Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3

Νίκος Τσιώκος
Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3

bet365

Ο Πλατανιάς έπαιζε εκτός έδρας, αλλά στο νησί του! Κέρδισε εύκολα 0-3 στο Παγκρήτιο τον Εργοτέλη και έκανε «σεφτέ» σε βαθμούς και νίκες! Παραμένουν στο μηδέν οι Ηρακλειώτες.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Εργοτέλη. Για τους Ηρακλειώτες κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσέρνι, δεξιά στην άμυνα ο Τζανακάκης, αριστερά ο Πίτσος και στα στόπερ οι Παντελάκης, Σαϊνάτι. Κοζορώνης και Καζναφέρης τα αμυντικά χαφ και μπροστά τους οι Βλαχοδήμος, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ. Στην κορυφή ο Χαλκιαδάκης.

Για τον Πλατανιά ο Ολιμπά πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Κουλιμπαλί κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Νέπλιακ το αριστερό, με τους Μπανανά, Ιτούα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μαχαμάτ, Αγκιλέρα και μπροστά τους οι Μενδρινός, Γκόμες, Τσουράκης. Μοναδικός προωθημένος ο Τόρες.

Γκολ με το... καλημέρα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι στο Παγκρήτιο. Μόλις στο 6' της συνάντησης ο Τζίλβαν Γκόμες άφησε την μπάλα στον αμαρκάριστο Τσουράκη, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τσέρνι κι έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Πρόβλημα για Εργοτέλη, λίγες φάσεις

Από εκεί και πέρα, οι φάσεις ήταν λίγες, με τον Εργοτέλη να έχει πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στη δημιουργία, ενώ δεν υπήρχε η μεσαία γραμμή, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να κάνει από νωρίς την πρώτη του αλλαγή, καθώς στο 37' τον Καζναφέρη με τον Νόσκοβιτς.

Οι Χανιώτες φαίνονταν πιο απειλητικοί και προσπαθήσουν να επιτεθούν κυρίως από τα αριστερά εκμεταλλευόμενοι τις εξαιρετικές ενέργεις του Τζίλβαν Γκόμες. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 21', όταν το σουτ του Γιουσούφ από το ημικύκλιο της περιοχής βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολιμπά και έφυγε εκτός.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τσουράκη έξω από την περιοχή στο 22', ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο 36'. Ο Τόρες έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσέρνι έκανε κακή απόκρουση, αλλά όντας πεσμένος στο έδαφος έκοψε με το χέρι τον Τσουράκη, ο οποίος θέλησε να περάσει την μπάλα από πάνω του.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ηρακλείου να ζητάει πέναλτι στο 39' και τον Μαντάκη να δείχνει σωστά να συνεχιστεί το ματς, αφού ο Κουλιμπαλί δε βρήκε τον Νόσκοβιτς, ενώ στην επνοή του ημιχρόνου ο Αγκιλέρα δεν κατάφερε να κρεμάσει από μακριά τον Τσέρνι.

Ίδιο σκηνικό

Έτσι, οι Χανιώτες πήγαν στην ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα και στην επανάληψη το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο Τσουράκης αυτή τη φορά έδωσε την ασίστ, αφού πήρε την μπάλα, κέρδισε την κόντρα από τον Παντελάκη και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, με τον Τζίλβαν Γκόμες να χρίζεται σκόρερ με κοντινό πλασέ.

Ωστόσο, οι φάσεις ήταν και πάλι ελάχιστες. Ο Δερμιτζάκης προσπαθούσε να διορθώσει τα... κακώς κείμενα του Εργοτέλη κάνοντας αλλαγές, αλλά κάποια σουτ των παικτών του δεν ανησύχησαν τον Ολιμπά.

Το... κερασάκι ο Τόρες

Αντίθετα, ο Πλατανιάς απείλησε στο 52' με την κεφαλιά του Κουλιμπαλί, που πέρασε άουτ, ενώ στο 92' ο Τόρες έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Ο Ισπανός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσέρνι έκανε κακή απόκρουση και πάλι, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Έτσι, ο Πλατανιάς άνοιξε... λογαριασμό σε γκολ, βαθμούς και νίκες, ενώ ο Εργοτέλης έμεινε στο μηδέν.

Man of the match: Τζίλβαν Γκόμες και Τσουράκης μοιράζονται τον τίτλο αυτό, καθώς συνδυάστηκαν δύο φορές και ο Πλατανιάς σκόραρε αμφότερες. Στο πρώτο γκολ ο Τζίλβαν Γκόμες... έφτιαξε, ο Τσουράκης έβαλε και στο δεύτερο το αντίθετο.

Αδύναμος κρίκος: Η κάκιστη εμφάνιση του Εργοτέλη. Πρόβλημα σε όλες τις γραμμές, με τα λάθη πίσω να είναι πάρα πολλά.

Στο ύψος του: Ο Νταβίντ Τόρες έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Η γκάφα: Την έκανε δύο φορές ο Τσέρνι. Στην πρώτη το... έσωσε με δεύτερη προσπάθεια (στο 36' με την κακή απόκρουση στο 36'), και στη δεύτερη το πλήρωσε με το τρίτο γκολ (του Τόρες στο 92') του Πλατανιά.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Μαντάκη. Έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ σωστά δεν υπέδειξε το πέναλτι που ζήτησε ο Εργοτέλης στο 39'. Μοναδικό μελανό σημείο κάποιες λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς που θα μπορούσε να λήξει ακόμα και 0-0. Λίγες οι φάσεις, όμως ο Πλατανιάς ήταν ουσιαστικός. Άνοιξε το σκορ με την πρώτη ευκαιρία (6'), ενώ σκόραρε σε άλλες δύο περιπτώσεις για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα, να πάρει τους πρώτους βαθμούς και να πετύχει τα πρώτα γκολ. Τελικό αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο 0-3, με τον Εργοτέλη να μένει στο μηδέν, αφού γνώρισε την τρίτη ήττα του σε ισάριθμα ματς στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Πίτσος (80' Κουρέζ), Κοζορώνης, Καζναφέρης (37' Νόσκοβιτς), Βλαχοδήμος, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Παντελάκης, Χαλκιαδάκης (68' Κούτρης), Σαϊνάτι.

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Μενδρινός (83' Μιλούνοβιτς), Τόρες, Γκόμες (72' Ζαραδούκας), Τσουράκης (88' Γουνδουλάκης).

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα από το Παγκρήτιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα