Ντόρτμουντ - Άρσεναλ 2-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Άρσεναλ 2-0

bet365

Μετά από 6 αγώνες η Άρσεναλ έχασε για πρώτη στην Γερμανία από την Ντόρτμουντ (2-0). Ισοπαλία στην Πόλη (Γαλατασαράι-Άντερλεχτ 1-1).

Η Ντόρτμουντ... μεταμορφώθηκε στην Ευρώπη, η Άρσεναλ πλήρωσε τις απουσίες στην άμυνα και μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι με τρελό ρυθμό, όπου η μία φάση διαδεχόταν την άλλη, οι Βεστφαλοί έφτασαν δίκαια στη νίκη 2-0 και ξεκίνησαν με το δεξί. Έτσι, το σερί των κανονιέρηδων χωρίς ήττα σε γερμανικό έδαφος έλαβε τέλος μετά από 6 αγώνες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν από το πρώτο λεπτό. Παπασταθόπουλος (14') και Ιμόμπιλε (16') είχαν τις πρώτες καλές στιγμές, με τους παίκτες του Κλοπ να είναι πολύ κινητικοί, να πιέζουν σωστά και να παίζουν σε πολύ υψηλό τέμπο. Οι Βεστφαλοί «χτύπησαν» από την πλευρά του νεαρού Μπεγιερίν και έχασαν και άλλες ευκαιρίες με Μχιταριάν (32'), Ομπαμεγιάνγκ (34') και Ιμόμπιλε (34'), ενώ τη μεγάλη ευκαιρία για την Άρσεναλ στο πρώτο μέρος έχασε ο Γουέλμπεκ στο 41'.

Από την στιγμή που οι κανονιέρηδες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, ήρθε το γκολ για την Ντόρτμουντ. Στο 45' ο Ιμόμπιλε πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, έκανε την κούρσα, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απλά τον... κοιτούσαν και με άψογο πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ για τους Γερμανούς!

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Μχιταριάν έκανε καλό παιχνίδι, όμως έχασε πολλές ευκαιρίες, ενώ από την άλλη πλευρά αν ο Γουέλμπεκ ήταν πιο εύστοχος η Άρσεναλ θα ήταν στο ματς μέχρι το τέλος. Μόλις στο 48' ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Μπορούσια, όταν μετά από ωραία ασίστ του Γκρόσκροϊτς στην πλάτη της άμυνας, ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε και τον Σέζνι πλάσαρε εύστοχα για το 2-0! Ο Γκαμπονέζος είχε και δοκάρι στο 57' με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ σημαντικές ευκαιρίες χάνονταν σχεδόν κάθε λεπτό.

Μιχταριάν (73') και Γουέλμπεκ (76') έχασαν τις μεγαλύτερες με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος, την Ντόρτμουντ να ξεκινάει με το δεξί και τον Βενγκέρ να πληρώνει το γεγονός ότι... ξέμεινε από αμυντικούς.

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ (79' Γιόγιτς), Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Ντουρμ, Κελ (46' Γκίντερ), Μπέντερ, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Γκρόσκροϊτς, Ιμόμπιλε (86' Ράμος)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Γκιμπς, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Γουίλσιρ, Αρτέτα (77' Ποντόλσκι), Οζίλ (62' Τσάμπερλεϊν), Ράμσεϊ (62' Καθόρλα), Σάντσες, Γουέλμπεκ

Το... έσωσε ο Γιλμάζ
Με γκολ του Μπουράκ Γιλμάζ στο 1' των καθυστερήσεων η Γαλατασαράι κατάφερε να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό στην Πόλη, μένοντας στο 1-1 με την Άντερλεχτ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί απέναντι στα μεγάλα αστέρια των Τούρκων, έπαιξαν έξυπνα και με θάρρος και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τους Κοντέ (26'), Μίτροβιτς (28') και Ντεσάντ (29'). Οι παίκτες του Πραντέλι όχι μόνο δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά μόνο από τύχη δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι ήταν βελτιωμένοι, έδειξαν μεγαλύτερη όρεξη επιθετικά, όμως εκείνοι που έφτασαν στο γκολ ήταν οι Βέλγοι. Στο 52' ο Πραέ με εξαιρετική ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1 και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Φωτιά στην αντεπίθεση, έχασαν ευκαιρίες με τους Μίτροβιτς (55') και Ναχάρ (56'), πριν ο Πάντεφ χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Γαλατασαράι στο 57'. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Άντερλεχτ θα φτάσει στη μεγάλη νίκη ήρθε ο Μπουράκ Γιλμάζ μετά την εκπληκτική ενέργεια και την ασίστ του Σετζού να κάνει από κοντά το τελικό 1-1 στο 90+1'!

Γαλατασαράι (Τσέζαρε Πραντέλι): Μουσλέρα, Καγιά, Σετζού, Τέλες (80' Τσαμντάλ), Σαρί, Μέλο, Τζεμαϊλί, Σελτσούκ Ινάν (72' Ουμούτ Μπουλούτ), Σνάιντερ, Μπουράκ Γιλμάζ, Πάντεφ (57' Μπρούμα)

Άντερλεχτ (Μπεσνίκ Χάσι): Ρεφ, Μπεμπά, Νούιτνικ (23' Σουάρες), Ντεσάντ, Κοντέ, Ντεφού, Τιελεμάνς, Νάχαρ, Πραέ (78' Ντεντονκέρ), Ατσεαμπόνγκ, Μίτροβιτς (66' Κλίεσταν)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα