Παυλάκης: «Δεν υπήρχε αστυνομία ούτε για δείγμα»!

Νίκος Μαρούδας
Παυλάκης: «Δεν υπήρχε αστυνομία ούτε για δείγμα»!

bet365

Για τις ντροπιαστικές στιγμές που έζησε ο Εθνικός στο Ηράκλειο μιλάει στο gazzetta.gr ο ποδοσφαιριστής Μάκης Παυλάκης, τονίζοντας πως δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός στον κόσμο της ομάδας του Εθνικού!

Απίστευτα και όμως ελληνικά τα όσα έγιναν για ακόμα μια φορά σε ένα γήπεδο της χώρας μας. Φίλος του Εθνικού που βρέθηκε στη Κρήτη για να δει το παιχνίδι της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, χαροπαλεύει για την ζωή του μετά από επίθεση των κρητικών οπαδών.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον επιθετικό του Εθνικού, Μάκη Παυλάκη, ο οποίος αγωνίστηκε στο παιχνίδι και έζησε από μέσα όλες αυτές τις ντροπιαστικές στιγμές για το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Ο νεαρός επιθετικός, τονίζει πως δεν υπήρχε αστυνόμευση στη πλευρά που βρίσκονταν οι μεγάλοι σε ηλικία φίλοι του Εθνικού, ενώ δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος αλλά και κανείς άλλος πως ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Ακόμα, αναφέρεται και στον διαιτητή και την απόφασή του να συνεχίσει το παιχνίδι, λέγοντας πως ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να το διακόψει επειδή δεν είχαμε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο!

Μάκη τι έγινε στη Κρήτη; Πως έζησες τις ντροπιαστικές αυτές στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια;
«Ξαφνικά όλοι οι φίλοι του Ηρόδοτου πήγαν στη πλευρά που ήταν οι οπαδοί μας. Δεν ήταν πάνω από 20 οπαδοί του Εθνικού και όλοι σε μεγάλη ηλικία... Εμείς δεν καταλάβαμε πως ξεκίνησε όλο αυτό, το μόνο που ακούσαμε ήταν κάποιες φωνές και μετά είδαμε τους οπαδούς του Ηρόδοτου, που δεν διακρίναμε αν ήταν και σε νορμάλ κατάσταση, να κάνουν ντου στους δικούς μας».

Αστυνόμευση δεν υπήρξε στους οπαδούς του Εθνικού;
«Δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός στους φιλοξενούμενους! Ούτε για δείγμα. Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά! Μετά το συμβάν ήρθαν ελάχιστοι, μπορεί να μην ήταν και πάνω από δέκα...»

Μετά το συμβάν το ασθενοφόρο ήρθε έγκαιρα;
«Ναι το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα στο γήπεδο. Όμως η κατάσταση του οπαδού μας ήταν ήδη πολύ σοβαρή. Εμείς δεν ξέρουμε ακόμα τι γίνεται και πως είναι, το μόνο που έχουμε μάθει είναι ότι είναι πολύ σοβαρά τραυματίας».

Πήγατε στο νοσοκομείο σαν ομάδα να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται;
«Οι ποδοσφαιριστές δεν πήγαμε, γιατί έπρεπε η ομάδα να ετοιμαστεί να προλάβει το πλοίο. Πήγε ο πρόεδρος και ο γενικός αρχηγός όμως. Κανείς όμως αυτή τη στιγμή δε μπορεί να πει με σιγουριά τι γίνεται».

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα αυτή τη στιγμή. Έχετε μιλήσει μεταξύ σας;
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει γίνει. Δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε ακόμα και να καταλάβουμε πραγματικά τι έγινε εκεί. Θα ηρεμήσουμε πρώτα και θα μιλήσουμε μετά».

Ο πρόεδρος ζήτησε να μην συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά ο διαιτητής το συνέχισε. Μπορείς να εξηγήσεις το σκεπτικό του;
«Ναι ο πρόεδρος του ζήτησε να μην αρχίσει πάλι το παιχνίδι, όμως εκείνος μας έλεγε να μπούμε μέσα στο γήπεδο. Απ' ότι άκουσα από την στιγμή που δεν είχαμε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, έπρεπε να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι. Τι να πω...»

Λίγη σημασία έχει πλέον, αλλά το παιχνίδι ξανάρχισε και τελικά χάσατε. Ήσασταν επηρεασμένοι από όσα είχαν γίνει;
«Σίγουρα είχαμε επηρεαστεί. Το παιχνίδι μέχρι την διακοπή ήταν ισορροπημένο, θα μπορούσε να είχε τελειώσει και υπέρ μας, αλλά και ισόπαλο. Μετά την διακοπή έμεναν δέκα λεπτά και προσπαθούσαμε να συνέλθουμε. Μας είχε επηρεάσει, ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι και ήρθε η ήττα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα