Γκλάντμπαχ - Σάλκε 4-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Γκλάντμπαχ - Σάλκε 4-1

bet365

Χαν, Ράφαελ και Κρούζε... οργίασαν και η Γκλάντμπαχ διέλυσε με 4-1 την Σάλκε.

Ματσάρα στο «Μπορούσια Παρκ», όπου η Γκλάντμπαχ διέλυσε με 4-1 την Σάλκε και έφτασε με εμφατικό τρόπο στην πρώτη της νίκη στη σεζόν. Ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός από το ξεκίνημα, οι φάσεις πολλές και κάποια στιγμή απλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τους παίκτες του Φαβρ, που θα μπορούσαν να είχαν φτάσει τον δείκτη του σκορ σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να φτάνουν γρήγορα στο γκολ. Στο 17' έφυγαν στην αντεπίθεση, άνοιξαν την άμυνα των μπλε με 3 πάσες και ο Χαν με άψογο τελείωμα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ για το 1-0! Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και στο 26' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όμως ο εκπληκτικός Ζόμερ νίκησε τον Τσούπο Μότινγκ στο τετ α τετ. Κράμερ (31') και Σάκα (37') έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο, με το 1-0 να παραμένει και τα... καλά να έρχονται στο δεύτερο 45λεπτο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε τι θα ακολουθούσε. Ράφαελ (46') και Τσούπο Μότινγκ (47') έχασαν καλές ευκαιρίες, πριν ο Χαν πετύχει και δεύτερο γκολ στο 50'. Ο Κρούζε, που είχε δώσει την ασίστ και για το πρώτο γκολ, εκτέλεσε το φάουλ και ο Χαν με ωραία κεφαλιά έκανε και το 2-0. Η απάντηση της Σάλκε, όμως, ήταν άμεση. Στο 51' ο Στραντσλ έκανε χέρι εντός περιοχής και ο διαιτητής Μπριχ έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι. Ο Τσούπο Μότινγκ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Η αντεπίθεση, όμως, δεν ήρθε ποτέ, με τον Κρούζε να τελειώνει το ματς στο 56', όταν μετά από πανέμορφη ασίστ του Ράφαελ, νίκησε τον Φέρμαν με άψογο πλασέ για το 3-1. Από εκεί και μετά ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων και ευτυχώς για την Σάλκε στα καρέ βρέθηκε ο Φέρμαν, που έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ράφαελ (63') και Χργκότα (78') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, πριν ο πρώτος κάνει και το 4-1 στο 79' με ωραίο τελείωμα μετά από γύρισμα του Χέρμαν από δεξιά. Ράφαελ (80') και Χούντελαρ (86', 88') έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, ανάμεσα στις ευκαιρίες που χάνονταν σχεδόν κάθε λεπτό, με το 4-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Σάλκε να ξεκινάει τη σεζόν χωρίς νίκη στα 4 πρώτα ματς για πρώτη φορά μετά από 46 χρόνια...

Γκλάντμπαχ (Λουσιέν Φαβρ): Ζόμερ, Γιάντσκε (46' Χέρμαν), Στραντσλ, Ντομίνγκεθ, Βεντ, Κράμερ, Σάκα, Χαν, Τζόνσον, Ράφαελ (83' Αζάρ), Κρούζε (78' Χρογκότα)

Σάλκε (Γιενς Κέλερ): Φέρμαν, Κλέμενς, Αϊχάν, Χέβεντες, Αόγκο (71' Φρίντριχ), Νοϊστέντερ, Χέγκερ (63' Χούντελαρ), Μπόατενγκ, Σαμ, Φουκς (46' Ντράξλερ), Τσούπο Μότινγκ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα