Eυκαιρία για restart!

Eυκαιρία για restart!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Eυκαιρία για restart!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αναλύει τη Ντιναμό Μόσχας.

Ηρθε η ώρα της επιστροφής του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League με έναν αντίπαλο , που μοιάζει με ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ντιναμό Μόσχας με ένα μπάτζετ πολλαπλάσιο από αυτό του Παναθηναϊκού και με παίκτες, όπως ο Βαλμπουενά, ο Κοκόριν, ο Κουράνι, ο Ντενίσοφ, ο Σαμπά, που είναι παίκτες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα η απουσία των Βαλμπουενά, Ντενίσοφ είναι... πολύ καλή για τον Παναθηναϊκό, που όμως και αυτός από την πλευρά του δεν έχει τον εκφραστή όλων των επιθέσεων Μάρκους Μπέργκ. Τον παίκτη, που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ σε βάρος της Μίντιλαντ στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Λεωφόρο, που έγινε τον προηγούμενο μήνα.

Πολλοί, βάση της εικόνας που έχει ο Παναθηναϊκός στην αρχή του πρωταθλήματος, του ρόστερ και της πορείας της Ντιναμό, θεωρούν ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν καμία τύχη. Εγώ διαφωνώ. Αυτή η ομάδα, μου έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα συνήθως τα καταφέρνει. Για τεσσάρα την είχαν πέρυσι στο Καραϊσκάκη και πήγε και έριξε τρία στον Ολυμπιακό ξεκούραστα. Για ήττα την είχαν στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και πήρε την κούπα με τεσσάρα. Όταν «σφίγγουν τα γάλατα» και η ομάδα έχει έναν αντίπαλο, που θεωρείται πιο ποιοτικός, πιο καλός τότε αντιδράει σωστά και φέρνει καλό αποτέλεσμα. Στην Ευρώπη πιστεύω, ότι υπάρχει και κίνητρο για τους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες του Παναθηναϊκού (είναι αρκετοί), που θεωρούν, ότι είναι η μεγάλη τους ευκαιρία, για τους δουν, να ακουστούν, να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Αρα, λογικά, θα υπάρχει και μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση απόψε και σε άμυνα και σε επίθεση.

Είδα την Ντιναμό στο τελευταίο παιχνίδι με την Ζενίτ και εκτός από τον απίστευτο Βαλμπουενά, που δεν παίζει μου έκαναν εντύπωση και άλλοι παίκτες, που παίζουν απόψε. Το δεξί μπακ ο Μανόλεφ είναι φωτιά όταν βγαίνει μπροστά , αλλά... ξεχνιέται και μπορεί με έναν γρήγορο ακραίο αμυντικά να τα βρει σκούρα. Οι δύο στόπερ οι Σαμπά και Ντόουγκλας είναι δύο... ντερέκια, που είναι ανίκητοι στο ψηλό παιχνίδι, αλλά όχι και οι καλύτεροι χειριστές της μπάλας με αποτέλεσμα να έχουν... θέμα όταν πιέζονται. Είναι, όμως, πολύ επικίνδυνοι στα στημένα. Σε μία τέτοια φάση ο Σαμπά σκόραρε στην Κύπρο σε βάρος της Ομόνοιας στο τελευταίο λεπτό και η Ντιναμό προκρίθηκε στους ομίλους. Οι δύο επιθετικοί επίσης εξαιρετικοί παίκτες. Ο γνωστός Κουράνι και ο Κοκόριν, o οποίος είναι από τα ανερχόμενα αστέρια του Ρώσικου ποδοσφαίρου. Οσο για τον Τζούτζακ, που θα πάρει την θέση του Βαλμπουενά; Μπορεί Βαλμπουενά να μην είναι, αλλά έχει φοβερή τεχνική και ταχύτητα και μπορεί στην καλή του μέρα να πάρει μόνος του παιχνίδι. Είναι αριστεροπόδαρος.

Γενικά έχω δει τα αποτελέσματα της Ντιναμό Μόσχας και έχω διαπιστώσει ότι από τα έξι παιχνίδια, που έχει δώσει εκτός έδρας φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έχει κερδίσει τα πέντε και έχει χάσει μόνο ένα , αυτό με την Ζενίτ πριν λίγες ημέρες.

Όλα αυτά σαφέστατα και δίνουν το προβάδισμα στην Ντιναμό. Εγώ, όμως, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός απόψε έχει μία μεγάλη ευκαιρία για ένα restart. Μία νίκη κόντρα στο φαβορί του ομίλου, δίνει και πάλι αυτοπεποίθηση σε αυτή την ομάδα και ανανεώνει την πίστη του κόσμου σε αυτήν. Πιστεύω ότι όσοι παίξουν απόψε δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.