Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1

bet365

Εκεί που έχασε πέρσι, εκεί που γκέλαρε ο Ολυμπιακός φέτος, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικητής! Με το πέναλτι-γκολ του Μακ (που το κέρδισε), ο Δικέφαλος κέρδισε με 1-0 τον Παναιτωλικό και μοιράζεται την κορυφή με τους «ερυθρόλευκους»!

Μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα σε φιλικά, αλλά κυρίως κόντρα σε Ζίμπρου εκτός και Καλλονή εντός, στον ΠΑΟΚ υπήρξε γκρίνια, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει την ομάδα. Τότε ο Άγγελος Αναστασιάδης συνεχώς τόνιζε πως έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και πως ο «δικέφαλος» θα βελτιωθεί.

Τελικά όπως φαίνεται, ο έμπειρος προπονητής είχε απόλυτο δίκιο, μιας και από το 1-1 κόντρα στην Καλλονή οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ένα διαφορετικό προς το καλύτερο, το οποίο έδειξαν και στο Αγρίνιο. Στο... κλουβί του Παναιτωλικού ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά παίζοντας ως μεγάλη ομάδα, επικράτησε με 1-0, πέτυχε την τρίτη του νίκη και έφτασε στην κορυφή τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη οι Αγρινιώτες, ναι μεν σε όλο σχεδόν το ματς δεν μπορούσαν να ζητήσουν κάτι παραπάνω, όμως θα έχουν δίκιο να τα βάζουν με την τύχη τους, μιας και στις καθυστερήσεις, ένα αδύναμο πλασέ του Άλβες, σε συνδυασμό με μια γρήγορη αντίδραση του Κατσικά, τους στέρησε τον βαθμό της ισοπαλίας. Τα... καναρίνια πάντως και σήμερα έδειξαν πως κόντρα στις θεωρούμενες μεγάλες ομάδες, θα πουλάνε ακριβά το τομάρι τους και είτε θα παίρνουν βαθμό, όπως με τον Ολυμπιακό, είτε θα χάνουν δύσκολα όπως με τον ΠΑΟΚ, θα το παλεύουν και με το παραπάνω.

Ας είναι καλά ο Μακ...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος, εκεί που το θέαμα δεν θα λέγαμε πως ήταν και το καλύτερο. Οι φάσεις ήταν λίγες έως ελάχιστες σε αυτό το διάστημα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται σωστά για την υπόδειξη του βοηθού να σηκώσει την σημαία του την στιγμή που έφευγε μόνος του ο Άλβες στο 15'. Αυτό και τέλος θα λέγαμε και αν δεν υπήρχε ο Μακ, λογικά οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια. Ο Σλοβάκος που έχει κάνει με το καλημέρα να ξεχαστεί ο συμπατριώτης του Μίροσλαβ Στοχ, πήρε ωραία την μπάλα από τον Περέιρα, κέρδισε το πεντακάθαρο πέναλτι από τον Κουτρουμάνο και ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 0-1. Μάλιστα στο 40' έφυγε και πάλι σαν... σφαίρα, πάσαρε στον Αθανασιάδη, αλλά είδε τον Ράφαελ να νικάει τον συμπαίκτη του και να μένει το 0-1.

Το κράτησε άνετα, παρότι καρδιοχτύπησε στο τέλος

Στο δεύτερο μέρος ο «δικέφαλος του βορρά» θα λέγαμε πως κράτησε με σχετική άνεση το 0-1, παρότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, ανέκτησαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να απειλήσουν. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα ένα τέρμα με τον Βίτορ μετά από μια ακόμα μαγική εκτέλεση φάουλ του Ρατς να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Ωστόσο όχι μόνο δεν πέτυχαν δεύτερο γκολ, αλλά θα μπορούσαν στις καθυστερήσεις να δεχθούν αυτοί ένα τέρμα. Συγκεκριμένα ο Γλύκος έκανε τραγικό λάθος, ο Άλβες δεν έκανε δυνατό το πλασέ, με τον Κατσικά να κόβει πάνω στην γραμμή, κρατώντας αυτό το πολύτιμο 1-0 για την ομάδα του, που πλέον είναι μαζί με τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

MAN OF THE MATCH: Από τις πρώτες εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ ο Μακ έχει κάνει τους πάντες να ξεχάσουν τον Στοχ. Και σήμερα ο Σλοβάκος ήταν εξαιρετικός, κερδίζοντας το πέναλτι, σκοράροντας και απειλώντας πολλές φορές την εστία του Ράφαελ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ήταν να βάλουμε τον Ρατς με τον Κάτσε, καθώς ειδικά ο νεαρός αμυντικός μέσος ήταν παντού σήμερα, αλλά και ο Ρουμάνος έδειξε για ακόμα μία φορά πως έχει μαγικό αριστερό πόδι, αλλά θα μπει ο Κατσικάς που συνεχώς ανεβαίνει και ουσιαστικά ήταν ο παίκτης που με την επέμβαση του στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Επίσης στο ύψος τους και οι φίλοι του Παναιτωλικού και για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, αλλά και γιατί στην αλλαγή του Σαλπιγγίδη τον χειροκρότησαν δείχνοντας πως ξέρουν να εκτιμούν τις αξίες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το κέντρο του Παναιτωλικού ήταν ο αδύναμος κρίκος. Οι Αγρινιώτες έχασαν τις περισσότερες μονομαχίες και έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό του ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί να μην στοίχισε στην ομάδα του, αλλά η γκάφα του Γλύκου στις καθυστερήσεις ήταν μεγάλη, ειδικά από την στιγμή που ο νεαρός τερματοφύλακας έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την χρονιά.

Ο ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετικός ο Κουκουλάκης. Δεν έκανε λάθος, έδωσε σωστά τις κίτρινες που έδωσε και κυρίως καταλόγισε ένα πεντακάθαρο πέναλτι. Προδόθηκε από τον βοηθό του στην φάση του 15', αλλά δεν έφταιγε αυτός.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά τις πρώτες... σφαλιάρες σε Ευρώπη και Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει, έχει αρχίσει να δείχνει χαρακτήρα και αυτό έδειξε και κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Γιατί για να καταφέρεις να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο, πρέπει να δείξεις χαρακτήρα. Ο «δικέφαλος του βορρά» έφτασε στην κορυφή τον Ολυμπιακό και κυρίως έδειξε πως ακόμα και αν δεν πιάσει μεγάλη απόδοση μπορεί να κερδίσει σε δύσκολες έδρες όπως αυτή του Αγρινίου. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος...

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κουτρομάνος (46' Μπεχαράνο), Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Μορένο (46' Καπέλ), Θεοδωρίδης (74' Βασιλείου), Άλβες

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέϊρα (56' Τζιόλης), Μακ, Σαλπιγγίδης (87' Κίτσιου), Αθανασιάδης (78' Παπαδόπουλος)

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο Αγρίνιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα