Ρόμα - Κάλιαρι 2-0 (vid)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Ρόμα - Κάλιαρι 2-0 (vid)

bet365

Με δύο γκολ από νωρίς η Ρόμα καθάρισε εύκολα την Κάλιαρι του Ζντένεκ Ζέμαν (2-0). Σοκ για Λάτσιο στη Γένοβα (1-0 η Τζένοα), στο «μηδέν» το Σασουόλο-Σαμπντόρια.

Η Κάλιαρι είχε δύο νίκες και μία ισοπαλία στο «Ολίμπικο» την τελευταία τριετία αλλά η Ρόμα, παρά τις απουσίες, δεν είχε όρεξη για αστεία και ήθελε να παραμείνει αγκαζέ με την Γιουβέντους στην κορυφή. Οι παίκτες του Ρούντι Γκαρσία, που είχε ξανά στην 11άδα τον Κώστα Μανωλά αλλά όχι και τον Βασίλη Τοροσίδη, μπήκαν απολύτως σοβαροί στον αγώνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθαρίσουν εύκολα την Κάλιαρι του Ζέμαν, που επέστρεψε για πρώτη φορά στο «Ολίμπικο» μετά την απόλυση του το 2013.

Ο Ντέστρο είχε στα πρώτα λεπτά την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά σούταρε πάνω στον πιτσιρικά τερματοφύλακα Κράνιο, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στα επόμενα λεπτά. Στο 10' ο Φλορέντσι γύρισε από δεξιά και ο Ντέστρο έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-0 και στο 13' ήταν η σειρά του Φλορέντσι να σκοράρει, κάνοντας το 2-0, μετά την προσπάθεια του Ζερβίνιο. Ο άσος των Τζαλορόσι έφυγε... σφαίρα για την εξέδρα όπου ήταν η γιαγιά του, που είχε πάει για να τον καμαρώσει. Η Κάλιαρι ήθελε να αντιδράσει αλλά απείλησε μόνο σε μια περίπτωση με την κεφαλιά του Τσεπιτέλι που έφυγε λίγο άουτ και στη συνέχεια η Ρόμα ήλεγξε πλήρως τον αγώνα και έφτασε στο τρίποντο χωρίς να κουραστεί. Θα μπορούσε, βέβαια, να πετύχει κι άλλα γκολ αλλά οι Ντέστρο, Μαϊκόν και Ζερβίνιο δεν τα κατάφεραν.

Στο 82' αποχώρησε με τραυματισμό ο Ντε Ρόσι και άφησε την θέση του στον Εμάνουελσον, που έκανε το ντεμπούτο του με τους Τζαλορόσι.

Αυτοκτόνησε η Λάτσιο
Η Λάτσιο έχασε μία ντουζίνα κλασικές ευκαιρίες και στο τέλος το πλήρωσε, με τον Πινίγια να σκοράρει στο 87’ και να δίνει τη νίκη στην Τζένοα με 1-0. Μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν εκπληκτική εμφάνιση, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Περίν. Μόλις στο 4’ ο Τζόρτζεβιτς έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ενώ ακολούθησαν το χαμένο τετ α τετ του Άντερσον (7’) και το σουτ του Λούλιτς (10’) που πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Πιόλι συνέχισαν να πιέζουν και στο 15’ ο Περίν έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Λούλιτς, για να χάσουν και άλλες ευκαιρίες με τους Παρόλο (21’) και Τζόρτζεβιτς (23’). Το γκολ έμοιαζε απλά θέμα χρόνου για τους Ρωμαίους, που είδαν τον Κούτσκα (29’) να χάνει την μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 34’ ο Περίν νίκησε αρχικά τον Άντερσον και στη συνέχεια ο Αντονέλι έσωσε σχεδόν πάνω στην γραμμή το σουτ του Καντρέβα, ενώ στο 36’ η κεφαλιά του Τζόρτζεβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Με κάποιον τρόπο το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο και οι ευκαιρίες λιγότερες. Καντρέβα (63’) και Λεστιέν (75’) έχασαν τις πρώτες αξιόλογες, με τον Περίν να βγάζει το δυνατό σουτ του μέσου της Λάτσιο στο 76’. Όλα έδειχναν ότι θα πάμε στο 0-0 μέχρι το 85’, όταν ο Ντε Φράι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη. Οι λατσιάλι τελικά δεν άντεξαν και στο 87’ μετά από κεφαλιά του Περότι ο Πινίγια με δεύτερη από κοντά έκανε το τελικό 1-0 για την Τζένοα!

Ακόμη χάνουν ευκαιρίες...
Η Σασουόλο ήθελε τη νίκη για να αφήσει πίσω της τον διασυρμό με 7-0 από την Ιντερ, η Σαμπντόρια ήθελε το τρίποντο για να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Τορίνο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και έψαχναν συνεχώς το γκολ αλλά όσες ευκαιρίες κι αν δημιούργησαν, κατάφεραν να τις χάσουν. Οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι έλειπε ο τιμωρημένος Μπεράρντι, ήταν καλοί στο δημιουργικό κομμάτι αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία ευκαιρία, όπως και οι Μπλουτσερκιάτι του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που απείλησαν με τους Γκαμπιαντίνι και Οκάκα.

Στην 11άδα της Σασουόλο ήταν -και έπαιξε όλο το ματς- ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι, ο οποίος νίκησε δύο φορές τον καρκίνο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα