«Τελείωσε» Μπενίτεθ ο Μότζι

«Τελείωσε» Μπενίτεθ ο Μότζι

Γιώργος Κοντογεώργης
«Τελείωσε» Μπενίτεθ ο Μότζι

bet365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Λουτσιάνο Μότζι για τον τεχνικό της Νάπολι, Ράφα Μπενίτεθ, σαν άνθρωπο, αλλά τα... χειρότερα για τις ικανότητές του σαν προπονητή.

Ο επί χρόνια παράγοντας της Γιουβέντους και γνώστης όσο ελάχιστοι του ιταλικού πρωταθλήματος, τοποθετήθηκε για τον Ισπανό τεχνικό λίγες μέρες μετά την εντός έδρας ήττα της Νάπολι από την Κιέβο.«Ο Μπενίτεθ έφυγε για μια εβδομάδα, με άδεια, πριν τον αγώνα με την Κιέβο και άφησε τις προπονήσεις στους βοηθούς του. Σαν να λέει, δηλαδή, στην ομάδα ότι το ματς είναι εύκολο, ότι το έχουν ήδη κερδίσει πριν παίξουν. Τα είδαν όλοι τα αποτελέσματα τελικά. Εμένα δεν μου αρέσει το πώς κατεβάζει την ομάδα ο Μπενίτεθ και οι αλλαγές που κάνει».

Ο 77χρονος συνέχισε. «Ο Ινλέρ και ο Ζορζίνιο δεν έχουν την δύναμη σωματικά για να υποστηρίζουν τους επιθετικούς γιατί πρέπει να κάνουν περισσότερη δουλειά ανασταλτικά. Υπήρχε ο Μπεχράμι, που είναι τραχύς παίκτης, για αυτή την δουλειά αλλά ο Μπενίτεθ ήθελε να τον διώξει για να πάρει τον Ντε Γκουζμάν στο κέντρο και τον Κουλιμπαλί στην άμυνα. Ο Ντε Γκουζμάν δεν μπορεί να κάνει ούτε μία πάσα. Ο Μπενίτεθ είναι καλός άθρωπος αλλά δεν μου αρέσει ως προπονητής γιατί είναι πολύ μαλακός».

Ο Μότζι έδωσε επίσης την πρόβλεψή του για τη θέση των Παρτεμοπέι στο τέλος της σεζόν. «Πιστεύω ότι η Νάπολι φέτος θα τερματίσει 4η ή 5η. Επαναλαμβάνω ότι ο Μπενίτεθ είναι καλός άνθρωπος, θα του έδινα και το πορτοφόλι μου γιατί είναι όντως καλός άνθρωπος αλλά το να κάνεις τον προπονητή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και πιστεύω ότι, ειδικά στην Ιταλία, δεν ξέρει πώς να το κάνει».

 

SERIE A Τελευταία Νέα