«Πιθανές οι ποινικές διώξεις για τη FIFA!»

Θάνος Σαρρής
«Πιθανές οι ποινικές διώξεις για τη FIFA!»

bet365

Ο Βρετανός βουλευτής Ντάμιαν Κόλινς ζήτησε να εξεταστούν λεπτομερώς οι προτάσεις ανάληψης για τα Μουντιάλ του 2018 και 2022, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρξουν ποινικές διώξεις.

Ο Αμερικανός δικηγόρος Μάικλ Γκαρσία ολοκλήρωσε την αναφορά του για τα Μουντιάλ του 2018 (Ρωσία) και του 2022 (Κατάρ), περνώντας από συνέντευξη 54 μάρτυρες. Η αναφορά του κατατέθηκε στη FIFA, η οποία θεώρησε ότι πρέπει να μείνει κρυφή. Ο Κόλινς, με επιστολή του στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, ζήτησε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα, η οποία ίσως προκαλέσει ποινικές διώξεις!

«Η FIFA δείχνει να πιστεύει ότι είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο σώμα που λειτουργεί εκτός δικαιοδοσίας των διεθνών και εθνικών νομικών υπηρεσιών. Δεν πιστεύω ότι αυτό ισχύει και αν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι έχουν γίνει παραπτώματα, πρέπει να ενημερωθούν άπαντες», τόνισε ο Κόλινς, που πιστεύει ότι ίσως υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής δραστηριότητας.

Η επιστολή του βουλευτή στάλθηκε στους αρμόδιους φορείς και εκπρόσωπους του Serious Fraud Office δήλωσε ότι οι καταγγελίες του θα ληφθούν υπόψη και θα υπάρξει σχετική απάντηση.

 

Τελευταία Νέα