Ατρόμητος - Παναιτωλικός 0-0

Μάκης Σταθάτος
Ατρόμητος - Παναιτωλικός 0-0

bet365

Ο Κόρμπος έχασε το... άχαστο στο 93' και ο Παναιτωλικός των κλασσικών ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο δεν πήρε την νίκη στο Περιστέρι (0-0)! Καλύτερος ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος, «χάθηκε» στην επανάληψη!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τσέναμο, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Φυτανίδη, Ταυλαρίδη, τον Νάστο στο δεξί άκρο και τον Κοντοέ στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή οι Γκαρσία και Δημούτσος, στα άρα οι Καραμάνος, Ούμπιδες, και στην επίθεση οι Ναπολεόνι, Παπάζογλου.

Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Χάβος επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Μπρακάλι να υπερασπίζεται την εστία του Παναιτωλικού, τους Μαλεζά, Κούσα στα στόπερ, δεξί μπάκ τον Κουτρουμάνο και αριστερό τον Κέβιν. Σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Φωτάκης, Γοδόι με την τριάδα μπροστά τους να συνθέτουν οι Βιγιαφάνες, Μαρτίνες, Θεοδωρίδης και σέντερ φορ τον Άλβες.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν από την σέντρα στη μνήμη του πρώην προέδρου των γηπεδούχων, Γιάννη Κούρτη, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο. Το επίσημο ντεμπούτο τους έκαναν από πλευράς γηπεδούχων ο Κοντοές και από τους φιλοξενούμενους ο Φωτάκης, ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνιζόταν στην ομάδα του Περιστερίου.

Πολιορκία από… κόρνερ

Τα πρώτα λεπτά ήταν περισσότερο αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ατρόμητος άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και να απειλεί την εστία του Παναιτωλικού. Στο 14΄ ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φυτανίδης ανενόχλητος από πολύ κοντά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μπράκαλι ενστικτωδώς δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν.

Η πίεση του Ατρομήτου μεταφέρθηκε στο μισό γήπεδο και προς την εστία του Παναιτωλικού με κινητήριο μοχλό τους Ούμπιδες και Νάστο. Ενδεικτικό τη πίεσης των Περιστεριωτών είναι ότι στο πρώτο 30λεπτο κέρδισαν επτά κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να κρατήσουν την μπάλα και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να αιφνιδιάσουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί.

Μετά το πρώτο ημίωρο ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς, αλλά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και έψαξε το γκολ. Στο 43΄ ο Ναπολεόνι έπειτα από προσπάθεια που ξεκίνησε και πάλι από τα δεξιά, έκανε την ατομική προσπάθεια, πάσαρε στον Παπάζογλου, αλλά το σουτ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση κόντραρε στους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να έχει την υπεροχή, να προσπαθεί να απειλεί κυρίως από την δεξιά πτέρυγα και από κόρνερ, αλλά ουσιαστικά να δημιουργεί μία κλασική ευκαιρία, την κεφαλιά του Φυτανίδη στο 14΄.

Κακός ο Ατρόμητος, ανέβηκε ο Παναιτωλικός

Με μια αλλαγή ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο, καθώς ο Μαλεζάς άφησε την θέση του στον Εντζεγκουέλε. Ο Ατρόμητος είχε μια ελαφριά υπεροχή, αλλά εμφάνισε προβλήματα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία. Οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Μπρακάλι, με αποτέλεσμα το ματς να κυλά χωρίς ευκαιρίες.

Στο 61΄ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Άλβες βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή, έπιασε ένα ξαφνικό σουτ, αλλά ο Τσέναμο πετάχτηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνεζ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου είπε και πάλι όχι.

Ο Γιώργος Παράσχος βλέποντας την ομάδα του να εμφανίζει προβλήματα στη μεσαία γραμμή, πέρασε τον Τάτο στη θέση του Ούμπιδες που έδειξε να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του. Η είσοδος του Τάτου δεν βελτίωσε την εικόνα της ομάδας, με τον Παναιτωλικό να είναι πολύ καλά διαβασμένος και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο ρυθμός ανέβηκε με τις δύο ομάδες να ρισκάρουν προκειμένου να κλέψουν τους βαθμούς. Στο 88΄ σε μια σέντρα του Φυτανίδη από τα δεξιά, ο Ναπολεόνι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Κόρμπος από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να «κλέψει» την νίκη για λογαριασμό της ομάδας του.

Man of the match: Ο Σωκράτης Φυτανίδης ήταν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα και είχε την καλύτερη ευκαιρία του Ατρομήτου στον αγώνα, με την κεφαλιά του που εξουδετερώθηκε από τον Μπρακάλι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιάννης Κοντοές στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα του Ατρομήτου, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του στην επιθετική της ανάπτυξη και γενικά ήταν εκτός κλίματος.

Στο ύψος του: Ο Μαρτίνεζ από πλευράς Παναιτωλικού έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και στο β΄ μέρος βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να απειλήσει σε κάποιες αντεπιθέσεις.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κόρμπος στις καθυστερήσεις. Ο παίκτης του Παναιτωλικού βγήκε φάτσα με την αντίπαλη εστία, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρα του Τσέναμο.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο Γιάχος, ο οποίος δεν είχε δύσκολες φάσεις και η διαιτησία του ήταν άψογη από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα λεπτά του α΄ ημιχρόνου, αλλά εμφάνισε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και στην δημιουργία και δικαίως έμεινε με τον βαθμό σε αυτή την αναμέτρηση.

Ο Παναιτωλικός ήταν απόλυτα διαβασμένος, δεν άφησε τον Ατρόμητο να κάνει το παιχνίδι του και θα μπορούσε στο τέλος με την μεγάλη ευκαιρία του Κόρμπου να πάρει το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Κοντόες (80΄ Κούρος), Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος (60΄ Μπάλλας), Γκαρσία, Ούμπιδες (68΄ Ούμπιδες), Καραμάνος, Ναπολεόνι, Παπάζογλου

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μαλεζάς (46΄ Εντζεγκουέλε), Κούσας, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης (84΄ Κόρμπος), Βιγιαφάνες (90΄ Καπέλ), Μαρτίνες, Θεοδωρίδης, Άλβες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα