Μίλαν - Γιουβέντους 0-1 (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Μίλαν - Γιουβέντους 0-1 (vid)

bet365

Η Γιουβέντους ήταν ανώτερη της Μίλαν και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πανηγύρισε τη νίκη που ήθελε στο «Σαν Σίρο» με γκολ του ασταμάτητου Τέβες (0-1)!

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας ο ενθουσιασμός ξεχείλιζε στην Μίλαν αλλά αποδείχθηκε ότι δεν φτάνει αυτό για να καλύψει την διαφορά δυναμικότητας με την Γιουβέντους. Οι Μπιανκονέρι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν ευκαιρίες και δοκάρι με τον Μαρκίζιο στο 38' και τελικά πήραν το τρίποντο με το γκολ του Τέβες στο 71'. Αυτή είναι η 5η σερί νίκη των Τορινέζων επί των Μιλανέζων σε όλες τις διοργανώσεις και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που το καταφέρνουν αυτό ενώ φεύγουν από το «Σαν Σίρο» με τη νίκη για δεύτερη σερί χρονιά, όπως είχαν κάνει και την διετία 1974-75. Ντεμπούτο για την Μίλαν ο Τόρες, επανεμφάνιση Βιδάλ για την Γιουβέντους.

Η Γιούβε ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και πήρε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, μεταφέροντας το ματς προς το μισό της Μίλαν. Οι Μπιανκονέρι είχαν και την πρώτη τους καλή φάση στο 7' με το πλασέ του Περέιρα, δείχνοντας διάθεση να πάρουν από νωρίς τον πλήρη έλεγχο ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διαχειριστούν την κατάσταση. Οι Ροσονέρι, από την άλλη πλευρά, περίμεναν μια ευκαιρία για να φύγουν στην κόντρα με Ελ Σαραουί-Μενέζ-Χόντα αλλά δεν τους δόθηκε, αφού οι Τορινέζοι ήταν αρκετά προσεκτικοί και δεν άφηναν πολλά περιθώρια. Μετά το 20λεπτο, πάντως, η Μίλαν πήρε μέτρα στο γήπεδο και επιχείρησε να βάλει αυτή τη Γιουβέντους στο μισό γήπεδο, απαντώντας στις ευκαιρίες στο 27' με την κεφαλιά του Χόντα που απέκρουσε με το ένα χέρι ο Μπουφόν.

Κάπου εκεί οι Μπιανκονέρι βγήκαν ξανά μπροστά, κυκλοφόρησαν την μπάλα και πήραν ξανά το πάνω χέρι, πλησιάζοντας στο γκολ με τον Γιορέντε (απέκρουσε ο Αμπιάτι) μετά τον συνδυασμό των Τέβες-Περέιρα. Στο 35' ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή αφού ο Κάσερες δεν μπορούσε να συνεχίσει και άφησε την θέση του στον Ογκμπόνα, με την Γιουβέντους να αυξάνει την πίεση της και να απειλεί ξανά με τον Περέιρα, μετά από γρήγορο 1-2 με τον Γιορέντε, για να ακολουθήσει στο 38' το δοκάρι του Μαρκίζιο σε σουτ με το αριστερό! Η τελευταία προσπάθεια της Μίλαν στο πρώτο μέρος να κάνει κάτι καλό ήταν μια κόντρα με τον Μενέζ μετά το λάθος του Κιελίνι αλλά ο Γάλλος αναγκάστηκε να σουτάρει εκτός περιοχής και ο Μπουφόν απομάκρυνε εύκολα.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους μπήκε ακόμη πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο και από νωρίς έδειξε ότι θα έπαιζε 45 λεπτά έξω από την περιοχή της Μίλαν, περιμένοντας υπομονετικά την φάση που θα κατέληγε σε γκολ. Οι Μπιανκονέρι πίεζαν πολύ ψηλά, είχαν ανεβάσει ακόμη και την άμυνα τους στο κέντρο και έτσι έπαιρναν όλες τις μπάλες όποτε οι Ροσονέρι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά, με αποτέλεσμα η δράση να είναι συνεχώς προς την περιοχή του Αμπιάτι.

Με τον Μαρκίζιο να οργανώνει σωστά το παιχνίδι ως αντι-Πίρλο, η ομάδα του Αλέγκρι απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Ιταλό χαφ και τον Πογκμπά, με τον Φίλιπο Ιντσάγκι από την άλλη πλευρά να περνάει στο ματς τον Μποναβεντούρα αντί του Ελ Σαραουί. Πέντε λεπτά μετά, στο 71', ο Τέβες άρχισε την φάση, ο Πογκμπά έβγαλε εκπληκτική ασίστ πιεζόμενος από αντιπάλους και ο Αργεντίνος νίκησε τον Αμπιάτι για το 0-1! Είναι το 4ο σερί ματς που σκοράρει ο Τέβες στη φετινή σεζόν ενώ είχε βάλει γκολ και στο περσινό 0-2 στο Μιλάνο.

Ο Αλέγκρι ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Βιδάλ αντί του Περέιρα, που ήταν ξανά πολύ καλός αλλά κουράστηκε, με τον Ιντσάγκι να ρίχνει στον αγώνα τους Τόρες και Πατσίνι, μήπως και γίνει κάτι μπροστά. Η Γιουβέντους σε κάθε αντεπίθεση είχε τις προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ αλλά γινόταν λάθος στην τελική πάσα, οι Πογκμπά και Μενέζ προσπάθησαν να πάρουν πέναλτι στα τελευταία λεπτά αλλά δεν έπεισαν τον Ριτσόλι και το 0-1 έμεινε ως το τέλος.

Οι Μπιανκονέρι, έτσι, έκαναν το 3x3 και παραμένουν με μηδέν παθητικό μετά τα πρώτα τέσσερα (μαζί με το Champions League) φετινά ματς.

Μίλαν (Πίπο Ιντσάγκι): Αμπιάτι, Ζαπάτα, Ραμί, Ντε Σίλιο, Αμπάτε, Μουντάρι, Ντε Γιονγκ, Πόλι (76' Τόρες), Χόντα (83' Πατσίνι), Ελ Σαραουί (66' Μποναβεντούρα), Μενέζ.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Κάσερες (35' Ογκμπόνα), Λιχτστάινερ (83' Ρόμουλο), Ασαμόα, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Περέιρα (76' Βιδάλ), Τέβες, Γιορέντε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα