Λα Κορούνια - Ρεαλ Μαδρίτης 2-8

Γιώργος Καραμάνος
Λα Κορούνια - Ρεαλ Μαδρίτης 2-8

bet365

Στο γήπεδο που για 18 χρόνια (1992-2010) έχανε με κάτω τα χέρια, η Ρεάλ συνέτριψε με 8-2 τη Λα Κορούνια. Σεφτέ με γκολάρες και ο Τσιτσαρίτο...

Πριν από 46 χρόνια η Ρεάλ είχε βάλει τέσσερα γκολ εκεί μέσα. Παραδόξως, έκτοτε δεν μπόρεσε ποτέ να επαναλάβει αυτό το εγχείρημα στο «Ριαθόρ». Στο εν λόγω γήπεδο μάλιστα βίωσε για 18 χρόνια (1992-2010) μία από τις μεγαλύτερες αγωνιστικές κατάρες της, καθώς έχανε με το που περνούσε τα... σύνορα της Γαλικίας. Ολα αυτά όμως πλέον όχι μόνο ανήκουν σε ένα μακρινό παρελθόν (σ.σ.: τρεις νίκες και μία ισοπαλία στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της), αλλά η έδρα της Λα Κορούνια έγινε πιο φιλόξενη ακόμα και από το ίδιο το «Μπερναμπέου». Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι φαίνεται ότι αρχίζει και ρολάρει για τα καλά και μετά το 5-1 επί της Βασιλείας στο Champions League, ισοπέδωσε με 8-2 την πάλαι ποτέ Super Depor.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και κυριολεκτικά δεν το άφησαν μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Τα γκολ άρχισαν να έρχονται στο 28'. Τότε ο Κριστιάνο με δύσκολη κεφαλιά άνοιξε τον προσωπικό λογαριασμό του στο «Ριαθόρ» (σ.σ.: πλέον δεν έχει σκοράρει μόνο στο «Ανοέτα» της Σοσιεδάδ). Συνολικά ο Πορτογάλος θα σημείωνε χατ τρικ και θα έφτανε στον μαγικό αριθμό των 24 στην ισπανική καριέρα του! Στο 36' ό Χάμες Ροδρίγκες με μαγικό φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο για το 0-2. Πριν το ημίχρονο όμως οι φιλοξενούμενοι θα έβαζαν ακόμα ένα τεμάχιο. Στο 41' ο Λουξ έκανε απίστευτη γκάφα-έξοδο εκτός περιοχής, ο Μπενζεμά που τον πέρασε ανατράπηκε, αλλά επερχόμενος ο Ρονάλντο έβαλε το δεύτερο προσωπικό του.



Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως δυνατά και στο 51' πήραν πέναλτι σε χέρι(;) του Σέρχιο Ράμος, με τον Μεντουνγιανίν να εκτελεί εύστοχα. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά, κάθε φάση των Μερένγκες μύριζε γκολ. Ηταν τώρα η σειρά του Μπέιλ να βάλει δύο σχεδόν πανομοιότυπα. Στο 66' μετά από κάθετη του Μαρσέλο και στο 74' του Ισκο. Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από κλέψιμο του εντός της περιοχής της Λα Κορούνια, ο Χάμες... κέρασε το χατ τρικ στον Ρονάλντο. Το καλύτερο φινάλε όμως το φύλαγε ο Τσιτσαρίτο που άνοιξε λογαριασμό ως παίκτης της Ρεάλ με δύο υπέροχα γκολ. Στο 88' και το 92' σήκωσε το κεφάλι εκτός περιοχής και πυροβόλησε τα πρώτα του... άπιαστα συστημένα. Λίγο νωρίτερα (84') αφύλακτος ο Τοτσέ με κεφαλιά είχε την τιμή να νικήσει τον Κασίγιας.

Το τέλος βρήκε τη Ρεάλ να ξεκολάει βαθμολογικά μετά από δύο σερί ήττες και να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα εκτός έδρας νίκη με οκτώ γκολ και τη Λα Κορούνια το αντίθετο (σ.σ.: είχε ηττηθεί με 0-7 από τη Μπαρτσελόνα το 1956)!

Λα Κορούνια (Βίκτορ Φερνάντεθ): Λουξ, Σίντνεϊ, Λάουρε, Ντιακιτέ, Λουιζίνιο, Μπεραντίνιος, Μεντουνγιανίν, Φαρίνια (73' Τοτσέ), Κουένκα, Χουανφράν (46' Χουάν Ντομίνγκεθ), Ποστίγκα (46' Καβαλέιρο)

Ρεαλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Μόντριτς (71' Ισκο), Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ (76' Ερνάντες), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (58' Ιγιαραμέντι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα