Αταλάντα - Φιορεντίνα 0-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Αταλάντα - Φιορεντίνα 0-1

bet365

Το πρώτο της γκολ και την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A πέτυχε η Φιορεντίνα που πέρασε από το Μπέργκαμο επί της Αταλάντα (0-1).

Οι Βιόλα προέρχονταν από τη νίκη σε βάρος της Γκινγκάμπ (3-0) στο Europa League την Πέμπτη (18/09) όμως στην Serie A δεν είχαν καταφέρει καν να σκοράρουν και είχαν μόνο έναν βαθμό. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωησης τα κατάφερε με την τρίτη (αγωνιστική) και πήρε τρίποντο σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι το «Ατλέτι Ατζούρι Ντ' Ιτάλια». Ντεμπούτο έκανε ο Αγγλος, πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μίκα Ρίτσαρντς.

Ο Μοντέλα παρέταξε τους Βιόλα με 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Νέτο, κεντρικοί αμυντικοί Γκονσάλο-Σάβιτς, αριστερό μπακ Μάρκος Αλόνσο, δεξί Μπαντέλι, τριάδα στο κέντρο Ακουλάνι, Μάτι Φερνάντες, Πασκουάλ και στην επίθεση Κουαδράδο, Ιλιτσιτς, Μάριο Γκόμες.

Η Φιορεντίνα είχε στο πρώτο μέρος καλές στιγμές με Ιλιτσιτς και Μάρκος Αλόνσο, όμως η Αταλάντα είχε την καλύτερη ευκαιρία με τον Μποάκιε να παίρνει τη μπάλα μετά την πάσα του Ντ' Αλεσάντρο, όμως ο Νέτο απέκρουσε, όπως έκανε στη συνέχεια με το φάουλ του Τσιγκαρίνι. Στην επανάληψη ο Κούρτιτς πέρασε στο ματς αλλαγή και αμέσως έκανε τη διαφορά πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Φιορεντίνα. Ο Σλοβένος χαφ ήταν στο ματς μόλις ένα λεπτό όταν πήρε την πάσα από τον Μάτι Φερνάντες και νίκησε τον Σπορτιέλο (0-1).

Ο Ιλιτσιτς απείλησε ξανά για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Νέτο ήταν εκεί όταν χρειάστηκε για να σταματήσει τις προσπάθειες των Τζαπακόστα, Μπεναλουάν και Παπού Γκόμες στο τελευταίο ο Βραζιλιάνος πορτιέρο απέκρουσε με το πρόσωπο! Ο Νέτο είχε δουλειά και στο τελευταίο κομμάτι του ματς αφού είπε «όχι» στον Μποάκιε, που είχε νέα ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όμως το σουτ του μπλοκαρίστηκε και το 0-1 παρέμεινε.

Αταλάντα (Στέφανο Κολαντουόνο): Σπορτιέλο, Τζαπακόστα, Μπεναλουάν, Μπιάβα, Ντραμέ (83' Μολίνα), Εστιγκαρίμπια, Καρμόνα, Τσιγκαρίνι, Ντ' Αλεσάντρο (60' Παπού Γκόμες), Μποάκιε, Ντένις (75' Μπιάνκι).

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Μοντέλα): Νέτο, Μπαντέλι (57' Κούρτιτς), Γκονσάλο Ροδρίγες, Σάβιτς, Αλόνσο, Ακουιλάνι, Μάτι Φερνάντες, Πασκουάλ (71' Ρίτσαρντς), Κουαδράδο (79' Βάργκας), Γκόμες, Ιλιτσιτς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα