Η Ρεάλ «άδειασε» την Ατλέτικο;

Η Ρεάλ «άδειασε» την Ατλέτικο;

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η Ρεάλ «άδειασε» την Ατλέτικο;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί να απαντήσει μέσα από το blog του στο gazzetta το ερώτημα αν η Ατλέτικο θα είναι με πιο άδειες τις μπαταρίες στο Καραϊσκάκη, μετά τη μάχη της με τη Ρεάλ.

Είναι ένα καλό ερώτημα, όπως φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι, κατά πόσο θα παίξει η Ατλέτικο στο Καραϊσκάκη επηρεασμένη από το μεγάλο παιχνίδι που έδωσε το Σάββατο μέσα στο Μπερναμπέου με τη Ρεάλ.

Στα χαρτιά, από τη μία οι πρωταθλητές Ισπανίας θα έχουν ψυχολογία στα ύψη, από την άλλη όμως θα έχουν και μία φθορά από τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα, που σε συνδυασμό με το ταξίδι θα έχει φέρει μία κόπωση στην ομάδα. Τέλος πάντων, με ολόκληρη Ρεάλ έπαιξαν, σκίστηκαν ως το 93', κέρδισαν το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης, μήπως κάπου ξεζουμίστηκαν ενόψει του αμέσως επόμενου αγώνα, που μάλιστα είναι ο πρώτος του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα δεν κρίνει ούτε την πρόκριση, ούτε καν την πρώτη θέση;

Την απάντηση, φυσικά, θα την ξέρουμε μόνο την Τρίτη το βράδυ, ωστόσο έχουμε ένα δείγμα, από πέρσι, σχεδόν τέτοια εποχή!

Η Ατλέτικο έπαιζε 28 Σεπτέμβρη ντέρμπι με τη…Ρεάλ, στο Μπερναμπέου. Ημέρα Σάββατο. Τελικό, Ρεάλ-Ατλέτικο 0-1. Σαν τώρα, δηλαδή!

Τρεις ημέρες αργότερα, Τρίτη, η Ατλέτικο έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ, για τη 2η αγωνιστική, στην Πορτογαλία. Αποτέλεσμα, Πόρτο-Ατλέτικο 1-2.

Η Πόρτο είχε προηγηθεί με τον Τζάκσον Μαρτίνες, αλλά η Ατλέτικο στο β΄ημίχρονο ισοφάρισε με ένα (τι άλλο) κόρνερ και στο 86’ γύρισε το παιχνίδι, παίρνοντας το τρίποντο.

Βεβαίως, δεν σημαίνει ότι στο ποδόσφαιρο όλα επαναλαμβάνονται. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να έχουμε υπόψιν μας το περσινό παράδειγμα και να μην περιμένουμε να δούμε μία Ατλέτικο με άδειες μπαταρίες, επειδή έπαιξε, τα έδωσε όλα και κέρδισε τη Ρεάλ το Σάββατο. Δεν θα σου χαρίσει τίποτα η Ατλέτικο.

Ο Ολυμπιακός αν θέλει να πάρει αποτέλεσμα πρέπει να αγγίξει το 100% του. Όλοι οι παίκτες του! Σε ολόκληρο το παιχνίδι! Ένα ημίχρονο δεν είναι αρκετό, για να πάρεις κάτι από αυτό τον αντίπαλο. Είναι εύκολο ο Ολυμπιακός να σταματήσει μία τέτοια ομάδα; Όχι. Αλλά το έχει ξανακάνει, με τη βοήθεια 32.000 πιστών φίλων του.

Αν θα προχωρήσει σε ροτέϊσον ο Σιμεόνε; Διάβαζα στον μαδριλένικο Τύπο ότι θα βάλει τον Αρντά και τον Γκριζμάν από την αρχή-δηλαδή τους δύο παίκτες που μπήκαν αλλαγή προχθές μετά την ισοφάριση της Ρεάλ κι έδωσαν τη νίκη στην Ατλέτικο...

Για να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε η Ατλέτικο το καλοκαίρι ζήτησε 40 εκ. από τη Γιουνάϊτεντ για να της δώσει τον Τούρκο, η δε αγορά του Γκιζμάν από τη Σοσιεδάδ έφτασε τα 30 εκ. Ευρώ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.