Γκέκας: «Με ήθελαν μέχρι και οι συμπαίκτες μου»

Νίκος Ρόλλας
Γκέκας: «Με ήθελαν μέχρι και οι συμπαίκτες μου»

bet365

Ο Φάνης Γκέκας μιλά στο gazzetta.gr για την επιστροφή του στην... Θεσσαλονίκη της Τουρκίας, τα πρώτα του γκολ στην Ακίσαρσπορ και τον εφιάλτη του πέναλτι με την Κόστα Ρίκα που σχεδόν τον έχει ξεπεράσει.

Μετά από ένα διάλειμμα μίας σεζόν στην Κόνιασπορ, ο Φάνης Γκέκας επέστρεψε στην Ακίσαρσπορ και ήδη το κοντέρ του άρχισε να γράφει... Δύο γκολ στο δεύτερο παιχνίδι του, με το τελευταίο να μπαίνει στις καθυστερήσεις του ματς με την Σίβασπορ, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Ο 34χρονος επιθετικός μίλησε στο Gazzetta.gr για την επιστροφή του στην... Θεσσαλονίκη της Τουρκίας, για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τους συμπαίκτες του για να πει το “ναι”, ενώ δεν θα μπορούσε να μην δώσει το στίγμα του για τη νέα εποχή στην Εθνική ομάδα, τονίζοντας οτι ο Κώστας Κατσουράνης θα έπρεπε να είναι μεταξύ των εκλεκών του Κλαούντιο Ρανιέρι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΓΚΕΚΑ ΣΤΟ GAZZETTA.GR

Από το δεύτερο παιχνίδι σου με την Ακίσαρσπορ κατάφερες να ανοίξεις λογαριασμό στα γκολ με δύο τέρματα...
Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνισή μου και τα γκολ που πέτυχα. Για έναν επιθετικό είναι πολύ σημαντικό να βρίσκει γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 89ο λεπτό η Σίβασπορ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να προηγηθεί με 2-1. Πίστευες οτι μπορείτε να ισοφαρίσετε ή είπες οτι δεν μπορεί να γίνει κάτι;
Επειδή το γκολ μπήκε σε αυτό το σημείο, σίγουρα τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στην διάθεσή μας ήταν περιορισμένα. Ωστόσο εγώ πίστευα οτι κάτι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να μην χάσουμε. Και αυτό δεν το πίστευα μόνο εγώ, το έβλεπα και στα μάτια των συμπαικτών μου. Με αυτή την πίστη λοιπόν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε.

Θεωρείς οτι έπρεπε να κερδίσετε;
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο κατά κάποιο τρόπο. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς ήμασταν καλύτεροι. Στο δεύτερο η Σίβασπορ έβαλε δύο γκολ, είχε μία υπεροχή αλλά ως εκεί.

Στα αποδυτήρια τι έγινε;
Όλοι ήμασταν χαρούμενοι, καθώς το σημαντικό είναι οτι δεν χάσαμε. Μετά από δύο αγωνιστικές παραμένουμε αήττητοι. Έχουμε 4 βαθμούς και ήμαστε στην πρώτη θέση μαζί με άλλες 6 ομάδες.

Για 3η σεζόν θα αγωνίζεσαι στην Τουρκία, ήταν δική σου απόφαση να παραμείνεις σε αυτό το πρωτάθλημα;
Ναι, ξεκάθαρα ήταν κάτι που το ήθελα. Όχι μόνο να παραμείνω στην Τουρκία, αλλά και να έρθω εδώ στην Ακίσασπορ. Είναι μία ομάδα που με έχει κερδίσει, καθώς όλοι έδειξαν οτι με ήθελαν. Από τον πρόεδρο μέχρι τον απλό κόσμο και τους συμπαίκτες μου.

Τι ήταν αυτό που σε... κέρδισε και γύρισες;
Είχα περάσει 6 εξαιρετικούς μήνες το 2013 όταν ήρθα την πρώτη φορά, όμως η σπίθα που άναψε την φλόγα για να πω το "ναι" ήταν οτι με πήραν τηλέφωνο παίκτες της ομάδας. Μου είπαν να γυρίσω πίσω και οτι θα μιλήσουν και με τον πρόεδρο σχετικά. Όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιες κινήσεις είναι που σε κερδίζουν. Είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στην ομάδα.

Προτάσεις από ομάδες της Τουρκίας είχες;
Ναι, υπήρχαν από τις περισσότερες ομάδες.



Από άλλα πρωταθλήματα;
Από το Ελβετικό είχα κάτι και μετά από ομάδες εκτός Ευρώπης.

Ελληνική ομάδα δεν ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή σου;
Όχι. Δεν υπήρξε καμία κουβέντα.

Οι στόχοι της ομάδας, ποιοι είναι για εφέτος;
Να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι, που τερματίσαμε στην 10η θέση. Και γιατί όχι, να καταλάβουμε μία από αυτές που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νομίζω οτι έχουμε και την ικανότητα, αλλά και την ποιότητα να τα καταφέρουμε.

Η προσωπικοί σου στόχοι;
Οι δικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Όσο καλύτερα πάει η ομάδα, τόσο καλύτερο είναι και για εμένα.

Η ζωή στην Τουρκία πως είναι;
Εδώ το Ακίσαρ είναι ένα παραλιακό μέρος και μοιάζει πολύ με την Ελλάδα. Ειδικά με την Θεσσαλονίκη. Εχουν πολλές ομοιότητες. Πλέον έχω και την οικογένειά μου μαζί, καθώς υπάρχει ελληνικό σχολείο εδώ. Κάτι που με βοηθάει αρκετά.

Η πολιτική ένταση που υπάρχει εκεί, επηρεάζει το ποδόσφαιρο;
Όχι καθόλου. Το αντίθετο θα έλεγα. Το αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο εδώ και για αυτό οι ομάδες επενδύουν πολλά χρήματα για να ενισχύσουν το ρόστερ τους και να φέρουν καλούς παίκτες.

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα: Σταμάτησες να βλέπεις εφιάλτες με την φάση του πέναλτι στο ματς με την Κόστα Ρίκα;
Κάπως έτσι είναι... Ξεκίνησε μία νέα σεζόν και στο κεφάλι μου έχω μόνο τους στόχους της ομάδας και πως θα την βοηθήσω να τους πετύχει. Προσπαθώ ακόμη να το ξεχάσω, αλλά άμα συνέχιζα να το σκέφτομαι τόσο πολύ θα έπρεπε να έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Το παιχνίδι με την Ρουμανία το είδες;
Με αρκετές διακοπές, αλλά το είδα.

Πως ένιωσες που δεν ήσουν εκεί για να βοηθήσεις;
Κάθε παίκτης θα ήθελε να ήταν και να βοηθήσει την Εθνική ομάδα να πάρει κάτι από αυτό το ματς και να μην χάσει.

Η απουσία παικτών όπως ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, θεωρείς πως επηρέασαν την Εθνική ομάδα;
Οπωσδήποτε. Σε όλη αυτή την εποχή, από τότε που ήταν ο Ζαγοράκης, ο Δέλλας, ο Μπασινάς και μετά ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης υπήρχαν ισχυρές προσωπικότητες που βοηθούσαν στην κατάσταση στα αποδυτήρια. Θεωρώ οτι από τη στιγμή που ο Καραγκούνης σταμάτησε, θα έπρεπε να είναι εκεί ο Κατσουράνης.

Με την Φινλανδία βλέπεις να επιστρέφεις;
Δεν είμαι στο μυαλό του προπονητή για να γνωρίσω τι σκέφτεται. Αν το θέλει θα με καλέσει. Η πορεία μου όμως στο ποδόσφαιρο έχει δείξει ποιος είμαι και δεν μπορώ κρίνομαι ενώ έχω φτάσει τα 34.

Θα γυρίσεις ποτέ στην Ελλάδα ή θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό;
Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω και τώρα. Η μοναδική ομάδα για την οποία θα γυρίσω στην Ελλάδα είναι μόνο η Λάρισα.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα