Παρί Σεν Ζερμέν - Λιόν 1-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Παρί Σεν Ζερμέν - Λιόν 1-1

bet365

Η Παρί προηγήθηκε νωρίς, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι και η Λιόν την τιμώρησε, παίρνοντας τον βαθμό (1-1).

Είχε να σκοράρει στο «Παρκ Ντε Πρενς» από το 2009, ενώ στις τελευταίες 4 επισκέψεις της δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε βαθμό. Παρόλα αυτά, τα πιτσιρίκια του Φουρνιέ τα πήγαν μια χαρά απέναντι στα μεγάλα αστέρια της Παρί, πήραν τον βαθμό, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν φύγει και με τη νίκη. Όσο για τους γηπεδούχους; Απέτυχαν να τελειώσουν το ματς και η γκρίνια για τον Μπλαν μεγαλώνει, καθώς οι πρωταθλητές έχουν ήδη 5 ισοπαλίες σε 8 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό. Πάθος, καλός ρυθμός και αρκετές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και αφού έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Καμπάγ (14’), έφτασαν στο γκολ στο 20’. Ο Ντιν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Καβάνι με πολύ ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Μπλαν συνέχισαν να παίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο Οριέρ προσπάθησε από δύσκολη γωνία να νικήσει τον Λόπες (23’), όμως οι «λιονέ» ξύπνησαν μετά το 25’.

Στο 26’ ο Λακαζέτ απείλησε για πρώτη φορά με αξιώσεις τον Σιρίγκου, ενώ στο 31’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Εμβουεμπά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σιρίγκου έβγαλε το σουτ του Μαλμπράνκ. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι Καβάνι (37’) και Φεκίρ (40’) είχαν τις τελευταίες καλές στιγμές μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι Παριζιάνοι είχαν φαινομενικά τον έλεγχο. Πήγαν το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο και έφτασαν κοντά στο να το τελειώσουν, όμως στο τέλος μετάνιωσαν για την επιλογή τους. Ο Ματουιντί (55’) είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Λόπες να σώζει την Λιόν στο 70’, όταν ο Ουμτιτί έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει στη λάθος εστία. Μετά το 75’ το παιχνίδι έγινε… ροντέο!

Στο 77’ ο Λόπες και πάλι κράτησε την Λιόν στο παιχνίδι, καθώς αρχικά έβγαλε το σουτ του Μότα, ενώ στη συνέχεια έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του Ιμπραΐμοβιτς, για να βγάλει σε κόρνερ! Η είσοδος του Ενζί έδωσε νέα πνοή στην επίθεση των φιλοξενούμενων, με τον Λακαζέτ (80’) να απειλεί και τον Σιρίγκου να κάνει εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Ενζί. Από το κόρνερ, όμως, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και μετά από φάση διαρκείας και πολλές κόντρες, ο Ουμτιτί έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα, αφού βρήκε στον Οριέρ, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1!

Στο 86’ το καλό μακρινό σουτ του Λούκας πέρασε άουτ, ενώ εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη τελικά ήταν οι «λιονέ». Στο 87’ οι παίκτες του Φουρνιέ έφυγαν στην αντεπίθεση και μετά από λάθος του Οριέρ, ο Τολισό βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, όμως από τα 5 μέτρα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Παρί να μένει στο -3 από την κορυφή και την Λιόν στο -3 από τους Παριζιάνους.

Παρί (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Ντιν, Νταβίντ Λουίζ, Μαρκίνιος, Οριέρ, Βεράτι, Ματουιντί, Καμπάγ (65' Μότα), Λαβέτσι (65' Λούκας), Καβάνι (72' Παστόρε), Ιμπραΐμοβιτς

Λιόν (Ουμπέρ Φουρνιέ): Λόπες, Ζαλέ, Κονέ, Ουμτιτί, Τολισό, Γκοναλόνς, Εμβουεμπά (76' Μπεντιμό), Φερί, Μαλμπράνκ (59' Ενζί), Φεκίρ (70' Γκουρκίφ), Λακαζέτ

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/09)

Μπορντό-Εβιάν 2-1
(19' Ρολάν, 56' Καζρί - 86' Τεχέδα)

Σάββατο (20/09)

Μαρσέιγ-Ρεν 3-0
(50', 63' Ζινιάκ, 90+4' Αλεσαντρινί)

Λοριάν-Ρεμ 0-1
(72' Μουκάντζο)

Μετς-Μπαστιά 3-1
(14' Κρίβετς, 65' Μιλάν, 74' Φαλκόν - 42' Αγιτέ)

Ναντ-Νις 2-1
(9' Αμαβί αυτ., 43' Σέχτερ - 70' Αμαβί)

Τουλούζ-Καέν 3-3
(21' πεν. Μπεν Γιεντέρ, 83' πεν. Ρεγκατέν, 87' Νίνκοβ - 7' Ρασπεντίνο, 76' Νανζίς, 86' Καλβέ)

Κυριακή (21/09)

Λιλ-Μονπελιέ 0-0

Λανς-Σεντ Ετιέν 0-1
(82' Λεμουάν)

Μονακό-Γκινγκάμπ 1-0
(38' Ντιράρ)

Παρί-Λιόν 1-1
(20' Καβάνι - 84' Ουμτιτί)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα