Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Νίκος Τσιώκος
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-1

bet365

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε, ο Αστέρας ισοφάρισε, όμως και πάλι οι Νεοσμυρνιώτες πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο είπαν την τελευταία λέξη! Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλος και πανηγύρισαν ένα πολύτιμο τρίποντο...

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πανιώνιο ο Γιαννακόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αργυρόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Τασούλης αριστερά και οι Παντίδος, Χατζηισαΐας στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μητρόπουλος, Σιώπης και μπροστά τους οι Ιμπαγάσα, Μπουμάλ, Κολοβός. Στην κορυφή ο Γιάννου.

Για τον Αστέρα ο Κοσίτσκι πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Λούι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Παντελιάδη το αριστερό και τους Ζησόπουλο, Σανκαρέ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μουνάφο και Ουσέρο στα χαφ και μπροστά τους οι Μάσα, Ρόλε, Μπακασέτας. Στην κορυφή ο Πάρα.

Λίγα πράγματα, γκολάρα από Μητρόπουλο

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και είχε την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 2', όπου ο Μπουμάλ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Χατζηισαΐας έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Κοσίτσκι.

Ωστόσο, οι φάσεις στη συνέχεια ήταν ελάχιστες, με τους γηπεδούχους να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία και τον Αστέρα να απειλεί μόνο στο 6', ύστερα από λάθος του Γιαννακόπουλου.

Ο γκολκίπερ του Ιστορικού απομάκρυνε την μπάλα πάνω στον Μπακασέτα, αυτός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά κατέληξε πάνω στον νεαρό τερματοφύλακα. Παρά ταύτα, οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ στο 17' με γκολάρα του Μητρόπουλου, το δυνατό σουτ του οποίου δεν μπόρεσε να... βγάλει ο Κοσίτσκι.

Τραγικό λάθος από Παντίδο, ισοφάρισε ο Αστέρας

Όμως, οι Αρκάδες είχαν άμεσα την απάντηση, αφού εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος του Παντίδου στο 22'. Ο στόπερ του Πανιωνίου δεν απομάκρυνε έγκαιρα την μπάλα, ο Μάσα την πήρε και τη γύρισε στον Πάρα, που πλάσαρε από κοντά για το 1-1.

Ζήτησε πέναλτι ο Ιστορικός

Το τέρμα αυτό φάνηκε να μεγαλώνει τα αμυντικά προβλήματα των παικτών του Τερεζόπουλου, με αποτέλεσμα κάθε επίθεση του Αστέρα να φαίνεται επικίνδυνη. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κυρίως με βαθιές μπαλιές να βρουν τους Μάσα, Πάρα και έτσι ήρθε η κεφαλιά-πάσα του τελευταίου στον πρώτο στο 28', όμως ο Γιαννακόπουλος τον πρόλαβε.

Από το 30' και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έδειξαν να λύνουν το πρόβλημα στη δημιουργία και στο 31' ζήτησαν πέναλτι, αλλά φάνηκε ο Σανκαρέ να βρίσκει την μπάλα στο μαρκάρισμά του στον Γιάννου.

Προειδοποίησε και σκόραρε ο Μπουμάλ

Στο ίδιο λεπτό ο Μπουμάλ... προειδοποίησε με σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κοσίτσκι και στο 34' έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον Πανιώνιο. Αφού συνδυάστηκε άψογα με τον Αργυρόπουλο στα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με το αριστερό, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μην μπορεί να αντιδράσει και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Τεράστια ευκαιρία για Αρκάδες, ακυρώθηκε το τέρμα του Ζησόπουλου

Αυτό έδωσε άλλον... αέρα στον Πανιώνιο, όμως ο σύλλογος της Τρίπολης δεν τα παράτησε και κυνήγησε την εκ νέου ισοφάριση. Μάλιστα, σπατάλησε τεράστια ευκαιρία στο 39', όταν ο Ρόλε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε, ο Πάρα πήρε το... ριμπάουντ με ψηλοκρεμαστό πλασέ και ο Παντίδος... πήρε το αίμα του πίσω διώχνοντας εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το ακυρωθέν γκολ του Αστέρα. Ο Ουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζησόπουλος σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο Μάνταλος είδε φάουλ, το οποίο μπορεί και να μην έχει γίνει, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Έτσι, ο Πανιώνιος πήγε στην ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα έναντι των φιλοξενούμενων.

Καλός ρυθμός, ο Πανιώνιος τις ευκαιρίες

Στην επανάληψη ο Αστέρας πίεζε για την ισοφάριση, ενώ το παιχνίδι είχε και πάλι καλό ρυθμό, με τον Πανιώνιο όμως να είναι αιυτός που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει ένα τρίτο τέρμα. Ο Μπουμάλ στο 54' βγήκε στην κόντρα και πλάσαρε πάνω στον Κοσίτσκι, ενώ το σουτ του ίδου παίκτη στο 58' έφυγε εκτός.

Την ίδια κατάληξη είχε και αυτό του Μητρόπουλου στο 62', ενώ στο 68' ο Κολοβός θέλησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που βγήκε εκτός εστίας, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 73' με την κεφαλιά του Σανκαρέ, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιαννακόπουλου, με τον Πανιώνιο να δείχνει καλύτερος στην αμυντική λειτουργία.

Το διαγώνιο σουτ του Πάρα στο 81' απέκρουσε ο κίπερ του Ιστορικού, τη στιγμή που το ματς είχε πάρα πολλά μαρκαρίσματα. Αυτά κυριάρχησαν μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον Αστέρα να προσπαθεί για το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν πήρε, αφού δεν έφτασε ποτέ στην ισοφάριση, και τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Man of the match: Πολλή δουλειά από τον Μπουμάλ, ο οποίος έβαλε τον Πανιώνιο και πάλι σε θέση οδηγού και θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις να... καθαρίσει το ματς.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά προβλήματα για τον Πανιώνιο στην άμυνα στο πρώτο μέρος, με τους «κυανέρυθρους» να είναι καλύτεροι στην επανάληψη.

Στο ύψος του: Γκολάρα από τον Μητρόπουλο, που άνοιξε το σκορ. Στο ύψος του και ο Πάρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Παντίδου.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παντίδος στο 22' δίνοντας την ευκαιρία στον Μάσα να πάρει την μπάλα και να τη δώσει στον Πάρα για να σκοράρει από κοντά.

Το στραγάλι: Θα μπορούσε να βγάλει και σε άλλες περιπτώσεις την κίτρινη κάρτα ο Μάνταλος. Ο Αστέρας φωνάζει για το ακυρωθέν γκολ του Ζησόπουλου στο 44', όπου φάνηκε να έχει γίνει επιθετικό φάουλ, αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Στο 31' ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι, όμως φάνηκε ο Σανκαρέ να βρίσκει την μπάλα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος έκανε αρκετά λάθη στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και ένα από αυτά το πλήρωσε με το γκολ του Αστέρα. Οι Αρκάδες φωνάζουν για το ακυρωθέν γκολ του Ζησόπουλου, με το 2-1 να δίνει τη νίκη στον Πανιώνιο σ' ένα καλό παιχνίδι με ρυθμό, φάσεις και τρία γκολ.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Μπουμάλ (87' Μπούζας), Γιάννου, Σιώπης, Ιμπαγάσα (68' Γκίνη), Χατζηισαΐας, Τασούλης, Κολοβός (90'+1' Γκέζος), Αργυρόπουλος.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης (76' Μπαράλες), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ουσέρο, Μάσα, Ρόλε (65' Γιαννιώτας), Μπακασέτας (58' Μπαντιμπανγκά), Πάρα.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα