Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας 1-2

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας 1-2

bet365

Το γκολ του Ντίνα έδωσε ελπίδες στον Παναθηναϊκό, αλλά η Ντιναμό έφυγε με τη νίκη από τη Λεωφόρο (1-2) και η υπόθεση-πρόκριση έγινε... βουνό με το «καλημέρα»!

Με Ντίνα σέντερ φορ!

Ο Γιάννης Αναστασίου... ανακάτεψε την τράπουλα μετά την ήττα στην Μυτιλήνη και όπως ήταν λογικό προσάρμοσε την τακτική της ομάδας του πάνω στα δυνατά και αδύναμα σημεία της Ντιναμό. Ο Έλληνας τεχνικός παράταξε την ομάδα του με 4-1-4-1(αρκετές φορές επιθετικά γινόταν 4-3-3), έχοντας ξεκάθαρο στόχο να περιμένει και να... χτυπήσει στην κόντρα.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και δίδυμο στα στόπερ ο Μέντες με τον Σίλντενφελντ. Ο Λαγός αμυντικός μέσος, έχοντας μπροστά του Ζέκα και Πράνιτς. Αριστερό χαφ ο Καρέλης, δεξί ο Κλωναρίδης και «ψευτοεννιάρι» ο Ντίνας.

4-4-2 οι Ρώσοι

Στην αντίπερα όχθη, οι Ρώσοι δεν είχαν κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα τους, με τον Τσερτσέσοφ να επιλέγει 4-4-2.

Ο Γκαμπούλοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια της Ντιναμό, δεξιά στην άμυνα ο Μανόλεφ, αριστερά ο Μπούντερ και δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν ο Σάμπα με τον Ντάγκλας. Νομπόα και Γιουσούποφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεξιά ο Ιόνοφ, αριστερά ο Ντζούτζακ και μπροστά ο Κοκόριν με τον Κουράνι.

Την... πάτησε με τον τρόπο που ήθελε να «χτυπήσει»!

Το πλάνο του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρο. Να δώσει μπάλα στην Ντιναμό, να πρεσάρει στο ύψος της σέντρας και κλέβοντας μπάλες να «χτυπήσει» την άμυνα των Ρώσων στην κόντρα. Όλα λειτουργούσαν... ρολόι. Με εξαίρεση κάποια προβλήματα από τα αριστερά και ένα δοκάρι του Ντζούντζακ, ο Παναθηναϊκός πήγαινε το παιχνίδι στα μέτρα του. Στο 22' ο Πράνιτς λίγο έλειψε να βάλει... φωτιά στην Λεωφόρο αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι «πράσινοι» αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα θα είχαν δημιουργήσει περισσότερες καλές στιγμές. Όλα αυτά μέχρι και το 4ο'. Στο λεπτό που η ποιότητα των φιλοξενούμενων «μίλησε» και σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο, η Ντιναμό πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Κουράνι με φοβερή κάθετη πάσα έκοψε στην μέσα την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Κοκόριν βγήκε στο... ξέφωτο και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Ο Παναθηναϊκός την... πάτησε, ακριβώς με τον τρόπο που ήθελε να «πληγώσει» τους Ρώσους.

«Μαχαιριά», μείωση και τελικά ήττα!

Δεν υπήρχε χειρότερο σημείο από το να δεχθεί και δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός. Μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, οι Ρώσοι πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα. Ο Ιόνοφ... άδειασε τον Κοτσόλη που έκανε λανθασμένη έξοδο και σε κενή εστία δεν λάθεψε. Για ακόμη ένα φετινό παιχνίδι, το «τριφύλλι» έπρεπε να ανέβει ένα... βουνό, ψάχνοντας ακόμη μία ανατροπή!

Οι Ρώσοι, όμως, ήταν καλά κλεισμένοι, δεν πιέζονταν και ιδιαίτερα και ο χρόνος περνούσε. Μια γυριστή κεφαλιά του Ντίνα στο 64' έβαλε τον Παναθηναϊκό στο... κόλπο, ο Αναστασίου ρίσκαρε(4-4-2 με Πράνιτς αριστερό χαφ και Καρέλη-Ντίνα κορυφή, εν συνέχεια με την αλλαγή του Πέτριτς και τον Μέντες ως... δεκάρι) ενώ με την είσοδο του Δώνη πήρε δημιουργία και από τον άξονα, μιας και ο μικρός ήταν εξαιρετικός. Το μόνο που του έλειψε ήταν το τελείωμα της φάσης, μιας και στις τρεις καλές στιγμές που είχε, δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Η Ντιναμό κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ της 2-1, έφυγε από την Λεωφόρο με το «διπλό» παρά την πίεση του Παναθηναϊκού και πλέον οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία νίκη στο Εστορίλ για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

MAN OF THE MATCH: Κέβιν Κουράνι. Ο έμπειρος στράικερ είναι μεγάλη ποιότητα. Δεν είναι μόνο το γκολ στο ποδόσφαιρο για έναν επιθετικό. Ο Γερμανός κρατούσε εξαιρετικά την μπάλα, την «έσπαγε» σωστά προς τα πίσω ενώ στο ενεργητικό του υπάρχει και η καταπληκτική πάσα-μισό γκολ προς τον Κοκόριν για το πρώτο γκολ των Ρώσων.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Θανάσης Ντίνας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε ότι περνούσε από τα πόδια και... το κεφάλι του, για να γυρίσει το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Σκόραρε με εξαιρετική ενέργεια για την μείωση του σκορ, έδωσε πολλές μάχες με τα «θηρία», απλά τις περισσότερες φορές έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Σωστός με την μπάλα στα πόδια, ταλαιπώρησε όσο μπορούσε τα αντίπαλα στόπερ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός ίσως να... υπερσεβάστηκε την Ντιναμό. Άργησε πολύ να βγει από το... καβούκι του στο πρώτο ημίχρονο, να παίξει το παιχνίδι του, βάζοντας την μπάλα κάτω και να πιέσει την άμυνα των Ρώσων που τα είχε τα «θεματάκια» της.
Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του, τον εξέθεσε αλλά ο Στέφανος Κοτσόλης θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στην φάση του δεύτερου γκολ των Ρώσων. Κάλυπτε την κλειστή του γωνία, ο Ιόνοφ είχε την μπάλα και δεδομένα από εκεί δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο έμπειρος πορτιέρο έκανε την έξοδο και ο παίκτς της Ντιναμό δεν είχε πρόβλημα να τον περάσει και να «εκτελέσει» για το 2-0.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Ορσάτο που χάρη στις επιλογές του, το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό. Χωρίς λάθη και οι επόπτες της αναμέτρησης.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ήταν θέμα ποιότητας. Η Ντιναμό χωρίς να... φορτσάρει, πέτυχε δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός το πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει έστω και την ισοπαλία. Πλέον τα πράγματα είναι δύσκολο και το επόμενο παιχνίδι με την Εστορίλ για την δεύτερη αγωνιστική είναι τελικός για τον Αναστασίου και τους ποδοσφαιριστές του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα