Το διαμάντι του Μίτσελ... χάραξε την ιστορία

Το διαμάντι του Μίτσελ... χάραξε την ιστορία

Διονύσης Δελλής
Το διαμάντι του Μίτσελ... χάραξε την ιστορία

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και για την προσέγγιση του Μίτσελ.

Ήταν το τέλειο βράδυ για τον Ολυμπιακό. Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Τώρα που υπήρχε ανάγκη η ομάδα να βρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα και να πατήσει σε αυτό. Να πάρει «ψυχολογία», να βρει τον δρόμο σε μια περίοδο με τόσα πολλά νέα πρόσωπα. Σε μια περίοδο που ουσιαστικά αποφάσισε να ξεκινήσει από την αρχή, δίχως όμως να κατεβάσει ούτε... σπιθαμή τον πήχη των στόχων.

Γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να άλλαξε πρόσωπα. Δεν άλλαξε όμως τίποτε άλλο. Θέλει τα πάντα στην Ελλάδα. Και κυρίως θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το ταξίδι του στην Ευρώπη. Δεν είπαν ποτέ οι Ερυθρόλευκοι ότι δεν θέλουν την πρόκριση στους «16» παρότι ο όμιλος τους, έχει ομάδες επιπέδου Ατλέτικο και Γιουβέντους. Η αποστολή τους είναι συγκεκριμένη. Και από χθες το βράδυ, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι και... υλοποιήσιμη.

Όχι δεν χρειάζονται υπερβολές. Ένα ματς ήταν. Μια μάχη που οι Ερυθρόλευκοι την έδωσαν με τα όπλα τους από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Νικώντας όμως μια ομάδα σαν την Ατλέτικο, αντιλαμβάνεσαι ότι μπορείς να πετύχεις πολλά. Θέλει δουλειά, θέλει προσπάθεια, θέλει σωστή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα. Είναι όμως μια από τις νίκες της ιστορίας του Ολυμπιακού στη διοργάνωση. Και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Είναι νίκη που δίνει το μήνυμα στον καθένα, στον Ρέντη ότι από την επόμενη και όλας προπόνηση στον Ρέντη η ομάδα μπορεί να γίνει καλύτερη. Άρα να ανεβάσει και την προσδοκία.

Ποιο ήταν το «κλειδί» χθες στο Φάληρο; Ξεκάθαρα η προσέγγιση του προπονητή στην αναμέτρηση. Του Μίτσελ που σήμερα ξέρει ότι θα τον συζητά όλη η Μαδρίτη για το κατόρθωμα του. Απέδειξε ο Ισπανός ότι είχε διαβάσει πολύ σωστά τον αντίπαλο. Και ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιμονή του στον «ρόμβο» σε όλες τις δοκιμές. Βγήκε... διαμάντι, το «διαμάντι» της μεσαίας γραμμής. Ο Μιλιβόγιεβιτς σαν κόφτης. Ο Μανιάτης (που και πρόλαβε και έδειξε ότι είναι φτιαγμένος για τέτοια ματς) δεξιά, ο σούπερ-Κασάμι αριστερά, ο Τσόρι στην κορυφή. Και ξεκινώντας από αριστερά να γίνεται ο πέμπτος χαφ στον άξονα ο Αφελάι.

Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο αυτή η τακτική επιλογή στη νίκη. Είναι κλασική επιλογή «κόντρας» αυτή η διάταξη. Και από κόντρα ο Ολυμπιακός πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του! Παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός δεν σταμάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα να δουλεύει τις στημένες μπάλες, αμυντικά και επιθετικά. Το γκολ του Μαζουακού λοιπόν ήταν μια «έμπνευση» από κόρνερ. Δεν θα διαφωνήσουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι είχαν την τύχη με το μέρος τους σε κομβικά σημεία του ματς. Δεν θα διαφωνήσουμε ότι η Ατλέτικο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 3-1 κυριάρχησε και θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση. Αυτό έλειπε όμως να μην χρειάζεσαι και την τύχη με το μέρος σου, σε μια τέτοια βραδιά. Όταν απέναντι έχεις την φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Την ομάδα που το Σάββατο πέρασε μέσα από το Μπερναμπέου!

Δεν ήταν τυχαία η νίκη του Ολυμπιακού. Βασίστηκε πάνω σε ένα ξεκάθαρο πλάνο. Και μέσα από μια δύσκολη διαδρομή 90 λεπτών, όπου όλοι έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Δεν περίμενε τυχαία τον Μανιάτη ο Μίτσελ μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν είχαν... άδικο όσοι επέμεναν ότι σε αυτό το ματς θα έχει ρόλο π.χ και ο Φουστέρ που δεν είχε δευτερόλεπτο ως τώρα σε επίσημο. Δεν έκανε τυχαία... βόλτες προς τον άξονα ο Αφελάι στο ματς με τον ΟΦΗ. Ούτε όσοι θεωρούσαν δεδομένη την παρουσία του Μήτρογλου στην κορυφή (εκτιμώντας ότι ακόμη και η προσφορά του στον «αέρα» στα στημένα της Ατλέτικο, είναι ζητούμενο) είχαν διάθεση για θεωρεία. Υπήρχε μια καθαρή σκέψη στο μυαλό του Μίτσελ. Ένα σχέδιο που βγήκε!

Αυτό λοιπόν κάνει την επιτυχία ακόμη μεγαλύτερη. Και τον «ρόμβο» μια συνταγή που όπως φαίνεται θα φορεθεί πολύ στο φετινό ταξίδι των πρωταθλητών. Στην φετινή περιπέτεια του Τσάμπιονς Λιγκ, που ξεκίνησε όπως ακριβώς πριν μια 5ετία. Τότε ήταν 16 Σεπτέμβρη η Άλκμαρ στο Φάληρο. Τώρα η Ατλέτικο. Τότε ήρθε και η πρόκριση στους «16».Τώρα; Θα δείξει. Ο Ολυμπιακός όμως δεδομένα θα παλέψει για αυτό ως το τελευταίο δευτερόλεπτο στα αστέρια. Προς το παρόν έγινε ένα τεράστιο πρώτο βήμα. Οι πρωταθλητές νίκησαν ίσως το δυσκολότερο ματς της φάσης των ομίλων. Και συνεχίζουν... Στον δρόμο που χαράζει ο Μίτσελ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα