Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

bet365

Ο Μπόατενγκ λύτρωσε (1-0) τη Μπάγερν στο φινάλε του ντέρμπι με τη Σίτι και ο Γκουαρδιόλα πανηγύρισε ρίχνοντας του... σφαλιαρίτσες.



Η είσοδος του Ρόμπεν στο 76' είχε δώσει τρελή ώθηση στη Μπάγερν που πίεζε ασφυκτικά. Ωστόσο, το ματς είχε φτάσει στο 90' και ο παθιασμένος τρόπος που αμυνόταν η Σίτι, έδειχνε ότι το 0-0 δεν θα άλλαζε και θα επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να αποδράσουν με έναν βαθμό που μάλλον δεν άξιζαν. Τότε μία στραβοκλωτσιά έστειλε τη μπάλα στον αέρα. Με κάποιο τρόπο αυτή προσγειώθηκε στο πόδι του προωθημένου Μπόατενγκ που από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής πυροβόλησε. Το τόπι έκανε γκελ στην πλάτη του Γκέτσε, πήρε καμπύλη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Ο Γερμανός αμυντικός δεν πίστευε ότι πανηγύριζε το πρώτο γκολ του σε 32 εμφανίσεις στον θεσμό και έτρεξε στον πάγκο. Πάνω του έπεσε σαν τρελός και ο Πεπ Γκουαρδιόλα που πάνω στη χαρά του, του έριξε δύο τρεις φιλικές σφαλιάρες έτσι για το καλό. Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει πολύ νωρίτερα, καθώς έστησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Μόλις στα 40 δευτερόλεπτα ο Μίλερ πέρασε και τον Χαρτ, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Αργότερα ο Αγγλος πορτιέρο θα αναλάμβανε δράση: στο 19' σε κεφαλιά του Μίλερ και στο 21' με σούπερ εκτίναξη σε σουτ του Γκέτσε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Πολίτες απάντησαν με καλή ενέργεια του Τζέκο, ενώ στο 31' και στο 33' ήταν η σειρά του Αλάμπα να απαιελήσει με σουτ. Ο Αυστριακός αυτή τη φορά βρέθηκε στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο και προωθούνταν διαρκώς από τον άξονα. Στο 36' ο Λεβαντόφσκι μιμήθηκε τον Μίλερ στην πρώτη φάση του αγώνα. Οι Αγγλοι γενικότερα προσπαθούσαν να έχουν την κατοχή, αλλά όποτε την έχαναν, δέχονταν γρήγορες επιθέσεις. Στην επανάληψη μάλιστα φάνηκαν να ελέγχουν και αυτό το κομμάτι του ματς. Είπαμε όμως ότι η είσοδος του Ρόμπεν άλλαξε τα δεδομένα.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο νικητήριο γκολ που μάλιστα ήταν και το 800ό της στην Ευρώπη (σ.σ.: 3η στη σχετική λίστα. 1η η Ρεάλ με 1.000 και 2η η Μπαρτσελόνα με 981) και μία απολύτως σημαντική νίκη στον πιο δύσκολο όμιλο της φετινής διοργάνωσης...

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Μπενάτια (85' Ντάντε), Μπόατενγκ, Ραφίνια (84' Πισάρο), Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Γκέτσε, Αλάμπα, Μίλερ (76' Ρόμπεν), Λεβαντόφσκι

Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ντεμικέλις, Κομπανί, Σανιά, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Νασρί (58' Μίλνερ), Χεσούς Νάβας (88' Κολάροφ), Σίλβα, Τζέκο (74' Αγουέρο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα