση από τον παράγοντα διαιτησία.

Και πρέπει να είναι φαινόμενο, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλος σύλλογος που να πηγαίνει καλά στην Ευρώπη εδώ και τόσα χρόνια, την στιγμή που η πορεία του στο πρωτάθλημά του εξαρτάται από τη διαιτησία…

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, ο Ολυμπιακός πάει φέτος να κάνει 7η ουσιαστικά συνεχόμενη καλή σεζόν στην Ευρώπη!!!

Τουλάχιστον αυτό μας προδιαθέτει το ξεκίνημα με το εντυπωσιακό 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μάλιστα κέρδισε 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στο πρώτο ματς.

Πρόπερσι ο Ολυμπιακός είχε περάσει, μέσω τρίτης θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ, στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Το 2011-12 ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, πάλι μέσω τρίτης θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2009-10 ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2008-09 ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στους 32 του τότε κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, προκρινόμενος από τον όμιλό του στη διοργάνωση.

Το 2007-08 ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράφω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει «ουσιαστικά» για 7η σερί καλή σεζόν στην Ευρώπη, καθώς υπάρχει και το 2010-11, όπου μόλις είχε «παραδώσει» ο Σ. Κόκκαλης στο Β. Μαρινάκη και η ομάδα και γενικά ο σύλλογος ήταν εντελώς ανέτοιμοι κι αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τα προ-προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Αλλά πραγματικά δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός από το 2008 έως και σήμερα. Δηλαδή να παίζει Ευρώπη κάθε χρόνο και μετά τις γιορτές. Να τον βρίσκει ο Φλεβάρης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και μάλιστα σχεδόν κάθε φορά προερχόμενος από το Τσάμπιονς Λιγκ, άρα από την 2η η, την 3η θέση στον όμιλο. Γιατί άλλο να περνάς από όμιλο του Γιουρόπα κι άλλο να περνάς από όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ…

Ειδικά για ομάδα που…εξαρτάται τόσο από τη διαιτησία στο πρωτάθλημά της, όπως αδιάκοπα υποστηρίζουν οι ανταγωνιστές της, όχι βέβαια για να κρύψουν τα δικά τους προβλήματα, αλλά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, η επιτυχία του Ολυμπιακού συνιστά…φαινόμενο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.