Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ 1-0 (vids)

Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ 1-0 (vids)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ 1-0 (vids)

bet365

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε 1-0 από την... μπλαζέ Μπαρτσελόνα, είχε στιγμές να αγγίξει το θαύμα και με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να ονειρεύεται μια καλύτερη συνέχεια στον όμιλο! Ισόπαλη 1-1 στο Αμστερνταμ η Παρί.

Αυτός ο ΑΠΟΕΛ που στις καθυστερήσεις πίεζε τη Μπαρτσελόνα για την ισοφάριση (1-0) μπορεί να ονειρεύεται! Οι Κύπριοι έπαιξαν στα ίσα μέσα στο «Καμπ Νου» τους Καταλανούς, δέχθηκαν ένα γκολ από στημένη φάση, αλλά θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι καλύτερο, αν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια...

Παλικαρίσια εμφάνιση για τον ΑΠΟΕΛ στη Βαρκελώνη, με τον Γιώργο Δώνη να στήνει άψογα την ομάδα και να βάζει δύσκολα στους Καταλανούς. Μάλιστα, οι Κύπριοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν την πρώτη καλή φάση, ο Αλωνεύτης έβγαλε τη μπαλιά από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ντε Βινσέντι κατέληξε άουτ. Η Μπαρτσελόνα δεν έβρισκε χώρους και οι φάσεις της ήρθαν από στημένα. Στο 12' και στη φαουλάρα του Μέσι ο Πάρντο κράτησε με εξαιρετική επέμβαση το μηδέν. Χωρίς ρυθμό το ματς, με τη Μπάρτσα να έχει συντριπτική κατοχή, αλλά χωρίς φάση και μόλις ένα σουτ του Νεϊμάρ. Ωστόσο, στο 28' οι Κύπριοι λύγισαν από στημένη φάση. Φάουλ του Μέσι, κεφαλιά του Πικέ και 1-0, με τον Ισπανό να γίνεται ο πρώτος αμυντικός της Μπαρτσελόνα που σκοράρει σε 5 διαφορετικά Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε τη Μπαρτσελόνα μακριά από την εστία και μέχρι το τέλος του α' μέρους, ο Μέσι είχε απειλήσει μόλις μια φορά!

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, πολλά προβλήματα στην τελική προσπάθεια για τους γηπεδούχους, εύκολα ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε. Μάλιστα, είχε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ντε Βινσέντι. Οσο δεν απειλούσε η Μπαρτσελόνα τόσο ο ΑΠΟΕΛ έπαιρνε τα πάνω του, μάλιστα αν ο Μαντούκα ήταν πιο αποτελεσματικός θα μπορούσε να είχε προκαλέσει... σοκ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα έβαλε τον ΑΠΟΕΛ στα καρέ του, Ραμίρες, Νεϊμάρ έχασαν κλασικές ευκαιρίες και οι Κύπριοι... ήλπιζαν! Η φάση ήρθε στις καθυστερήσεις, ο Τζιμπούρ έσπασε στον Μαντούκα, αλλά ο Τερ Στέγκεν με εξαιρετική επέμβαση έσωσε τη Μπαρτσελόνα από... κηδεία.

Του το... «Χ»άλασε ο Αγιαξ!

Ο Ζλάταν επέστρεψε στο Αμστερνταμ, αλλά οι Ολλανδοί δεν τον... υποδέχθηκαν όπως ήθελε. Ο Αγιαξ έβαλε δύσκολα στους Παριζιάνους, απέσπασε ισοπαλία 1-1, ενώ μετά το γκολ του θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη. Οι φιλοξενούνοι που έχουν σοβαρό πρόβλημα στα εκτός έδρας, μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 14' ο Καβάνι άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, ο Ουρουγουανός έφτασε τα 10 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έπιασε τον Παντιάνι στη λίστα των Ουρουγουανών σκόρερ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 24. Η Παρί είχε φάσεις, αλλά ακόμα μια φορά φέτος παρουσιάστηκε χωρίς ουσία. Ο Σουηδός κέρδισε πολλές μάχες, αλλά δεν βοήθησε όπως ήθελε επιθετικά.

Είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 48' αλλά και αρκετές εκτελέσεις φάουλ που δεν βρήκαν στόχο. Λούκας, Καβάνι, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά το τέρμα ήρθε από τον Αγιαξ. Ο Σένε στο 76' με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε τον βαθμό στην ομάδα, ενώ στην επόμενη φάση, πάλι με φάουλ είδε τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να σώζει τους Παριζιάνους. Ο Σίλεσεν και η αναποτελεσματικότητα των επιθετικών... κόστισαν δυο βαθμούς στην Παρί, η οποία προβληματίζει φέτος με την εικόνα της.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα