Απουσίες και... Βαλμπουένα!

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Απουσίες και... Βαλμπουένα!

bet365

Ο ρεπόρτερ της Ντιναμό Μόσχας στο championat.com, Μιχάηλ Τσιάπκοβ, «ακτινογραφεί» την Ντιναμό Μόσχας για το gazzetta.gr.

Η σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για την Ντιναμό, η οποία έχει ήδη δώσει 11 αγώνες. Στο Europa League έδωσε και τους δύο εκτός έδρας αγώνες στην Κύπρο, με τον γκολ του Σάμπα στο τέλος να κάνει τη ζημιά στην Ομόνοια.

Μέχρι τώρα η Ντιναμό έχει υποστεί μόλις δύο ήττες στα ντέρμπι με την Σπαρτάκ Μόσχας (1-2) εντός έδρας και την Ζενίτ (2-3) στην Αγία Πετρούπολη. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν ήταν κατώτερη σε αμφότερα.

Δοκιμές, Βαλμπουένα και... αεροπορία

Η Ντιναμό παίζει άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει στόχο πάντα την κατοχή (έχει μέσο όρο 53% στο πρωτάθλημα), πολύ γρήγορα άκρα και δυνατό άξονα. Μέχρι τώρα ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ έχει πειραματιστεί αρκετά και έχει χρησιμοποιήσει τρία συστήματα: το 4-5-1, το 4-4-2 και το 3-5-2. Τον σημαντικότερο ρόλο στην ομάδα έχει ο Ματιέ Βαλμπουένα.

Το νέο αστέρι της Ντιναμό. Σε 8 αγώνες έχει 6 ασίστ και 2 γκολ. Έχει εξελιχθεί γρήγορα σε ηγέτη. Κάνει παιχνίδι, ενώ μέχρι τώρα είναι ο καλύτερος παίκτης μετά τον Σάμπα, με τον οποίο έχει αναπτύξει άψογη συνεργασία στα στημένα. Από τα 18 γκολ που έχει πετύχει η Ντιναμό, τα 5 έχουν επιτευχθεί με κεφαλιές, ενώ από στημένα έχουν επιτευχθεί συνολικά 8 (τα 2 με πέναλτι και 1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ). Το ποσοστό επιτυχίας στις πάσες αγγίζει το 80% και χαρακτηριστικό της επιθετικής φιλοσοφίας είναι ότι το 67,3% είναι πάσες προς τα εμπρός.

*Στο γράφημα τα γκολ της Ντιναμό από στημένα. Με κόκκινο οι απευθείας εκτελέσεις φάουλ, με μοβ τα πέναλτι, με κίτρινο τα γκολ από κόρνερ και με μπλε τα γκολ από εκτελέσεις φάουλ (Πηγή: Squawka)

Οι ηγέτες

Κρίστοφερ Σάμπα: Ολοκληρωμένος παίκτης και ηγέτης στην άμυνα. Ανίκητος στον αέρα και στις δύο περιοχές, ενώ με 3 είναι τρίτος σκόρερ της Ντιναμό πίσω από τους επιθετικούς Κουράνι και Κοκόριν. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι όταν βρίσκει απέναντί του γρήγορους επιθετικούς, όμως με σωστή κάλυψη όλα είναι καλά.

Ματιέ Βαλμπουένα: Οι εμφανίσεις του είναι εκπληκτικές. Μπορεί να... σκοτώσει τον αντίπαλο ανά πάσα στιγμή, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στο παιχνίδι της Ντιναμό. Η τεχνική του, η ντρίμπλα του, η διορατικότητά του και το ποδοσφαιρικό του μυαλό τον κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι ο παίκτης που όλοι ψάχνουν στο γήπεδο.

Κέβιν Κουράνι: Δυνατός και εξαιρετικός επιθετικός. Μπορεί να μην παίζει πάντα στο 100%, όμως σκοράρει με σταθερό ρυθμό. Ιδιαίτερα καλός στη μάχη σώμα με σώμα, παίζει εξαιρετικά τον αντίπαλο με πλάτη. Είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της Ντιναμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημαντικές απουσίες στον άξονα και 11άδα

Πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η Ντιναμό έχασε δύο από τους καλύτερους μέσους της. Ο Βενκέρ είναι τιμωρημένος, ενώ ο Ντενίσοβ τραυματίστηκε στο ματς με την Ζενίτ και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες. Επιπλέον, εκτός είναι εδώ και καιρό ο δεξιός μπακ Κοζλόβ. Η επιλογή του Τσερτσέσοβ στον άξονα θα έχει ρίσκο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το δίδυμο στην Αθήνα θα είναι ο Νομπόα με τον Γιουσούποβ.

Στην εστία θα είναι ο Μπερεζόβσκι, ενώ στα άκρα της άμυνας οι Μπίτνερ (αριστερά) και Μανόλεφ (δεξιά). Σάμπα και Ντάγκλας θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ τα φαβορί για τα άκρα της μεσαίας γραμμής είναι οι Τζούτζακ (αριστερά) και Ιόνοβ (δεξιά). Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ή ο Κουράνι ή ο Κοκόριν και πίσω από τον μοναδικό επιθετικό ο Βαλμπουένα. Ο Τσερτσέσοβ δοκίμασε και τους δύο στην επίθεση, με τον Βαλμπουένα να παίρνει τη θέση του Ιόνοβ στα δεξιά.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα