Ναντ - Νις 2-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Ναντ - Νις 2-1

bet365

Επιστροφή στις νίκες για τη Ναντ, που επιβλήθηκε 2-1 της Νις και είναι στο -3 από την κορυφή. Νίκες για Ρεμ και Μετς, ματσάρα στην Τουλούζη.

Η ήττα από την Λιλ (2-0) αποδείχθηκε κακή παρένθεση για τη Ναντ, που επιβλήθηκε 2-1 της Νις, επέστρεψε στις νίκες και βρίσκεται στο -3 από την κορυφή. Τα καναρίνια έκαναν εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησαν και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, που στο τέλος έφταναν για το τρίποντο.

Μόνο μία ομάδα υπήρχε στο πρώτο μέρος και μόλις στο 9’ έφτασε στο γκολ. Μετά από κόρνερ του Γκακπέ ο Αμαβί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0, με τους παίκτες του Ντερ Ζακαριάν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Έτσι, δεν ήταν έκπληξη το ότι στο 43’ έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Σέχτερ να σκοράρει μετά από 780 αγωνιστικά λεπτά για το 2-0.

Ο Πιελ αποφάσισε να αλλάξει σύστημα στο δεύτερο ημίχρονο και οι «νισουά» με το 4-4-2 έδειξαν πολύ καλύτερη εικόνα. Παρόλα αυτά, και πάλι δεν κατάφεραν να ισορροπήσουν, με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το ματς με 21 τελικές προσπάθειες. Στο 68’ ο Αμαβί σκόραρε στη σωστή εστία μετά από κόρνερ του Μποτεάκ, έβαλε ξανά τη Νις στο ματς, όμως η μεγάλη αντεπίθεση δεν ήρθε ποτέ. Ίσα-ίσα που οι καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος χάθηκαν για τη Ναντ, με το 2-1, όμως, να παραμένει.

Ο Μαλουντά τη διαφορά
Με κορυφαίο τον Φλοράν Μαλουντά, η Μετς επιβλήθηκε 3-1 της Μπαστιά και πήρε 3 υπερπολύτιμους βαθμούς. Οι Κορσικανοί θα πρέπει να συνηθίσουν στην απουσία του Μπραντάο και να διορθώσουν πολλά πράγματα επιθετικά, αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Το παιχνίδι ξεκίνησε με δοκάρι για τους φιλοξενούμενους στο 12’ με τον Ταλό και γκολ για τους γηπεδούχους, όταν στο 14’ ο Κρίβετς με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0 για το πρώτο του τέρμα στην Γαλλία.

Με κινητήριο μοχλό τον Μαλουντά, οι γηπεδούχοι πίεσαν, όμως στο τέλος του πρώτου μέρους είδαν τον Αγιτέ με πανέμορφο σουτ στην κίνηση να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Στην επανάληψη, όμως, πίεσαν και κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 65’, όταν μετά από λάθος απομάκρυνση του Ζιλέ προς τα… πίσω, ο Μιλάν με εντυπωσιακό τελείωμα έκανε το 2-1! Τα πάντα τελείωσαν στο 74’, όταν μετά από ασίστ του Κρίβετς ο Φαλκόν έκανε και το 3-1. Οι παίκτες του Μακελελέ δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα το αξιόλογο μέχρι το τέλος και φυσιολογικά γνώρισαν την ήττα.

Βροχή τα γκολ
Ματσάρα στο «Μουνισιπάλ», όπου η Τουλούζ αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Καέν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, όμως έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Βερκούτρ και τελικά εκείνοι που βρήκαν το γρήγορο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενο με το εντυπωσιακό τελείωμα του Ρασπεντίνο στο 7’. Η συνέχεια βρήκε τους βιολέ να πιέζουν, να χάνουν ευκαιρίες και τελικά να φτάνουν στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεν Γιεντέρ στο 21’. Ο τελευταίος είχε και δοκάρι στο 38’, με την Τουλούζ να χάνει σημαντικές ευκαιρίες και το 1-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Ντιντό (59’) να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο γκολ στο 76’ με τον Νανζίς! Η απάντηση ήταν και πάλι γρήγορη, με τον Ρεγκατέν να ευστοχεί και στο δεύτερο πέναλτι για την Τουλούζ στο 83’ για το 2-2! Τα γκολ δεν τελείωσαν εκεί, καθώς στο 86’ ο Καλβέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-3, για να έρθει ο Νίνκοβ στο 87’ να κάνει το τελικό 3-3!

Με Μουκάντζο η Ρεμ
Μεγάλη νίκη για την Ρεμ, που κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Λωρραίνη επί της Λοριάν. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από το ξεκίνημα, με τον Κουρτέ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 17’ και τον Λεκόμτ να σώζει τους γηπεδούχους. Ο Σουνού ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης για τους «βακαλάους», όμως κλασική ευκαιρία για την Λοριάν δεν υπήρξε στο πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τις αλλαγές να κάνουν τη διαφορά. Στο 72’ ο νεοεισελθών Ντιέγκο έπαιξε το 1-2 με τον Φορτές πριν ο τελευταίος δώσει την ασίστ στον Μουκάντζο, ο οποίος έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν και η Ρεμ έφτασε στην πρώτη νίκη εκτός έδρας στη σεζόν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/09)

Μπορντό-Εβιάν 2-1
(19' Ρολάν, 56' Καζρί - 86' Τεχέδα)

Σάββατο (20/09)

Μαρσέιγ-Ρεν 3-0
(50', 63' Ζινιάκ, 90+4' Αλεσαντρινί)

Λοριάν-Ρεμ 0-1
(72' Μουκάντζο)

Μετς-Μπαστιά 3-1
(14' Κρίβετς, 65' Μιλάν, 74' Φαλκόν - 42' Αγιτέ)

Ναντ-Νις 2-1
(9' Αμαβί αυτ., 43' Σέχτερ - 70' Αμαβί)

Τουλούζ-Καέν 3-3
(21' πεν. Μπεν Γιεντέρ, 83' πεν. Ρεγκατέν, 87' Νίνκοβ - 7' Ρασπεντίνο, 76' Νανζίς, 86' Καλβέ)

Κυριακή (21/09)

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λανς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό-Γκινγκάμπ
Παρί-Λιόν (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα