Θα γίνει μάχη...

Διονύσης Δελλής
Θα γίνει μάχη...

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για την αποψινή μεγάλη... μάχη του Ολυμπιακού και όλες τις παραμέτρους της αλλά και το πως την αντιμετωπίζουν Μίτσελ και παίκτες.

Ειπώθηκε αυτές τις ημέρες μέσα στον... χαμό από δηλώσεις για την πρεμιέρα. Και ίσως είναι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση της αποψινής βραδιάς για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι καλούνται στις 16 Σεπτεμβρίου, να παίξουν πιθανότατα με τον δυσκολότερο αντίπαλο, στο δυσκολότερο ματς της σεζόν. Δεν θα ήταν ίδιο αν το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούσε στην Ισπανία για τους πρωταθλητές. Δεν θα ήταν ίδιο αν στο Φάληρο βλέπαμε τη Γιουβέντους ή τη Μάλμε. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας προφανώς ακόμη είναι μακριά από το 100% σε συνδυασμό με το γεγονός ότι απέναντι θα είναι οι «πολεμιστές» του Ντιέγκο Σιμεόνε βάζουν στην αποστολή αυτή πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Τα ξέρει όμως όλα αυτά ο Μίτσελ. Τα ξέρουν οι παίκτες του. Τα ξέρει και ο κόσμος, είτε πρόκειται για τους 33.000 που θα κατακλύσουν το Καραϊσκάκης, είτε για όσους παρακολουθήσουν το ματς τηλεοπτικά. Και ακριβώς επειδή τα ξέρουν το θέμα πια δεν είναι... φιλολογικό, αλλά πρακτικό. Το πώς μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει το καλύτερο δυνατό σε αυτή την πρώτη βραδιά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν και οι πρωταθλητές τα όπλα τους. Και όσο και αν στην Ελλάδα έχουμε μάθει να υποτιμάμε τα πάντα, οι χθεσινές δηλώσεις του Σιμεόνε είναι μάλλον χαρακτηριστικές. Και οι Ισπανοί ξέρουν ότι το ματς στο Φάληρο, αφενός μεν δεν θα είναι εύκολο, αφετέρου ότι για εκείνους στην οικονομία του ομίλου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η Ατλέτικο θέλει την πρωτιά. Είναι ιδεατό λοιπόν για εκείνη να μπει με το δεξί στη διοργάνωση. Περνώντας από μια έδρα που στατιστικά δίνει στον Ολυμπιακό κάθε χρόνο τουλάχιστον 6 βαθμούς! Δεν περιμένει όμως να συμβεί αυτό... με παρέλαση. Μάχη περιμένει, και για αυτό έχει έρθει προετοιμασμένη.

Στην πραγματικότητα το πιο ενδιαφέρον κεφάλαιο σε ότι αφορά στους Ερυθρόλευκους είναι ο τρόπος διαχείρισης από τον Μίτσελ. Το πώς θα προσεγγίσει το ματς ο Ισπανός τεχνικός. Πέρσι και επιτρέψτε μας την έκφραση έδειξε... αμάσητος όσο κανείς άλλος στο παρελθόν. Είτε έπαιζε μέσα με την Παρί, είτε έξω. Είτε με Μπενφίκα, είτε με Άντερλεχτ, είτε ακόμη στο Ολντ Τράφορντ με πλεονέκτημα δύο τερμάτων και δέλεαρ ένα εισιτήριο για την 8άδα, ο κόουτς δεν άλλαξε ποτέ την φιλοσοφία του. Είτε συμφωνούσε κάποιος μαζί του, είτε όχι ο Ολυμπιακός είχε στόχο την «επίθεση». Να παίξει ποδόσφαιρο, και όχι να καταστρέψει. Να σκοράρει, να νικήσει. Άλλες φορές έγινε, άλλες όχι. Άλλες φορές ήταν τυχερός, άλλες άτυχος η ουσία είναι ότι έκανε ένα ταξίδι από εκείνα που μένουν. Ότι η ομάδα απέκτησε ψυχολογία σε ένα τουρνουά που διεξάγεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ότι ο κόσμος το εκτίμησε αυτό το στιλ, πιστώνοντας στον προπονητή την τόσο μεγάλη αλλαγή «φιλοσοφίας». Μας το είχε πει πέρσι σε μια συζήτηση ο Τάσος Πάντος. Ο Βαλβέρδε άλλαξε την «σκέψη» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ο Μίτσελ την απογείωσε.

Θα είναι ο Ισπανός έτσι και φέτος; Θα έχει αυτή την προσέγγιση; Ή θα θελήσει να δοκιμάσει με διαφορετικό τρόπο. Οι περισσότεροι ποντάρουν απόψε σε ένα σχήμα με 4-4-2 όπου θα υπάρχει ρόμβος στη μεσαία γραμμή, και τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού θα τον έχει ο Αφελάι. Ουσιαστικά δηλαδή πέντε τα χαφ σε μια διάταξη που φορτώνεται ο άξονας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για «κόντρα μπάλα». Δεν το έκανε ούτε μια στιγμή πέρσι ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων. Φλερτάρει έντονα με αυτό φέτος όμως από το τουρνουά ICC όταν ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να παίξει φιλικά ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Δείχνει να τη προχωρά τη σκέψη του, να την εξελίσσει ο 51άχρονος. Να δούμε όμως και την εφαρμογή. Απόψε θα υπάρχει το πρώτο δείγμα.

Την ξέρει πολύ καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού, την Ατλέτικο. Και εκτός των άλλων έχει και τεράστιο προσωπικό κίνητρο για αυτή τη βραδιά. Ξέρετε τι είναι να χάνει Σάββατο βράδυ η Ρεάλ από τον μεγάλο αντίπαλο της, και Τρίτη βράδυ να την σταματά ο Μίτσελ στην Αθήνα; Πολύ μεγάλη υπόθεση θα είναι αυτή για τους Ισπανούς. Και ο κόουτς που δεν έχει κρύψει ποτέ ότι η φιλοδοξία του είναι να γίνει κάποτε ο «οικοδεσπότης» προπονητής στο Μπερναμπέου, προφανώς το έχει και αυτό στην άκρη του μυαλού του. Ακόμη μεγαλύτερο λοιπόν το κίνητρο για τον ίδιο.

Όπως για τον Ρομπέρτο που δεν έκρυψε ότι ψάχνει μια... ρεβάνς από την πρώην του. Όπως για τον Αμπιντάλ, τον Τσόρι, τον Αφελάι που θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να είναι ακόμη «πρωταγωνιστές» σε αυτό το επίπεδο. Όπως για τον Κασάμι που προφανώς έχει τη φιλοδοξία μιας μεγάλης καριέρας. Όπως για τον Μήτρογλου που θέλει τη δική του μεγάλη επιστροφή. Όπως για τον Μποτία που θα θέλει να δείξει ότι άξιζε καλύτερης «αντιμετώπισης» στην πατρίδα του. Όπως για τον Μαζουακού, τον Ελαμπντελαουί, τον Μιλιβόγιεβιτς που ψάχνουν τρόπο να «διαφημίσουν» τις ικανότητες τους στον πόλεμο των Άστρων. Μάχη θα γίνει λοιπόν. Μάχη θα δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στα προγνωστικά. Ίσως την δυσκολότερη φέτος στην Ευρώπη. Και οι μάχες πρώτα τελειώνουν και έπειτα συζητά κανείς τον... νικητή τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα