Ρεάλ Μαδρίτης – Βασιλεία 5-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Βασιλεία 5-1

bet365

Η Βασιλεία αποτέλεσε το γιατρικό της Βασίλισσας που μετά το άσχημο ξεκίνημα, επέστρεψε στο αγαπημένο της Champions League και έγινε η 1η με 1.000 ευρω-γκολ.

Σφαλιάρα από τη Σοσιεδάδ και ακόμα μία από την Ατλέτικο. Η χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τη Ρεάλ. Ωστόσο, όπως συνέβη άπειρες φορές στο παρελθόν, η Ευρώπη αποτέλεσε βάλσαμο. Το «θύμα» έμελλε να είναι η Βασιλεία που έπεσε πάνω στη φούρια των Μαδριλένων να αποδείξουν ότι μπορούν να επαναλάβουν τον περσινό θρίαμβο στο Champions League. Το κοντέρ σταμάτησε στο 5-1, με τους νικητές να έχουν για κινητήριο μοχλό τον εκπληκτικό Μόντριτς που έκοβε και έραβε και γενικότερα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο.

Η αρχή βέβαια στο μέτρημα ήρθε κατά τύχη. Ο Χάμες Ροδρίγκες που έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με τα λευκά, πάτησε με τακουνάκι στον Νάτσο που επιχείρησε κάτι μεταξύ πάσας και σουτ. Η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Σούχι που το χρεώθηκε ως αυτογκόλ. Στο 15' απείλησε με ισοφάριση ο Στρέλερ που έγλειψε το δοκάρι και στο 30ο Κροάτης σκάρωσε το 2-0. Με το εξωτερικό έβγαλε συστημένη λόμπα στον Μπέιλ, που αφού τσίμπησε το τόπι πάνω από τον τερματοφύλακα, σκόραρε ανενόχλητος.

Ενα λεπτό αργότερα ο Μόντριτς οργάνωσε ξανά. Εκείνος έδωσε δεξιά στον Μπέιλ που κέρασε πάρε βάλε στον Κριστιάνο Ρονάλντο (σ.σ.: έφτασε τα 53 γκολ σε 52 ευρωπαϊκά ματς με τη Ρεάλ και τα 68 γενικότερα στο Champions League, ξεπερνώντας κατά ένα τον Μέσι). Οι Μαδριλένοι όμως δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι. Στο 37' ο Μπενζεμά σούταρε και μετά την απόκρουση ο Χάμες Ροδρίγκες σκόραρε επίσης σε άδειο τέρμα. Δεν πέρασαν παρά δευτερόλεπτα και η Ρεάλ δέχτηκε για ακόμα ένα ματς γκολ, με τον Γκονσάλες να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη.

Στην επανάληψη ο ρυθμός εύλογα έπεσε αν και οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα ένα τεμάχιο φυλαγμένο. Και μάλιστα όχι όποιο κι όποιο, αλλά ένα ιστορικό τέρμα. Είχε προηγηθεί η βολίδα του Σαρ στο δοκάρι (76'), για να έρθει το γκολ του Μπενζεμά τρία λεπτά αργότερα και μετά από συνδυασμό 1-2 με τον Ρονάλντο. Αυτό ήταν το 1.000ό γκολ της ομάδας στην Ευρώπη, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος σύλλογος στην ιστορία. Ο πιο τέλειος τρόπος για να ολοκληρώνεις κανείς ένας θρίαμβο που είχε και... αναλγητικές ιδιότητες και επούλωσε κάπως τις πληγές.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (66' Βαράν), Μαρσέλο, Νάτσο, Μόντριτς (73΄Ιγιαραμέντι), Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Βασιλεία (Πάουλο Σόουζα): Βάτσλικ, Σουχί, Σάμουελ (64' Κακιτάνι), Σχαρ, Σαφάρι, Ζούφι, Φράι, Ελνενί, Σάκα, Γκονσάλες, Στρέλερ(73' Εμπολό).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα