Στο Μόναχο τα βλέμματα

Θοδωρής Βασίλης
Στο Μόναχο τα βλέμματα

bet365

Το μενού του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται με το δεύτερο πιάτο και την Μπάγερν Μονάχου να φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι. Στο Καμπ Νου ο ΑΠΟΕΛ, εντός έδρας υποχρεώσεις για τους Έλληνες της Ρόμα.

5ος όμιλος

Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι τα λένε για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια με τους Βαυαρούς να έχουν πάρει τον αέρα των πρωταθλητών Αγγλίας. Στο πρωτράθλημα η ομάδα του Γκουαρντιόλα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα επικράτησε της Στουτγκάρδης, την ώρα που η Σίτι έμεινε στο 2-2 με την Άρσεναλ. Τα προβλήματα για τους Βαυαρούς δεν λείπουν με τον Ριμπερί να μένει εκτός απόστολής μετά από ενοχλήσεις στο γόνατο. Αντίθετα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τουρέ που ξεκουράστηκε.

Την ίδια ώρα η Ρόμα επιστρέφει εμφατικά στους ομίλους. Οι «τζιαλορόσι» εντυπωσίασαν την περσινή σεζόν τερματίζοντας στην δεύτερη θέση πίσω από την Γιουβέντους. Πρεμιέρα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Γκαρσιά να ξεκουράζει στο ματς πρωταθλήματος με την Έμπολι τους Τότι και Ιτούρμπε. Μοναδική απουσία για τους Ρωμαίους αυτή του τιμωρημένου Ντε Ρόσι. Η ΤΣΣΚΑ θα παραταχθεί με απουσίες αφού εκτός είναι οι Βέρνμπλουμ και Τζαγκόεφ λόγω τιμωρίας, ενώ οι Ελμ, Τσάουνα και Βιτίνιο είναι τραυματίες.

Το πρόγραμμα
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι

6ος όμιλος

Ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερη πρεμιέρα από την Μπαρτσελόνα του Μέσι στο Κμπ Νου. Οι πρωταθλητές Κύπρου ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη χωρίς άγχος αλλά και χωρίς φόβο θέλοντας να διασκεδάσουν το ταξίδι τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα με το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και τον Μπράβο να μην έχει δεχτεί ακόμα γκολ. Ο Λουίς Ενρίκε θα κάνει ντεμπούτο ως προπονητής και στις δηλώσεις προσπάθησε να μην υποτιμήσει τον ΑΠΟΕΛ.

Στο άλλο ματς του ομίλου Η Παρί ταξίδεψε στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ. Το ματς είναι υψηλής επικινδυνότητας για την UEFA λόγω φόβου επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιστρατεύτηκαν ακόμα και Βέλγοι αστυνομικοί. Ο Λοράν Μπλαν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Νταβίντ Λουίζ, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Τιάγκο Σίλβα.

Το πρόγραμμα
Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ
Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν

7ος όμιλος

Όμιλος με ξεκάθαρο φαβορί και την Τσέλσι το απόλυτο αφεντικό. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν με το απόλυτο στην Αγγλία και τον Ντιέγκο Κόστα σε τρομερή κατάσταση. Το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα και θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει απέναντι σε μία Σάλκε που μόνο σε καλή κατάσταση δεν είναι. Αποκλεισμός στο Κύπελλο, και άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με το κλίμα να μην είναι και το καλύτερο δυνατό. Ο Κέλερ πονοκεφαλιάζει για την άμυνα αφού εκτός είναι οι Χέβεντες, Μάτιπ, Σαντάνα, Καλάσινατς και Κίρχοφ.
Την ίδια ώρα η Μάριμπορ φιλοξενεί την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 15 χρόνια παουσίας. Αμφότερες ξεκινάνε από θέση αουτσάιντερ και ο νικητής θα κάνει από την αρχή σημαντικό βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης και του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός για τους γηπεδούχους ο βασικός αμυντικός Σούλερ, ενώ στην Σπόρτινγκ επιστρέφει ο Σίλβα.

Το πρόγραμμα
Τσέλσι – Σάλκε
Μάριμπορ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

8ος όμιλος

Η Πόρτο του Λοπετέγκι μετά την ισοπαλία με την Γκιμαράες ρίχνεται στην μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ υποδεχόμενη την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Οι Δράκοι μετά την περσινή καταστροφική σεζόν έκαναν γενικό ρεκτιφιέ με επτά Ισπανούς ποδοσφαιριστές, αλλά και νέο τεχνικό. Από την πλευρά της η ΜΠΑΤΕ προετοιμάζεται αποκλειστικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν τα πλέι-οφ και στο πρώτο ματς έφερε ισοπαλία 1-1 με την Τορπέντο.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη Νάπολι ετοιμάζεται να κάνει άλλο ένα βήμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βάσκοι ξεκινάνε τις υποχρεώσεις τους με την Σαχτάρ στο Μπιλμπάο και με νίκη αυτόματα μπαίνουν στην θέση του οδηγού. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε προέρχονται από την ήττα με 2-0 από την Μπαρτσελόνα με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού να ζητάει ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα. Από την πλευρά της η Σαχτάρ Ντόνετσκ μπαίνει στην διοργάνωση με τις όχι καλύτερες προυποθέσεις μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ισμαϊλι (στόπερ), Ντεντίνιο (μέσος), Γουέλινγτον (επιθετικός

Το πρόγραμμα
Πόρτο – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σαχτάρ Ντόνετσκ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα