ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0

Gazzetta team
ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0

bet365

Μετά από δύο σερί «γκέλες», ο ΟΦΗ νίκησε στο «Γεντί Κουλέ» με 1-0 τον Ατρόμητο και ο Τζενάρο Γκατούζο ενίσχυσε πάλι την θέση του. Εξαιρετικός ο Τζορτζ, δεκάλεπτη διακοπή λόγω συσκότισης!

Η μίνι έκπληξη του Παράσχου
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» χωρίς εκπλήξεις στα πρόσωπα, όχι όμως και στο σύστημα, καθώς αντί για το κλασσικό 4-4-2, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε τον σχηματισμό ρόμβου στο κέντρο του Ατρόμητου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσέναμο με τους Νάστο, Κούρο από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ οι Φυτανίδης και Ταυλαρίδης ήταν στο κέντρο της άμυνας. Ο Γκαρσία ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ, με τους Ούμπιντες και Δημούτσο στα πλάγια και τον Καραμάνο πίσω από το δίδυμο του Ναπολεόνι με τον Παπάζογλου.

Από την πλευρά του ο Τζενάρο Γκατούζο κατέβασε την αναμενόμενο εντεκάδα με το κλασσικό πλέον 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Λόρια, με τους Τριποτσέρη, Μεϊτέ και Αντελεγιέ μπροστά του. Στάθης, Λαμπρόπουλος και Μονιάκης ήταν στο χώρο του κέντρου, έχοντας τους Μακρή και Κάλαϊτζιτς, πίσω από τους Περογαμβράκη και Πετρόπουλο.

Παιχνίδι κέντρου, χωρίς συγκινήσεις
Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά τον ΟΦΗ, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι Κρητικοί παρά τα λάθη που έκαναν είχαν την κατοχή, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν ευκαιρίες, καθώς τα μακρινά σουτ του Λαμπρόπουλου και του Μονιάκη δεν ανησύχησαν τον Τσέναμο. Εξαίρεση αποτέλεσε το φάουλ του τελευταίου στο 18', το οποίο ήταν και η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια των γηπεδούχων.

Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος, μπορεί να είχε τις τελικές του ΟΦΗ, αλλά είχε την πιο κλασσική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 10ο λεπτό ο Ναπολεόνι βγήκε τετ-α-τετ με τον Λόρια αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Κίνηση ματ με Τζορτζ
Ο τραυματισμός του Πετρόπουλου οδήγησε τον Τζενάρο Γκατούζο να κάνει στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, την αλλαγή που θα άλλαζε την ροή του αγώνα. Ο Τζορτζ πέρασε στο παιχνίδι και μέσα σε δύο λεπτά, κατάφερε να νικήσει την άμυνα του Ατρόμητου και δώσει έτοιμο γκολ στον Περογραμβράκη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 προ κενής εστίας.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στους πυλώνες και η 10λεπτη διακοπή που ακολούθησε επηρέασε τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να χαθεί κάπως ο ρυθμός του αγώνα. Οι αλλαγές στα συστήματα όμως από τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος άφησε το 4-4-2 με ρόμβο που είχε αρχικά και το γύρισε σε 3-5-2 στο τελευταίο 25λεπτο, ρίχνοντας στο παιχνίδι αρχικά τον Τάτο και στη συνέχεια τους Γεωργίου και Κούρο.

Ειδικά η είσοδος του πρώτου έκανε πιο κινητικους τους Περιστεριώτες στην επίθεση, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα καθώς ο ΟΦΗ είχε περιοριστεί στην διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα, παίζοντας με αντεπιθέσεις. Μία τακτική που του χάρισε τη νίκη.

Man of the match: Ο Τζορτζ μπήκε και άλλαξε όλη την επιθετική εικόνα του ΟΦΗ. Δεν είναι μόνο το έτοιμο γκολ που έδωσε στον Περογαμβράκη, αλλά γενικότερα η δυναμική του παρουσία, καθώς οι αμυντικοί του Ατρόμητου δυσκολεύονταν να του πάρουν την μπάλα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ναπολεόνι μπορεί να έτρεξε αρκετά και να προσπάθησε πολύ, η ευκαιρία που έχασε στο 10ο λεπτό, θα μπορούσε να είχε διαφορετική τροπή στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στο ύψος του: Ο Περογαμβράκης μπορεί να μην είχε πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά στην πρώτη καλή ευκαιρία που του δόθηκε κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η γκάφα: Η άμυνα του Ατρόμητου στην φάση του γκολ αδράνησε ασυνήθιστα, με αποτέλεσμα να δεχθεί το γκολ.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Λιαχούδης δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος. Ακόμη και στην φάση του 27΄όπου ο ΟΦΗ ζητάει πέναλτι για χέρι του Νάστου, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον αμυντικό του Ατρόμητου και σωστά δεν δόθηκε κάποια παράβαση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για τον ΟΦΗ και κατάφερε να την πάρει χάρη στην τακτική του, καθώς από τη στιγμή που βρήκε λύσεις στο πρέσινγκ των φιλοξενούμενων έδειχνε πιο ικανός να προηγηθεί. Αντιθέτως ο Ατρόμητος, αρχίζει και προβληματίζει, καθώς μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό και στο Ηράκλειο έμεινε... άσφαιρος.

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Μονιάκης, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μεϊτέ, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Λαμπρόπουλος (95' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86' Μπανούσης), Πετρόπουλος (46΄Τζορτζ)

Ατρόμητος:Τζενάμο, Κούρος (93' Φάμπιο), Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος, Δημούτσος (83' Γεωργίου), Ούμπιδες, Γκαρσία

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο Ηράκλειο.

 

Τελευταία Νέα