Πανθρακικός - Πανιώνιος 1-0

Θοδωρής Βασίλης
Πανθρακικός - Πανιώνιος 1-0

bet365

Ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου χάρη στο γκολ του Ιγκόρ στο 59' και ο Άκης Μάντζιος συνέχισε την καλή του παράδοση ως προπονητής απέναντι στην... ακίνδυνη πρώην ομάδα του!

Ο πρώην «κυανέρυθρος» Άκης Μάντζιος έχει νικήσει τον Πανιώνιο τόσο με την Κέρκυρα, όσο και πέρυσι με τον Πανθρακικό, όπου στο δεύτερο γύρο του έριξε... τεσσάρα! Η παράδοση συνεχίστηκε, καθώς οι «πράσινοι» της Κομοτηνής με γκολ του Ιγκόρ επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου, που δεν κατάφερε να απειλήσει!

Πως ξεκίνησαν

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Παπαγεωργίου, Εμπό, Σερφά, και Ποτουρίδη. Πέρεθ, Μεχία και Κάσες αποτέλεσαν την τριάδα στο κέντρο με τους Τζάνη και Μπαϊκαρά να κινούνται στα άκρα ως βοηθητικοί του Ίγκορ.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τερεζόπουλος αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γιαννακόπουλος ήταν ο τερματοφύλακας με τους Αργυρόπουλο και Τασουλή στα δύο άκρα της άμυνας. Παντίδος και Χατζηϊσαϊας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Μητρόπουλο και Σιώπη τα δύο αμυντικά χαφ. Κολοβός και Μπουμάλ ήταν στα δύο άκρα με τον Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γιάννου.

Οι γηπεδούχοι τον έλεγχο

Ο Πανθρακικός ήθελε να σπάσει το ρόδι και να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο η ομάδα του Άκη Μάντζιου άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή και μετέφεραν το παιχνίδι προς την περιοχή του Πανιωνίου και είχαν την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ του Πέρεθ που κατέληξε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του έκανε εύκολα το λάθος πουλώντας την μπάλα στον αντίπαλο, ενώ και η τοποθέτηση του Ιμπαγάσα λίγο πιο πίσω από την θέση του κοντά στα αμυντικά χαφ για να κρατήσει μπάλα δεν βοήθησε. Έτσι, με το πέρασμα του χρόνου οι γηπεδούχοι εντατικοποίησαν την πίεσή τους και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί προς την εστία του Γιαννακόπουλου.

Μάλιστα, στο 37' είχαν την σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με την κεφαλιά του Εμπό από το ύψος της μικρής περιοχής να καταλήγει λίγο άουτ με τους Νεοσμυρνιώτες από την πλευρά τους να μην δείχνουν καμία διάθεση για επίθεση έχοντας μόλις μία τελική προσπάθεια.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη με τον Πανθρακικό να γίνεται ακόμα πιο επιθετικός μετά και την είσοδο του Ντιγκινί. Η επιθετικότητα αυτή εκδηλώθηκε με συνεχόμενα κερδισμένα φάουλ γύρω από την περιοχή του Πανιωνίου τα οποία όμως δεν απείλησαν τον Γιαννακόπουλο, ενώ και το σουτ του Ντιγκινί στο 52' κατέληξε άουτ.

Μία φάση που έγειρε την πλάστιγγα

Η πίεση των γηπεδούχων τελικά έφερε αποτέλεσμα στο 57' όταν ο Κάσες κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Χατζηϊσαΐα ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του. Ο Ίγκορ δεν αστόχησε από τα 11 μέτρα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Με το σκορ υπέρ του και με παίκτη παραπάνω τα πράγματα είχαν γίνει πλέον εύκολα για τον Πανθρακικό.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Πανιώνιο εκ των πραγμάτων να βγαίνει από το καβούκι του σε μία προσπάθεια να γίνει απειλητικός και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μπουμάλ κατέληξε άουτ. Η απάντηση του Πανθρακικού ήρθε με την ατομική προσπάθεια του Ντιγκινί ο οποίος ανάγκασε τον Γιαννακόπουλο να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Κάπου εκεί υπήρξε διακοπή ρεύματος ελέω της βροχής και μετά την επανέναρξη ο Τερεζόπουλος έδωσε εντολή στους παίκτες του να ανέβουν πιο ψηλά και να τα παίξουν όλα για όλα, αλλά με παίκτη λιγότερο και με ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή τους δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για να αλλάξει το σκορ με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

MVP: Χοσέ Μαρία Κάσες. Ο Ισπανός μέσος ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Άκη Μάντζιου και αυτός που άνοιξε τον δρόμο για να φτάσει ο Πανθρακικός στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας όχι μόνο το πέναλτι αλλά και την αποβολή του Χατζηϊσαΐα. Ο ίδιος δείχνει να βρίσκει ξανά τα πατήματά του και τον εαυτό του πριν τον σοβαρό του τραυματισμό.

Αδύναμος Κρίκος: Όλος ο Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι» πραγματοποίησαν την χειρότερη εμφάνισή τους στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Τερεζόπουλου ήταν αγνώριστη κάνοντας εύκολα το λάθος (όπως στην φάση του πέναλτι κι εντελώς ακίνδυνη. Τα ατού της ομάδας όπως ο Κολοβός, ο Γιάννου και ο Ιμπαγάσα δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα

Στο ύψος του: Ίγκορ. αρχηγός του Πανιωνίου για άλλη μία φορά μπαίνει στους διακριθέντες, αφού στο πιο σημαντικό ματς της ομάδας του δήλωσε παρών πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του φτάνοντας τα 11 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η γκάφα: Το πέναλτι του Δημήτρη Χατζηϊσαΐα. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός πλήρωσε την απειρία του στην φάση του 57ου λεπτού ανατρέποντας τον Κάσες παραχωρώντας πέναλτι, αφήνοντας παράλληλα την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για πάνω από μισή ώρα.

Το στραγάλι: Πρέπει να ήταν ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια που σφύριξε στην καριέρα του ο Ηλίας Σπάθας ο οποίος καταλόγισε σωστά το πέναλτι αλλά και την αποβολή του Χατζηϊσαΐα. Σωστός στα σφυρίγματά του, αλλά και στις κάρτες.

Το ταμείο του gazzetta: Τα πράγματα πριν την έναρξη του αγώνα ήταν ξεκάθαρα για τον Πανθρακικό. Μοναδικός στόχος η νίκη για να σπάσει το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και να μην υπάρξει γκρίνια στη συνέχεια. Παρά το άγχος που υπήρχε στους γηπεδούχους, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη απόλυτα δίκαια με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ίγκορ.

Όσον αφορά τον Πανιώνιο, δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στα τρία πρώτα του παιχνίδια κι έχοντας βασικά του ατού σε άσχημη ημέρα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ματς, από την στιγμή μάλιστα που βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ με παίκτη λιγότερο.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Εμπό, Σερφά, Ποτουρίδης, Πέρεθ (46' Ντιγκινί), Μεχία, Τζάνης (67' Λαδάκης), Κάσες (78' Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ίγκορ

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος (88' Σμυρλής), Χατζηϊσαΐας, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης (77' Μασούρας), Κολοβός, Μπουμάλ, Ιμπαγάσα (60' Γκέζος), Γιάννου.

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στην Κομοτηνή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα