Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0

Gazzetta team
Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0

bet365

Η Πόρτο διέλυσε τη ΜΠΑΤΕ 6-0 και ο Μπραχίμι τρέλανε την... Ευρώπη με σούπερ χατ τρικ. Πήρε βαθμό (0-0) στο Μπιλμπάο η Σαχτάρ

Πρεμιέρα με πάρτι στο Οπόρτο για τους «δράκους» διέλυσαν 6-0 τους Λευκορώσους, με τον Μπραχίμι να πετυχαίνει χατ τρικ και γκολ για... φεστιβάλ! Η Πόρτο έστειλε μήνυμα πρόκρισης με το... καλημέρα και ο Αλγερινός μήνυμα... μεταγραφής. Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου οι Ουκρανοί έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Βαλβέρδε, απέσπασαν ισοπαλία, αν και θα μπορούσαν να φύγουν και με τη νίκη.

Εξάσφαιρη με... Μπραχίμι!

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Πόρτο, η οποία διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της ΜΠΑΤΕ, έκανε πάρτι με έξι γκολ, ενώ ο Πίντο ντα Κόστα περιμένει να μοσχοπουλήσει τον Μπραχίμι. Ο Αλγερινός έκανε μαγικά στο γήπεδο, πέτυχε απίστευτο χατ τρικ και δικαίωσε τις προσδοκίες των «Δράκων». Μόλις στο 5' εκμεταλλεύθηκε την απίθανη πάσα-γκέλα του γκολκίπερ Τσέρνικ και με έξοχο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Στο 32' ξεκίνησε κούρσα από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 2-0. Ο Τζάκσον Μαρτίνες στο 37' πήρε τη σκυτάλη για το 3-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το 6ο του γκολ από τα 19 που έχουν πετύχει οι Κολομβιανοί στη διοργάνωση. Το πάρτι συνεχίστηκε στο 57', με τον Μπραχίμι να πετυχαίνει χατ τρικ και να γίνεται ο 2ος Αλγερινός που πετυχαίνει κάτι ανάλογο, αφού είχε προηγηθεί ο Ραμπάχ Ματζέρ το 1990 πάλι με την Πόρτο. Ο Αντριάν στο 61' και ο Αμπουμπακάρ στο 76' διαμόρφωσαν το 6-0, με την Πόρτο να πετυχαίνει πρώτη φορά τόσα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τυ«Χ»ερός ο Ερνέστο
Στην επιστροφή της στο Champions League, το «Νέο Σαν Μαμές» έζησε υπέροχες ποδοσφαιρικές στιγμές. Οι Βάσκοι στην εξέδρα το βίωναν πραγματικά υπέροχα όσοι λίγοι. Ωστόσο, εντός αγωνιστικού χώρου η Αθλέτικ δεν μπόρεσε να σταθεί εξίσου εντυπωσιακά. Η Σαχτάρ ήταν καλύτερη και το τελικό 0-0 μάλλον κολακεύει τους γηπεδούχους. Ας είναι καλά δηλαδή ο Ιραϊθόθ που είπε όχι σε τρεις μεγάλες στιγμές των Στεπανένκο (13'), Σρνα (17') και Ντάγκλας Κόστα (67'). Ενα φάουλ του Ιμπάι Γκόμεθ (27') ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο ματς που ίσως έπρεπε να πάρει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Γκουρπέγκι, Μπαλενθιάγα, Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε, Μικέλ Ρίκο, Ιμπάι Γκόμεθ, Μπενιάτ (64' Σουσαέτα), Μουνιαΐν (74' Ακέτσε), Αντούριθ (77' Γκιγιέρμο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόβ, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σρνα, Αζεβέδο, Στεπανένκο, Φερνάντο (73' Φρεντ), Ντάγκλας Κόστα, Αλεξ Τεϊσέιρα, Τάισον (80' Μάρλος), Λουίζ Αντριάνο (89' Γκλαντίι).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα