Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4

Φώτης Καρακούσης
Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4

bet365

Ο Εργοτέλης ήταν σαρωτικός στο Πανθεσσαλικό (1-4) και πήρε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα, κόντρα στην Νίκη Βόλου που μετά από 4 ματς δεν έχει βαθμό!

Στις πρώτες αγωνιστικές οι Νίκη Βόλου και Εργοτέλης όχι απλά δεν είχαν νίκη, αλλά ούτε και βαθμό. Έτσι στο Πανθεσσαλικό ήταν δεδομένο πως κάποιος από τους δύο ή και οι δύο αν ερχόταν ισοπαλία θα έκαναν σεφτέ. Ένα σεφτέ τελικά που έκανε και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Εργοτέλης.

Οι Κρητικοί πραγματοποιώντας την καλύτερή τους εμφάνιση έως τώρα, διέσυραν στο Πανθεσσαλικό του Βολιώτες με 4-1, πήραν το πρώτο τους τρίποντο και κράτησαν στο απόλυτο μηδέν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι μάλιστα αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους τους.

Μοιρασμένο το πρώτο, τεράστια διαφορά στο δεύτερο

Ο αγώνας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας είχε δύο πρόσωπα. Αυτό του πρώτου ημιχρόνου όπου οι δύο ομάδες ήταν ισάξιες, πέτυχαν από ένα γκολ, έχασαν ευκαιρίες και πάλεψαν για κάτι καλύτερο χωρίς να ξεχωρίσει κάποια. Αλλά και αυτό της επανάληψης, με τον Εργοτέλη να δείχνει πως παίζει μόνο τους, να πετυχαίνει τρία γκολ, να χάνει ευκαιρίες για περισσότερα και να σμπαραλιάζει την άμυνα της αντιπάλου του.

Από ένα γκολ και η μπάλα πάνω-κάτω

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα του κειμένου, το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τη Νίκη Βόλου και τον Εργοτέλη να δίνουν ένα πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με τον Μπογκντάνοφ στο 12' να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Γιουσούφ και με κοντινό πλασέ να κάνει το 0-1. Οι Κρητικοί μετά το γκολ έφτασαν άλλες τρεις φορές με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Ταμπάκη, αλλά αυτή που κατάφερε να σκοράρει ήταν η νίκη. Συγκεκριμένα στο 20' μετά από σέντρα του Μουζακίτη ο Ίβενς με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια, με το 1-1 να μένει έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Μόνο ο Εργοτέλης στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική με τον Εργοτέλη να κάνει ότι θέλει τη Νίκη Βόλου, η οποία με την σειρά της έδειξε πως αν δεν προσπαθήσει πολύ περισσότερο θα έχει τεράστιο πρόβλημα για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι Ηρακλειώτες ξεκίνησαν ιδανικά το δεύτερο μέρος με τον Νόσκοβιτς μετά τη νέα σέντρα του Γιουσούφ να στέλνει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάκη, για να έρθει στο 53' ο Χαλκιαδάκης μετά το κόρνερ του Λυκογιάννη να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι.

Το μόνο που έμενε ήταν να ολοκληρωθεί με το καλύτερο τρόπο η εμφάνιση του Γιουσούφ, ο οποίος στο 79' έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του και κάνοντας τον κόσμο της Νίκη να αποδοκιμάζει την ομάδα του για την τραγική σημερινή εμφάνιση.

MAN OF THE MATCH: Είχε ένα γκολ και δύο ασίστ. Ε τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Γιουσούφ για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Όλος ο Εργοτέλης στάθηκε στο ύψος του. Ειδικά στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί άφησαν υποσχέσεις για την συνέχεια, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και σκοράροντας τρεις φορές.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η Νίκη, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Αν συνεχίσει έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στην κατηγορία, απλά δεν υπάρχει φαίνεται ξεκάθαρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Και στις δύο κεφαλιές των νικητών ο Ταμπάκης έκανε λανθασμένη εκτίμηση της φάσης, σε μια κακή εμφάνιση και γι' αυτόν.

Ο ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Παππά σε μια ήσυχη βραδιά γι' αυτόν, χωρίς την μεγάλη φάση και το μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μπορεί και οι δύο ομάδες να μην είχαν βαθμό ως τώρα, όμως η αλήθεια είναι πως ο Εργοτέλης φάνηκε ξεκάθαρα ομάδα της Σούπερ Λίγκας, ενώ η Νίκη όχι. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 4-1 και έκαναν σεφτέ και οι Βολιώτες θα πρέπει να αντιδράσουν αν δεν θέλουν να υποβιβαστούν.

Νίκη Βόλου (Βάντερμπρουκ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μαχλελής (54' Τσουκάνης), Ίβενς, Αργύρης, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης (59' Τζιώρας), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης (60' Μάρτινς), Σκουρτάι.

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Βλαχοδήμος (66' Κούτρης), Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Μπογκντάνοφ (49' Γκέντσογλου), Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ, Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (82' Κούρεζ).

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στο Πανθεσσαλικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα