15ος στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ!

15ος στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
15ος στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta την ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ για την τελευταία διετία είναι στην 15η θέση! Και νομίζω πως αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του αναφορικά με αυτό το κομμάτι: να είναι στην πρώτη 16άδα των ευρωπαϊκών συλλόγων!

Με τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός εδώ και αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεροποιηθεί στην πρώτη 16άδα της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ. Είναι δύσκολο, αλλά εφικτό! Θέλει, όμως, κάθε χρόνο να προχωράει με σταθερά βήματα. Να είναι, δηλαδή, μέσα στις ομάδες που προκρίνονται στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ η, να συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και να προχωράει μίνιμουμ δύο γύρους. Προσέξτε, δεν μιλάω για μπαμ. Μιλάω για πράγματα τα οποία ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι μπορεί να τα κάνει. Η, που έφτασε μία ανάσα από το να τα κάνει.

Οι 14 ομάδες που βρίσκονται μπροστά του είναι οι Ρεάλ, Ατλέτικο, Μπάγερν, Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Βαλένθια, Σίτι, Γιουνάϊτεντ, Άρσεναλ. Να θυμίσω ότι στα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια με τις συγκεκριμένες ομάδες είχε ισοπαλία εκτός έδρας με Μπενφίκα, ισοπαλίες εντός έδρας με Ρεάλ και Τσέλσι και νίκες εντός έδρας με Ατλέτικο, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, Γιουνάϊτεντ, Άρσεναλ. Κι ακόμη και στα ματς που έχασε εκτός έδρας (από Ρεάλ, Παρί, Ντόρτμουντ, Γιουνάϊτεντ, Άρσεναλ) πάλεψε ως τα τελευταία λεπτά για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και στις λεπτομέρειες δεν το πήρε...

Που θέλω να καταλήξω: δεν είναι τόσο μακριά ο Ολυμπιακός από αυτό το κλαμπ των 16 πιο επιτυχημένων ευρωπαϊκών ομάδων. Στο χέρι του είναι να μείνει εκεί ψηλά. Να μπει στο β΄γκρουπ δυναμικότητας των κληρώσεων του Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά να είναι στην ελίτ.

Χρειάζεται, όμως, σοβαρές πορείες κάθε χρόνο. Π.χ. να αποφεύγεις να μένεις έξω από τη Λεβάντε στο πρώτο νοκ άουτ του Γιουρόπα-εξαιτίας εκείνου του αποκλεισμού, ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία της τριετίας είναι 22ος και στη βαθμολογία της τετραετίας 20ος. Και πάνω απ΄όλα να μην έχεις καταστροφική σεζόν όπως του 2010-11, όταν έμεινε έξω από τη Μακάμπι στα προκριματικά του Γιουρόπα. Γιατί από εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός στην βαθμολογία της πενταετίας είναι 25ος. Όμως, από του χρόνου θα αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρονιά κι ο Ολυμπιακός πραγματικά θα μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα με αρκετές άλλες ομάδες που τώρα είναι από πάνω του την 16άδα στην ΟΥΕΦΑ!

Επαναλαμβάνω, δεν είναι απίθανο. Διότι, εκτός όλων των άλλων, από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλο και κάποιες ομάδες μένουν εκτός Ευρώπης κάθε σεζόν. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που όπως π.χ. κι η Μπενφίκα κι η Πόρτο είναι πάντα «εδώ». Φέτος είναι εκτός Ευρώπης Γιουνάϊτεντ, Μίλαν και Βαλένθια, όπως ήταν πέρσι η Ίντερ. Λοιπόν ο Ολυμπιακός μπορεί με την έναρξη της επόμενης σεζόν να είναι μπροστά στη βαθμολογία κι από Γιουνάϊτεντ κι από Μίλαν, με μία νορμάλ καλή πορεία φέτος!

Και σίγουρα θα βοηθούσε στην ακόμη μεγαλύτερη βαθμολογική του αναρρίχηση μία πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά αυτή ας την αφήσουμε για του χρόνου. Φέτος, αυτό το 3-2 επί της Ατλέτικο, δίνει στον Ολυμπιακό δυνατότητα για πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Όμως, ας κλειδώσει ο Ολυμπιακός πρώτα την 3η θέση και βλέπουμε.

Ένα τρίποντο στην πρεμιέρα μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα, αν θυμηθούμε την 4η θέση στον όμιλο, με ένα 6-2 επί της Λέβερκουζεν στην πρώτη αγωνιστική...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.