Λίβερπουλ – Λουντογκόρετς 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Λουντογκόρετς 2-1

bet365

Με το πρώτο γκολ του Μπαλοτέλι και πέναλτι του Τζέραρντ στο 93', οι Κόκκινοι γύρισαν μετά από πέντε χρόνια στο... σεντόνι με αγχωτική νίκη (2-1) επί της Λουντογκόρετς.

Λίγο πριν το ξεκίνημα του ματς, κυκλοφορούσε στο twitter μία φωτογραφία, στην οποία ο Στίβεν Τζέραρντ καθόταν μπροστά από μία ασπρόμαυρη εικόνα της Λίβερπουλ του 2009. Ηταν ο μοναδικός... επιζών από την τελευταία φορά που οι Κόκκινοι κούνησαν σεντόνι. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια και να έρθει όμως ένα δικό του γκολ, για να γιορτάσει το «Ανφιλντ». Ας όψεται βέβαια το τραγικό διπλό λάθος στα... όπισθεν της Λουντογκόρετς, ώστε η Λίβερπουλ να μπορέσει να καθαρίσει στις καθυστερήσεις με 2-1 μία απρόβλεπτα δύσκολη πρεμιέρα.

Ηταν μία αναμέτρηση, όπου όλα τα σημαντικά συνέβησαν στο τέλος. Για την ακρίβεια το σημαντικότερο ήρθε στο 93'. Τη στιγμή που ακόμα και ο ίδιος ο Μπρένταν Ρότζερς είχε ρίξει λευκή πετσέτα, ένα λάθος γύρισμα αμυντικού και ένα τραγικό κοντρόλ από τον τερματοφύλακα Μπόργιαν, επέτρεψε τον Μανκίγιο να τσιμπήσει τη μπάλα και να δεχτεί το ακόμα τραγικότερο μαρκάρισμα του πορτιέρο. Πέναλτι και γκολ από τον αρχηγό Τζέραρντ που σκόραρε το 10ο από τα 11 τελευταία του από τα 11 βήματα.

Μόλις δύο λεπτά νωρίτερα, το «Ανφιλντ» είχε... μουγγαθεί από το πλασέ στη γωνία του Μινιολέ από τον Ντάνι Αμπαλο που εκείνη τη στιγμή φάνταζε ως ο πιο μπαλαδόρος του κόσμου στα μάτια των Βούλγαρων οπαδών. Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν φανεί ότι θα έλυναν τα προβλήματα που τους είχε βάλει η πρωτάρα στον θεσμό, όταν στο 81' ο Μπαλοτέλι άνοιξε λογαριασμό με τα κόκκινα. Υποδέχτηκε τη σέντρα του Αλμπέρτο Μορένο και γύρισε ανάμεσα σε δύο αντιπάλους για να πλασάρει χαλαρά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Λίβερπουλ απλά φλυαρούσε, έχοντας την κατοχή. Αντιθέτως η αντίπαλος της, μία ομάδα 13 ετών, είχε και δοκάρι στο 72' με τον Μπέζιακ να σημαδεύει χαμηλά στο δεξί σίδερο.

Ωστόσο, τέλος καλό όλα καλά για τους Λιμανίσιους που γλίτωσαν στα τσακ την μεγάλη γκέλα που θα τους έβαζε σε πολύ μεγάλους μπελάδες. Η νίκη είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουν, αλλά η εμφάνιση προβληματίζει, όπως άλλωστε και εκείνες στο πρωτάθλημα...

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σακό, Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Μανκίγιο, Τζέραρντ, Λαλάνα (67' Μπορίνι), Χέντερσον, Κουυτίνιο (68' Λούκας), Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι

Λουντογκόρετς (Γκεόργκι Ντερμεντζίεφ): Μπόργιαν, Μότσι, Α. Αλεξάντροφ, Μίνεφ, Ζούνιορ, Ντιάκοφ (85' Εσπίνιο), Μ. Αλεξάντροφ, Αντριαναντενένα, Μπέζιακ (86' Χαμζά), Μαρσελίνιο, Μισιντιάν (72' Αμπαλο)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα