4oς Όμιλος: Αρσεναλ και Ντόρτμουντ πάνε... πακέτο!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
4oς Όμιλος: Αρσεναλ και Ντόρτμουντ πάνε... πακέτο!

bet365

H έμπειρη Αρσεναλ, η Ντόρτμουντ του Κλοπ και η... ζημιάρα Γαλατά στον ίδιο όμιλο και μπορεί οι δυο πρώτες να είναι φαβορί, αλλά οι Τούρκοι ξέρουν καλά τα μυστικά της πρόκρισης.

Ολα... ανοιχτά στον 4ο όμιλο, από την 1η θέση, μέχρι και το 3ο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Αντερλεχτ είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, αλλά η εμπειρία ετών μόνο... αμελητέα ποσότητα δεν την χαρακτηρίζει...Η Αρσεναλ μπαίνει στον όμιλο ως το πρώτο φαβορί στον όμιλο, η Ντόρτμουντ ακολουθεί, αλλά και οι δυο τους δεν... ξεχνούν το περσινό πάθημα της Γιουβέντους, όταν η Γαλατασαράι φρόντισε να την αφήσει εκτός! Οι Λονδρέζοι έκαναν την υπέρβαση στο μεταγραφικό παζάρι με την έλευση του Σάντσες και ο Χιλιανός έχει αρχισει την απόσβεση. Ωστόσο, τα προβλήματα τραυματισμών αναγκάζουν τον Βενγκέρ να ψάχνει για ελεύθερο αμυντικό, ενώ δαπάνησε αρκετά για να φέρει τον «κομμένο» από τον Φαν Χάαλ, Γουέλμπεκ.

Μια από τα ίδια και φέτος, ενθουσιασμός, καλή μπάλα, ποιότητα, Κλοπ στον πάγκο, αλλά και προβλήματα, πολλά προβλήματα. Ο ηγέτης της, Μάρκο Ρόις με το μπήκε... τραυματίστηκε ξανά, ενώ η ομάδα συνεχίζει να υποφέρει από τραυματισμούς. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά, τα πράγματα δείχνουν να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση στη Βεστφαλία και η Ντόρτμουντ φέτος θα είναι σε θέση να κοντράρει τη Μπάγερν, αλλά και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη.

Η Γαλατά φρόντισε να κρατήσει το περσινό της ρόστερ, εκτός από τον Ντρογκμπά, να φέρει στον πάγκο τον Πραντέλι και να ενισχύσει την ενδεκάδα με δυο εξαιρετικές μεταγραφές από την Τουρκία, τον Αντίν και τον Οζτεκίν. Εχει εμπειρία, έχει δυνατή έδρα, αλλά τα 40 εκατ. που δαπανήθηκαν σε δυο χρόνια δεν έφεραν καλή μπάλα... Αουτσάιντερ η Αντερλεχτ, ωστόσο έμεινε ο βασικός κορμός, ενισχύθηκε στον άξονα με τον Ντεφούρ και απ΄ όποια ομάδα κόψει βαθμούς ουσιαστικά θα την αφήσει και εκτός συνέχειας...

Το φαβορί: Δίχως αμφιβολία η εμπειρία της Αρσεναλ αποτελεί και τον βασικό λόγο που την κάνει το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης. Η ομάδα πιάνει σούπερ ρυθμό στο Λονδίνο, ξέρει πως να διαχειριστεί ματς εκτός έδρας και αν ο Οζίλ καταφέρει να ανέβει, τότε έχει τον πρώτο λόγο. Υπάρχει ταλέντο, ποιότητα, αν και ο Αρσέν Βενγκέρ περιμένει να δικαιωθεί από την απόδοση του Γουέλμπεκ.

Μπορεί την έκπληξη: Η Γαλατασαράι θα είναι η ίδια ομάδες με πέρσι εκτός του Ντρογκμπά. Ο Πραντέλι ανέλαβε την ομάδα, έφερε την πειθαρχία και στόχος είναι η καλή μπάλα. Οι Τούρκοι διαθέτουν δυνατή έδρα και στόχος να πάρουν όλα τα ματς εκεί. Υπάρχει εμπειρία και ένα καλό ξεκίνημα θα τη βοηθούσε να μπει πολύ δυνατά στη μάχη της πρόκρισης!


Τα αστέρια: Για χάρη του η Αρσεναλ έσπασε τα ταμεία της και έφερε στο Λονδίνο τον Αλέξις Σάντσες, με τον Χιλιανό να μπαίνει δυνατά στο πρωτάθλημα και να δίνει λύσεις, αν και πολλές φορές φαίνεται να παλεύει μόνος του... Η παρουσία του Οζίλ στην Αρσεναλ μόνο καταλυτική δεν είναι για την επίτευξη νικών, ο Γερμανός παραμένει σκιά του καλού του εαυτού και στο Λονδίνο περιμένουν να πάρει... μπρος! Ο Ρόις στάθηκε ξανά άτυχος, η Ντόρτμουντ έριξε σε όλους τους «μνηστήρες» άκυρο, αλλά τον έχασε ξανά, αφου ο ηγέτης της χάνει τα πρώτα ματς λόγω τραυματισμού. Ο Καγκάβα μπήκε δυνατά, ενώ ο Ράμος ξεκίνησε πιο... φρέσκος από τον Ιμόμπιλε!

Η Γαλατά έχασε τον Ντρογκμπά, άλλα κράτησε Σνάιντερ έφερε τον έμπειρο, Πάντεφ, ενώ δεν πούλησε ούτε τον Μέλο, αλλά ούτε και τον εξαιρετικό φορ, Μπουράκ Γιλμάζ.

Το κάστρο: Στο «Εμιρεϊτς» κάνει τα αποφασιστικά ευρωπαϊκά της βήματα. Αυτό έπραξε και φέτος στα προκριματικά με τη Μπεσίκτας. Η Αρσεναλ όταν πιάνει ρυθμό γίνεται... σούπερ και αυτό φαίνεται από τις 20 νίκες σε 25 τελευταία εντός έδρας ματς στη διοργάνωση. Το παράδοξο; Οι τέσσερις ήττες έχουν προέλθει από γερμανικές ομάδες, με μια από αυτές να είναι η Ντόρτμουντ.

Ο καθηγητής: Ο Γίργκεν Κλοπ είναι έτοιμος να οδηγήσει ξανά τη Ντόρτμουντ στην κορυφή της Γερμανίας και πολύ ψηλά στην Ευρώπη. Μπορεί να αποχώρησε ο ηγετικός της φορ, μπορεί οι τραυματισμοί να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, ωστόσο η Ντόρτμουντ έχει τον τρόπο να παραμένει μέσα στους στόχους της. Η οξυδέρκεια του Κλοπ, οι σωστές κινήσεις του στον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά το άψογο κοουτσάρισμα είναι στοιχεία που τον βάζουν στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην Ευρώπη.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα