Με το δεξί ο Απόλλων!

Gazzetta team
Με το δεξί ο Απόλλων!

bet365

Σπουδαία νίκη για τον Απόλλωνα, ο οποίος μπήκε με το δεξί στη φάση των ομίλων. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν 3-2 εντός έδρας της Ζυρίχης, αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο...

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Απόλλων, ο οποίος αν και είδε να χάνεται το προβάδισμα των δυο τερμάτων, να μένει με δέκα παίκτες, κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ και να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία.

Οι Κύπριοι μπήκαν δυνατά στο ματς, παρέσυραν τους Ελβετούς και στο 8' άνοιξαν το σκορ. Ο Ρέζεκ έσπασε ωραία στον Παπουλή και ο Έλληνας μέσος με σουτάρα πέτυχε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα στους ομίλους. Οι «κυανόλευκοι» είχαν το πάνω χέρι μέχρι το 25' χωρίς πάντως να μπορούν να απειλήσουν. Η Ζυρίχη πήρε το πάνω χέρι και στο 29' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το δυνατό σου του Τσικάουι σταμάτησε στο δοκάρι! Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμα μια ευκαιρία, χωρίς όμως να σκοράρει. Ο Απόλλων όμως ήταν πιο αποτελεσματικός και στο 40' ο Γκουγιόν με σουτάρα από 30 μέτρα πέτυχε το 2-0.

Η εικόνα στο β' μέρος ήταν εντελώς διαφορετική, οι Κύπριοι έχασαν τη μάχη του κέντρου και τα διαδοχικά λάθη έφεραν σε... οχτώ λεπτά την ισοφάριση. Στο 50' ο Κιουμέντο πέτυχε το 2-1 με δυνατό σουτ και στο 53' ο Γιαπί - Γιαπό πέτυχε το 2-2. Βέβαια, στο 51' θα μπορούσαν να είχαν όλα... τελειώσει αν ο Μεριέμ δεν έχανε κλασική ευκαιρία. Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, χωρίς φάσεις και με τον Απόλλωνα μάταια να προσπαθεί να απειλήσει. Στο 80' βρέθηκε ένα βήμα πριν την... αυτοκτονία, αφού ο Γκουγιόν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Απόλλων όμως είχε τα ψυχικά αποθέματα και στο 87' ήρθε η δικαίωση! Σέντρα του Ρέζεκ, αυτογκολ του Κοχ και οι «κυανόλευκοι» μπήκαν με το δεξί!

Με Ντ' Αμπρόζιο η Ιντερ
Ο Βάλτερ Ματσάρι έκανε αλλαγές στην 11άδα της Ιντερ για τον αγώνα με την Ντνιέπρ στην Ουκρανία και οι Νερατζούρι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο και παράλληλα να ξεκουράσουν παίκτες ενόψει της συνέχειας του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Ιντερ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αν και δεν είχε καλό ρυθμό στο παιχνίδι της, ζητώντας πέναλτι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους για χέρι του Μαζούχ. Στο δεύτερο 45λεπτο η Ιντερ πίεσε περισσότερο, έχασε διπλή ευκαιρία με τους Ντ' Αμπρόζιο-Ικάρντι και τελικά ο πρώτος ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα στο 71', μετά από λάθος του Φεντέτσκι, για το 0-1 με το οποίο οι Νερατζούρι πήραν ήδη κεφάλι στον όμιλο (ήρθε Χ το Καραμπαχ-Σεντ Ετιέν).

Με ανατροπή η Νάπολι
Το «Σαν Πάολο» δεν είχε πολύ κόσμο για τον αγώνα της Νάπολι με την Σπάρτα Πράγας αφού είναι έντονη η απογοήτευση για τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League αλλά και για την εντός έδρας ήττα από την Κιέβο. Το κλίμα έγινε ακόμη πιο παγωμένο στο 14', όταν ο Χουσμπάουερ με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1 αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ αντέδρασε όπως έπρεπε. Στο 23', αφού πρώτα ο Χάμσικ σημάδεψε το δοκάρι, ο Ναμοϊνέσου έκανε χέρι, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Ιγκουαΐν από τα 11 βήματα ισοφάρισε (1-1). Η Νάπολι είχε και δεύτερο δοκάρι, στο 32', με τον Καγιεχόν και τελικά πήρε τη νίκη στην επανάληψη. Στο 51' ο Ιγκουαΐν γύρισε ωραία για τον Μέρτενς και αυτός έκανε από κοντά το 2-1, με τον Βέλγο να διαμορφώνει και το τελικό 3-1 στο 81', με ωραία ατομική προσπάθεια.

Ο Ζιλέ κράτησε όρθια την Τορίνο
Η Τορίνο πήρε τον πρώτο της βαθμό στον δεύτερο όμιλο του Europa League αφού έφυγε με το 0-0 από το Βέλγιο στο ματς με την Μπριζ. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο πορτιέρε, Ζιλέ, με τις επέμβάσεις του, ενώ στο άλλο ματς του γκρουπ η Κοπεγχάγη επικράτησε της Ελσίνκι 2-0. Η Γκρανάτα επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από 22 χρόνια και για τον προπονητής της, Τζανπιέρο Βεντούρα, ήταν το πρώτο ματς εκτός συνόρων. Ο Ζιλέ επέστρεψε στη δράση μετά από ποινή 13 μηνών (!) μετά την εμπλοκή του σε στημένους αγώνες όσο ήταν παίκτης της Μπάρι. Ο 35χρονος απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γκεντός, ενώ οι Ιταλοί απάντησαν με τους Νταρμιάν και Σάντσες Μίνιο. Ο Ζιλέ είπε «όχι» σε κεφαλιά του Ντουάρτε από κόρνερ, ο Βάσκες για τους γηπεδούχους είχε δύο καλές στιγμές και η σουτάρα του Ισκιέρδο πέρασε μόλις έξω. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σάντσες Μίνιο είχε καλή ευκαιρία και ο Ζιλέ έσωσε ξανά σε κεφαλιά του Στορμ. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, ο Αμάουρι δεν κατάφερε να βάλει το κεφάλι του στη σέντρα του Νταρμιάν.

Βαθμό με Ούτσε η Βιγιαρεάλ
Ισοπαλία στο «Μπορούσια Παρκ», όπου Γκλάντμπαχ και Βιγιαρεάλ έμειναν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν γρήγορα ρυθμό και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ μόλις στο 21', όταν ο Χέρμαν με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0. Οι Ισπανοί ισορρόπησαν γρήγορα και έψαξαν το γκολ, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μπρούνο (28'), Κάνι (29') και Βιέτο (30', 36'). Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο και απείλησαν με τους Χέρμαν (38') και Χργκότα (41') στην αντεπίθεση, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η πίεση των φιλοξενούμενων αυξήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τσερίσεβ (53', 59') να έχει καλές στιγμές και τον Ούτσε να βάζει το γκολ που άξιζε η Βιαγιαρεάλ στο 68' μετά από ασίστ του Τριγκέρος. Μέχρι το τέλος είχαμε μόνο μία κλασική ευκαιρία, με τον Ντομίνγκεθ να μην μπορεί να δώσει τη νίκη στην Γκλάντμπαχ στο 74'.

Καθάρισε από νωρίς η Σεβίλλη
Με νίκη ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της η Σεβίλλη, που χωρίς να συναντήσει πρόβλημα επικράτησε 2-0 της Φέγενορντ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Η ομάδα του Ουνάι Εμερι βρέθηκε με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Σταντάρ Λιέγης, η οποία επικράτησε με το ίδιο σκορ της Ριέκα. Ο Πολωνός χαφ, Κριτσόβιακ, άνοιξε το σκορ στο 8' και ο επίσης μέσος, Μ' Μπία έκανε στο 31' το 2-0, που έμεινε μέχρι το τέλος. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ισπανό επιθετικό, Ζεράρ Ντεουλοφέου, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στους Ανδαλουσιάνους από την Μπαρτσελόνα.

Σούπερ η Εβερτον!

Εξαιρετική η Έβερτον στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διέλυσε 4-1 την Βόλφσμπουργκ και έκανε ιδανικό ξεκίνημα. Πολύ καλά μπάλα από τα «ζαχαρωτά» που μετά την ανατροπή έκαναν... πάρτι. Μόλις στο 15' ο Νέισμιθ έκανε τη σέντρα και ο Ροντρίγκες με έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-0. Η Βόλφσμπουργκ πίεσε, είχε κάποια καλά σουτ με Γκουστάβο, Καλιγκιούρι, αλλά την ουσία την είχαν οι γηπεδούχοι. Έτσι, στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Κόουλμαν πέτυχε το 2-0. Γκολ με το καλημέρα του β' μέρους για την Εβερτον. Ο ΜακΓκίντι κέρδισε το πέναλτι και στο 47' ο Μπέινς από την άσπρη βούλα πέτυχε το 3-0. Για τους «Λύκους» ο Μπέντνερ προσπαθούσε μόνος να απειλήσει, αλλά σε τρεις περιπτώσεις νικήθηκε από τον Χάουαρντ. Στο 89' ο Ετό έδωσε στον Μιραλάς για το 4-0 και η Βόλφσμπουργκ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 94' με τον Ροντρίγκες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

1ος Όμιλος

Απόλλων-Ζυρίχη 3-2
(9' Παπουλής, 40' Γκουλάν, 87' Κοχ αυτ. - 50' Ρίκαν, 53' Γιαπί-Γιαπό)

Γκλάντμπαχ-Βιγιαρεάλ 1-1
(21' Χέρμαν - 68' Ούτσε)

2ος Όμιλος

Μπριζ-Τορίνο 0-0

Κοπεγχάγη-Ελσίνκι 2-0
(68', 81' Γιόργκενσεν)

3ος Όμιλος

Παρτιζάν-Τότεναμ 0-0

Μπεσίκτας-Αστέρας Τρίπολης 1-1
(33' Τόρε - 88' Πάρα)

4ος Όμιλος

Ζάλτσμπουργκ-Σέλτικ 2-2
(36' Άλαν, 78' Σοριάνο - 14' Γουάκασο, 60' Μπράουν)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Άστρα 5-1
(17', 24', 45' Σαουντάνι, 70' Ενρίκες, 90' Τσόριτς - 82' Τσίτου)

5ος Όμιλος

Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας 1-2
(63' Ντίνας - 40' Κοκόριν, 49' Ιόνοβ)

Αϊντχόφεν-Εστορίλ 1-0
(26' πεν. Ντε Γιονγκ)

6ος Όμιλος

Καραμπάχ-Σεντ Ετιέν 0-0

Ντνίπρο-Ίντερ 0-1
(71' Ντ' Αμπρόζιο)

7ος Όμιλος

Σταντάρ Λιέγης-Ριέκα 2-0
(74' Σίμαν, 87' Αραούζο)

Σεβίλλη-Φέγενορντ 2-0
(8' Κριτσόβιακ, 31' Μπιά)

8ος Όμιλος

Λιλ-Κρασνοντάρ 1-1
(63' Κίερ - 35' Λαμπόρδε)

Έβερτον-Βόλφσμπουργκ 4-1
(15' Ροντρίγκες αυτ., 45' Κόουλμαν, 47' πεν. Μπέινς, 89' Μιραλάς - 90+4' Ροντρίγκες)

9ος Όμιλος

Γιουνγκ Μπόις-Σλόβαν Μπρατισλάβας 5-0
(5' Λέτσιακς, 29' Στέφεν, 63' Νουτσόλο, 80' Νίκτσι, 90+2' Οαρό)

Νάπολι-Σπάρτα Πράγας 3-1
(23' πεν. Ιγουαΐν, 51', 81' Μέρτενς - 14' Χούσμπαουερ)

10ος Όμιλος

Στεάουα Βουκουρεστίου-Άαλμποργκ 6-0
(51' Σανμαρτεάν, 59' πεν., 73' Ρουσέσκου, 61', 65', 72' Κεσέρου)

Ρίο Άβε-Ντιναμό Κιέβου 0-3
(20' Γιαρμολένκο, 25' Μπελχαντά, 70' Κράβετς)

11ος Όμιλος

ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ 6-1
(4' Νίκολιτς αυτ., 11', 16', 28' Αθανασιάδης, 50' Παπαδόπουλος, 90' Τσαλδάρης - 80' Νίκολιτς)

Φιορεντίνα-Γκινγκάμπ 3-0
(34' Βάργκας, 67' Κουαδράδο, 88' Μπερναρντέσκι)

12ος Όμιλος

Μέταλιστ-Τράμπζονσπορ 1-2
(61' Γκομένιουκ - 25' Κονστάντ, 90+4' Παπαδόπουλος)

Λέγκια-Λόκερεν 1-0
(58' Ράντοβιτς)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα