Λάρισα - ΑΕΚ 1-1

Γιώργος Τσακίρης
Λάρισα - ΑΕΚ 1-1

bet365

Λάρισα και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 σε φιλικό αγώνα, με τους προπονητές να κάνουν δοκιμές. Σκόρερ ο σούπερ 17χρονος Βλαχομήτρος για την Ένωση.

Στο «AEL FC Arena» οι δύο προπονητές και ειδικά ο Τραϊανός Δέλλας, θέλησαν δώσουν χρόνο συμμετοχής και στους παίκτες που δεν είχαν πολύ μέχρι τώρα. Ο τεχνικός της Ένωσης, που από τους βασικούς είχε ουσιαστικά μόνο τους Κορδέρο και Πεταυράκη στην 11άδα, περίμενε να δει από τους υπόλοιπους να αρπάζουν την ευκαιρία που τους δόθηκε αλλά μάλλον δεν έμεινε και πολύ ικανοποιημένος. Ο Ζόριτς, για παράδειγμα, δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό του αγώνα ενώ και ο Ντούνης άφησε ημιτελείς αρκετές από τις προσπάθειες του. Οπως, για παράδειγμα, αυτή στο 14', όταν ο Κορδέρο -που κι αυτός δεν ήταν σε καλή μέρα- τον έβγαλε σε θέση βολής αλλά νικήθηκε από τον Αθανασόπουλο.

Το ματς μπορεί να μην είχε πολλές καλές φάσεις στο πρώτο μέρος αλλά είχε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, με την Λάρισα στο 27' να δικαιούται πέναλτι σε ανατροπή του Τσιλιγκίρη από τον Καραγκιολίδη, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να μπλοκάρει την μπάλα. Η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν η κεφαλιά του Ζόριτς στο 37' που έφυγε άουτ, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με το τετ α τετ του Μάιντζ (απέκρουσε ο Καραγκιολίδης) στο 39'. Το γκολ, τελικά, για τους Θεσσαλούς ήρθε στο 41' και ήταν και πολύ ωραίο αφού μο Βερντού πλάσαρε ιδανικά, εκτός περιοχής, τον Καραγκιολίδη για το 1-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Δέλλας έριξε στον αγώνα τους Βλαχομήτρο και Βούρα αντί των Καραγκιολίδη και δικαιώθηκε άμεσα αφού στο 55' ο 17χρονος Βλαχομήτρος πλάσαρε άψογα τον Αθανασόπουλο για το 1-1, μετά την πάσα του Φαγέ. Ο πιτσιρικάς (που σε δεύτερο ματς -ευκαιρία- χρησιμοποιήθηκε απ' τον Έλληνα κόουτς και σκόραρε ξανά) ήταν μέσα στις φάσεις και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Δέλλα να συνεχίζει τις αλλαγές και να δίνει χρόνο και σε άλλους μικρούς, όπως οι Γιαννούτσος, Κυριαζής, Καρβουνίδης και Τσέλιος.

Οι μικροί άρεσαν με την απόδοση τους, η ΑΕΚ όχι συνολικά αλλά αυτό είναι και φυσιολογικό αφού αυτή η 11άδα δεν έχει παίξει μαζί ούτε σε προπόνηση. Αυτό, βέβαια, δεν ενδιέφερε τον Δέλλα, ο οποίος ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους και το έκανε, βγάζοντας τα συμπεράσματα που ήθελε. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Παναγόπουλο από την άλλη πλευρά, αφού και η Λάρισα έκανε τις αλλαγές της.

Λάρισα: Αθανασόπουλος, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κουρτεσιώτης, Νεμπεγλέρας (81' Τσεμπερίδης), Τζούνιορ, Μάιντζ (77' Μπίλια), Βερντού (83' Δεινόπαππας), Περίκο (75' Πινδώνης), Τσιλιγκίρης (83' Γκούρτσας).

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης (46' Βούρας), Γεωργέας (71' Γροντής), Πεταυράκης (63' Γιαννούτσος), Σαρρής, Σβάρνας (57' Τζανετόπουλος), Κορδέρο (63' Κυριαζής), Φαγέ (57' Ρόβας), Ντούνης (71' Μπακάκης), Τζάθας (46' Βλαχομήτρος), Ζόριτς (71' Τσέλιος), Ντακόλ (63' Καρβουνίδης).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα