Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1 (vid)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1 (vid)

bet365

Η Ρόμα επέστρεψε αγριεμένη στο Champions League, διέλυσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 5-1 και έστειλε μήνυμα σε Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι.

«Δουλέψαμε πολύ πέρυσι για να καταφέρουμε να παίξουμε στο Champions League και τώρα θα πρέπει να το χαρούμε», έλεγε ο Ρούντι Γκαρσία την παραμονή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι παίκτες του έκαναν ακριβώς ό,τι είπε. Οι Τζαλορόσι μπήκαν με τρομερό ενθουσιασμό στον αγώνα και είχαν καθαρίσει από το 10λεπτο (2-0) τους Ρώσους, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν, πόσο μάλλον τώρα που είχαν και απουσίες. Βασικοί ξανά οι Τοροσίδης και Μανωλάς, με τραυματισμό αποχώρησε στο 25' ο Ιτούρμπε, που είχε προλάβει να βάλει γκολ και να δώσει ασίστ.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους Ρωμαίους αφού στο 6' ο Ζερβίνιο έβγαλε τετ α τετ τον Ιτούρμπε και αυτός πλάσαρε σωστά για το 1-0, ανοίγοντας λογαριασμό με την φανέλα των Τζαλορόσι. Λίγα λεπτά μετά, στο 10', οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ήταν ο Ιβοριανός αυτός που βρήκε δίχτυα, με πλασέ από κοντά, για το 2-0. Για την Ρόμα που «σκοτώνει» στις αντεπιθέσεις, το ματς ήταν πλέον πολύ εύκολο και αποδείχθηκε άμεσα. Στο 16' η ΤΣΣΚΑ βγήκε στην αντεπίθεση αλλά ο Ντούμπια τελείωσε... αστεία την φάση και στο 20' ο Μαϊκόν μπήκε από δεξιά και σούταρε, με τον Ακινφέεβ να μην μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα (3-0). Στο 26' τα χαμόγελα σταμάτησαν για λίγο αφού ο Ιτούρμπε αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω ενοχλήσεων (θα κάνει εξετάσεις την Πέμπτη), αφήνοντας την θέση του στον Φλορέντσι, για να πανηγυρίσει ξανά το «Ολίμπικο» στο 31', όταν ο Ζερβίνιο έκανε ό,τι ήθελε με τους αμυντικούς της ΤΣΣΚΑ και πέτυχε το δεύτερο του γκολ (4-0). Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ρόμα που βρέθηκε μπροστά με 4-0 μετά από 31 λεπτά, σε αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους προκάλεσε τρόμο στους Ρώσους που λογικά πίστεψαν ότι θα τους γράψει η ιστορία αφού στο 50' το σκορ ανέβηκε στο 5-0 από το αυτογκόλ του Ιγκνιάσεβιτς μετά την σέντρα του Τοροσίδη. Ο Λεονίντ Σλούτσκι έκανε τις αλλαγές του αλλά δεν γινόταν να αλλάξει κάτι στο ματς, με την Ρόμα να κατεβάζει ρυθμό και την ΤΣΣΚΑ να έχει δοκάρι με τον Ντούμπια στο 69'. Ο Γκαρσία έβγαλε στο 76' τον Μανωλά για να βάλει τον Γιάνγκα-Εμπίβα και οι Ρώσοι κατάφεραν να βάλουν το γκολ της τιμής στο 82', με τον Μούσα να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας και να μειώνει σε 5-1. Στο 85' η ΤΣΣΚΑ ζήτησε γκολ σε ένα σουτ που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα μάλλον έσκασε μέσα από την γραμμή αλλά διαιτητής και βοηθός δεν είδαν κάτι. Μικρό το κακό...

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Μανωλάς (76' Γιάνγκα-Εμπίβα), Αστόρι, Τοροσίδης, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε (26' Φλορέντσι), Τότι, Ζερβίνιο (71' Λιάγιτς).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λέονιντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Ιγκνιάσεβιτς, Ναμπάμπκιν (46' Σενίκοφ), Μπερεζούτσκι, Τόσιτς (53' Εφρέμοφ), Μιλάνοφ, Ερεμένκο (66' Παντσένκο), Νάτσο, Μούσα, Ντούμπια.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα