Μάιντς - Ντορτμουντ 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Μάιντς - Ντορτμουντ 2-0

bet365

Η Μάιντς προσγείωσε ανώμαλα την Ντόρτμουντ στην πραγματικότητα της Μπουντεσλίγκα, τη νίκησε 2-0 και απογειώθηκε στην τριάδα της κορυφής.

Την προηγούμενη αγωνιστική η Μάιντς τερμάτισε στο Βερολίνο (1-3 τη Χέρτα) το αρνητικό σερί των τεσσάρων επίσημων αγώνων χωρίς νίκη και ο κόουτς Κάσπερ Χιούλμαντ ξέφυγε για λίγο από την απειλή της απόλυσης. Η δεύτερη νίκη όμως θα ερχόταν με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο στο εντός έδρας 2-0 κόντρα στην Ντόρτμουντ που ερχόταν από τεράστια επιτυχία επί της Αρσεναλ. Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να θυμίσουν στην Μπορούσια ότι άλλο είναι το Champions League και άλλες οι ειδικές συνθήκες της Μπουντεσλίγκα.

Η αναμέτρηση είχε και τους ήρωες της από την πλευρά των νικητών. Ο μεγαλύτερος όλων ήταν ο Χαΐρο. Ο 21χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Σεβίλλη, έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο. Μπήκε αλλαγή στο 60' και δημιούργησε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Μάλιστα σε αμφότερες τις περιπτώσεις, δίπλα του είχε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, τον οποίο εξέθεσε και ειδικά στο 1-0. Στο 66' βρέθηκε με τη μπάλα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, άδειασε τον Ελληνα αμυντικό και... κέρασε πάρε βάλε για το τέταρτο φετινό γκολ του φορμαρισμένου Οκαζάκι. Στο 74' ο Χαΐρο ξεπέρασε τον Σωκράτη, έκανε παράλληλη και πάλι για τον Ιάπωνα επιθετικό, αλλά ο Γκίντερ έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στην εστία της δικής του ομάδας.

Για ακόμα μία φορά η Μάιντς αποδείχτηκε εξαιρετικά κυνική, καθώς η αντίπαλος της ήταν που εξουσίαζε το παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες. Ας όψεται όμως ο Ράμος που πέταξε στα σκουπίδια δύο εξαιρετικές περιπτώσεις για γκολ. Αρχικά με ψαράκι-άουτ (14') και εν συνεχεία με πεσμένο τον τερματοφύλακα πλάσαρε σε σώμα αντίπαλου (53'). Και ο αντικαταστάτης του πάντως στο ματς δεν τα πήγε καλύτερα. Με το σκορ στο 1-0, ο Ιμόμπιλε μπορεί να κέρδισε το πέναλτι (69') με το σουτ του να σταματάει στο χέρι του Οκαζάκι, αλλά ο Κάριους φρόντισε να αποκρούσει την εκτέλεση του.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με συνέπεια η Ντόρτμουντ να χάσει μία σπουδαία ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην 1η θέση. Εκεί όπου εδρεύει πλέον η Μάιντς παρέα με τις Πάντερμπορν, Χόφενχαϊμ σε μία απίθανη τριάδα κορυφής.

Μάιντς (Κάσπερ Χιούλμαντ): Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπελ, Χάρα, Ζούνιορ Ντίας, Γκάις, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μόριτς (83' Κοχ), Αλαγκί (60' Χαΐρο), Χόφμαν (87' Τζούρισιτς), Οκαζάκι

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Πίστσεκ, Ντουρμ, Μπέντερ (80' Μαρουόκα), Γιόγιτς, Γκρόσκροϊτς, Ομπαμεγιάνγκ, Καγκάβα (65' Μχιταριάν), Ράμος (65' Ιμόμπιλε).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα