Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

bet365

Η Ατλέτικο αρίστευσε στο απόλυτο τεστ ετοιμότητας, άλωσε και πάλι στο άντρο της Ρεάλ (1-2) και έκρουσε καμπανάκι ενόψει Ολυμπιακού.

Το πλάνο τον έπιασε θολά. Ηταν πίσω από ένα τζάμι σε κάποιο μπουθ επισήμων. Πανηγύριζε όπως πάντα σαν παιδί ή καλύτερα σαν οπαδός από τους πιο πιστούς. Ο Ντιέγο Σιμεόνε τούτη τη φορά μπορεί ως τιμωρημένος να μην καθόταν στον πάγκο, αλλά αυτό δεν άλλαξε τη συνήθεια που τείνει να γίνει λατρεία για την Ατλέτικο: αυτή που τη θέλει να στήνει πάρτι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Μετά τις εκεί νίκες της στον τελικό Κυπέλλου του 2013, στο περσινό ματς πρωταθλήματος και την ισοπαλία στο ξεκίνημα της σεζόν στο Σούπερ Καπ, ήρθε ακόμα ένα ρεσιτάλ των Ροχιμπλάνκος που τσάκισαν την ψυχολογία της Ρεάλ. Το πέρασμα τους με 2-1 υπενθύμισε στη Βασίλισσα ότι τα... κόζια στην πρωτεύουσα έχουν αλλάξει και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει το κυνήγι του τίτλου ήδη από το -6 από την κορυφή.

Το παιχνίδι είχε το χαμηλό τέμπο και το πάθος που αναμενόταν να έχει. Ψιλές και χοντρές έπεφταν σε κάθε εκατοστό του γηπέδου και η μπάλα δεν προλάβαινε να κυλήσει στο χορτάρι. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 10' και το κόρνερ που κέρδισε η Ατλέτικο, η οποία μέχρι τότε δεν είχε περάσει καν τη σέντρα. Εκτέλεση Κόκε, κεφαλιά του ανενόχλητου Τιάγκο και 0-1. Ηταν ένα ακόμα ξεγύμνωμα της αδυναμίας των γηπεδούχων με τη μπάλα στον αέρα. Κάπως έτσι έχουν δεχτεί τα 4 από 6 φετινά γκολ, ενώ συνολικά τα 7 τα τελευταία 15 προέρχονται από στημένα. Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο Μογιά απογειώθηκε (23') και έσωσε το πολύ καλό φάουλ του Μπέιλ, αλλά τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση.

Ο Κριστιάνο έκανε... ποδηλατάκι στον Σικέιρα που τον βρήκε με το γόνατο. Ηταν πεντακάθαρο πέναλτι και ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα (σ.σ.: έχει βάλει τέσσερα στην Ατλέτικο από την άσπρη βούλα). Ο Ρονάλντο ήταν γενικότερα σεληνιασμένος και έκανε τη διαφορά. Τα πάντα περνούσαν από εκείνον και βρισκόταν παντού και πάντα. Εάν ο Μπενζεμά είχε τη μισή δική του καλή... διάθεση, η Ρεάλ θα είχε νικήσει. Εκεί, στη φούρια του CR7 που μοίραζε έτοιμα γκολ, ο Γάλλος αντί νατελειώσει τις φάσεις, έχασε με τρελή αμπαλοσύνη το κοντρόλ (36') και έκανε αδύναμη σκαστή κεφαλιά (39').


Η φάση του καθαρού πέναλτι

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο και η Ατλέτικο που μέχρι εκείνη τη στιγμή έπαιζε μόνο άμυνα, πήρε μέτρα στο γήπεδο. Οι αλλαγές του Τσόλο βοήθησαν πολύ σε αυτό και το παιχνίδι άρχισε να μυρίζει γκολ, αλλά προς την εστία του Κασίγιας. Στο 73' ο Αρντά Τουράν σχεδόν άγγιξε με σουτ το γκολ. Ο,τι όμως δεν κατάφερε σε εκείνη τη φάση, θα το έκανε τρία λεπτά αργότερα. Ο Χουανφράν έκανε την χαμηλή παράλληλη από δεξιά, ο Ραούλ Γκαρθία την εκπληκτική προσποίηση και άφησε τη μπάλα κάτω από τα πόδια, για να πυροβολήσει ακριβώς από πίσω του με τη μία στη δεξιά γωνία χαμηλά ο ο Τούρκος μεσοεπιθετικός. Μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι δεν θα είχαν άλλα προβλήματα. Μάλιστα θα μπορούσαν στο 90' να βάλουν και τρίτο, με τον Γκριεζμάν να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Το τέλος του μαδριλένικου ντέρμπι, του έβδομου για το 2014 βρήκε τους Ροχιμπλάνκος να πανηγυρίζουν και πάλι και να ετοιμάζουν βαλίτσες για το Champions League: δηλαδή για την επίσκεψη στο Φάληρο και τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ σίγουρα θα πρέπει να κάψει το βίντεο, για να βρει πως θα αντιμετωπίσει αυτή την ΟΜΑΔΑ. Οσο για τον Αντεσλότι, εκείνος θα πρέπει να βρει λύσεις για ένα σωρό ζητήματα: για τη μεσαία γραμμή που δεν έχει κόφτη, για την άμυνα που τα τρώει... καθιστή και την επίθεση που δεν έχει τον matador να τελειώνει ό,τι φτιάχνουν οι υπόλοιποι. Μέχρι τότε στη Μπαρτσελόνα μπορούν να το απολαύσουν. Ηδη αρχίζουν να ξεμακραίνουν...

* Από τους 17 προπονητές της Ατλέτικο που έχουν πανηγυρίσει μέσα στο σπίτι της Ρεάλ, ο Σιμεόνε είναι ο μοναδικός που το κάνει για 3η φορά!

* Η Ρεάλ δεν είχε δεχτεί τρία γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές από το 1995. Μόνο μία φορά πήρε στο τέλος το πρωτάθλημα ξεκινώντας τόσο άσχημα αμυντικά, το 1989. Φυσικά δεν πήρε ποτέ τον τίτλο στο παρελθόν ξεκινώντας με δύο ήττες σε αυτό το διάστημα!

* Η Ατλέτικο νίκησε δύο διαδοχικές φορές για το πρωτάθλημα εκεί μέσα για 1η φορά στα 111 χρόνια της ιστορίας της!

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Φάμπιο Κοεντράο, Μόντριτς, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ (72' Ισκο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (64' Ερνάντες)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Σικέιρα, Γκάμπι, Τιάγκο (60' Αρντά Τουράν), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Ραούλ Χιμένες (64' Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς (77' Μάριο Σουάρεθ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα