Γιαννίτσης: «Στόχος η... πραγματική επιστροφή του Άρη»

Γιαννίτσης: «Στόχος η... πραγματική επιστροφή του Άρη»

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Γιαννίτσης: «Στόχος η... πραγματική επιστροφή του Άρη»

bet365

Έτοιμος να τα δώσει όλα για να βοηθήσει τον Άρη να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλώνει στο gazzetta.gr ο Μιχάλης Γιαννίτσης, που... αποκαλύπτει και τους λόγους που οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» στην κατάσταση των τελευταίων ετών.

«Πιστός στρατιώτης» του Άρη δηλώνει ο Μιχάλης Γιαννίτσης, που μίλησε στο gazzetta.gr για τον υποβιβασμό και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό, ενώ αποκαλύπτει ότι έμεινε στην ομάδα, για να... επανορθώσει και να την οδηγήσει ξανά εκεί που ανήκει. Ο ταλαντούχος αμυντικός, δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη του για τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων», που είναι πάντα δίπλα σε αυτών και τους συμπαίκτες του, ενώ τονίζει πως η οριστική εκκαθάριση είναι ο... σωστός δρόμος.

«Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα και φυσικά για όλους που είναι μέρος αυτής. Παίκτες, προπονητές, κόσμος, όλοι περάσαμε άσχημες μέρες. Την πρώτη φορά καταφέραμε να παραμείνουμε με κάποια πολύ καλά αποτελέσματα στο τέλος, όμως πέρσι δεν έγινε το ίδιο».

Πως φτάσατε σε αυτό το σημείο;

«Τα προβλήματα ήταν πολλά. Το μυαλό μας δεν μπορούσε να είναι μόνα στην ομάδα, αφού υπήρχαν πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα. Η διοίκηση δε μπορούσε να μας κρατάει προσηλωμένους στο έργο μας, αφού δεν γινόντουσαν πληρωμές, υπήρχαν κόντρες και διάφορα τέτοια, που είναι καταστροφικά. Το κλίμα δεν ήταν καλό και αυτό μας έριξε ουσιαστικά».

Πως ήταν η κατάσταση μετά τον υποβιβασμό;

«Άσχημη. Καταρχάς, υπήρχε αβεβαιότητα. Μία λέγανε για Β' μία για Γ' Εθνική, μία με τον ένα πρόεδρο, μία με τον άλλο. Μόλις πριν από μία εβδομάδα ξεκαθάρισαν τα πράγματα. Νομίζω, όμως, πως ότι γίνεται, είναι για καλό. Θα προσπαθήσουμε όλοι να επαναφέρουμε τον Άρη εκεί που ανήκει, στην Superleague και όχι όπως τα τελευταία χρόνια. Στόχος δεν είναι να ανέβουμε και να παλεύουμε για την παραμονή. Μέσα από το καλό κλίμα, θα έρθει η ανάκαμψη και θα επιστρέψουμε με προοπτικές και υψηλές βλέψεις».

Πως αποφάσισες να μείνεις στην ομάδα, ακόμα και στην 3η κατηγορία;

«Είμαι 13 χρόνια στον Άρη, τα τελευταία 4 στην 1η ομάδα. Είμαι δεμένος με την ομάδα, ενώ νιώθω και μία υποχρέωση απέναντί της, να την οδηγήσω ξανά στα μεγάλα σαλόνια. Δεν μπορούσα να φύγω, ήμουν μέλος της όταν έπεσε και νιώθω την ευθύνη να βοηθήσω και να επανορθώσω».

Για τα δεδομένα της Γ' Εθνικής, ο όμιλος του Άρη δεν είναι εύκολος. Η παρουσία ιστορικών ομάδων, όπως ο Πανσερραϊκός και η Δόξα Δράμας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σας προβληματίζει αυτό;

«Όχι καθόλου. Με υπομονή και προσπάθεια, όλα θα πάνε όπως πρέπει. Αρκεί να μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα φτάσουμε στον στόχο μας».

Ο κόσμος πως αντιμετώπισε όλη αυτή την κατάσταση, από τον υποβιβασμό, μέχρι την Γ' Εθνική και την πρεμιέρα με την Καστοριά;

«Φυσικά και στην αρχή υπήρχε απογοήτευση, αλλά ο κόσμος είναι δίπλα μας πάντα και μας στηρίζει. Και αυτό μας κάνει να νιώθουμε την υποχρέωση να τον κάνουμε χαρούμενο και να τα δώσουμε όλα για τον Άρη. Οι οπαδοί έδειξαν μεγάλη κατανόηση, νομίζω πως κι αυτοί ήθελαν να καθαρίσουμε μία και καλή».

Στην πρεμιέρα πέτυχες γκολ, πως ένιωσες;

«Η αλήθεια είναι πως το χάρηκα πάρα πολύ. Για πρώτη φορά έβαλα γκολ στο «Κλ. Βικελίδης» και το συναίσθημα ήταν εκπληκτικό. Ένιωσα σα να μου λύθηκαν τα πόδια και ελπίζω αυτό να βγει στο γήπεδο και στην απόδοσή μου».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Πρώτο και πιο βασικό από όλα, είναι να βοηθήσω τον Άρη να επιστρέψει στην Α' Εθνική άμεσα. Από εκεί και πέρα, ελπίζω πως θα καταφέρω μέσα από την σκληρή δουλειά να εξελίσσομαι συνέχεια και να κάνω μία αξιόλογη καριέρα».

Ποιο είναι το μήνυμά σου στον κόσμο του Άρη;

«Δεν είναι μόνο δικό μου, αλλά και όλων των παιδιών στην ομάδα. Θα δώσουμε τα πάντα, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και θα οδηγήσουμε τον Άρη πίσω εκεί που ανήκει, στην 1η κατηγορία και ψηλά. Τους χρωστάμε πολλές χαρές και ελπίζω να τους τις δώσουμε σύντομα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα