Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0

bet365

Μία μέρα πριν 1,5 εκατ. Καταλανοί απαίτησαν δημοψήφισμα και κόντρα στη Μπιλμπάο η Μπάρτσα ντύθηκε στα χρώματα της σημαίας, επικυρώνοντας (2-0) τη λαϊκή βούληση και για τον τίτλο.

Παρασκευή η Βαρκελώνη βρίσκεται στο πόδι και είναι πιο χρωματιστή από ποτέ. Περίπου 1,5 εκατ. ψυχές (σ.σ.: κατ' άλλους 2 εκατ.) είναι ντυμένες στα κίτρινα και τα κόκκινα και σχηματίζουν τη «Σενιέρα» τη σημαία της Καταλωνίας, αιτούμενη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία. Μία μέρα μετά η Μπαρτσελόνα ακολουθεί. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εμφανίζεται στο «Καμπ Νόου» με τα ίδια χρώματα. Στις εξέδρες συμβαίνει το ίδιο, με τα συνθήματα να είναι κατά μεγάλο ποσοστό σχετικά με το project. Απέναντι της η Αθλέτικ Μπιλμπάο που επίσης φοράει τα χρώματα της Χώρας των Βάσκων. Το αρκετά πολιτικοποιημένο αυτό ματς έχει όμως και νικητή αγωνιστικά. Οι γηπεδούχοι παίρνουν με 2-0 ένα δύσκολο «τρίποντο« και μέσα σε κλίμα γενικότερης ευφορίας, παραμένουν στη μοναξιά της κορυφής (3x3) με τα γκολ τους στο συνολικό 6-0.


Η Βαρκελώνη την Παρασκευή ντυμένη στα χρώματα της σημαίας της Καταλωνίας

Για να υπάρξει η ευτυχία στο χορτάρι, έπρεπε να ρολάρει ο Μέσι. Αργεντινός που έπαιζε σε χαμηλό τέμπο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πάτησε γκάζι λίγο πριν το φινάλε και παρέσυρε την ομάδα του στη νίκη. Η αλήθεια είναι πως μέχρι το 1-0 στο 79', οι Μπλαουγκράνα είχαν μπλέξει με την καλά στημένη αντίπαλο τους. Ερνέστο Βαλβέρδε είχε κλειδώσει τη μεσαία γραμμή και δεν δεχόταν πολλές φάσεις. Στο 3' μάλιστα χρειάστηκε η εκτίναξη του Μπράβο για να μην γίνει το 0-1 στο σουτ του Μπενιάτ. Θα ακολουθούσε ένα κακό τελείωμα του κινητικού Μουνίρ (19'), στον οποίο σωστά ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ (50'). Στο 43' ο Ιραϊθόθ σταμάτησε το σουτ του εξαιρετικού Ράκιτιτς και στο 59' ο Μουνίρ έστειλε αδύναμα την κεφαλιά πάνω στον πορτιέρο της Αθλέτικ. Σε αυτό το διάστημα δεν δόθηκαν δύο πέναλτι, ένα σε κάθε ομάδα (σπρώξιμο Μασεράνο σε Αντούριθ και Γκουρπέγκι σε Μουνίρ).

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τη Μπαρτσελόνα στο +5 από τους διώκτες της, καθώς βρίσκεται στην κορυφή για 64η από τις 79 τελευταίες αγωνιστικές της Primera Division (81%) και μάλιστα χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία της. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν έχει ρολάρει ακόμα όπως θα ήθελε ο Λουίς Ενρίκε. Ισως όταν μπουν για τα καλά Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες...

* Στο ημίχρονο αποχώρησε τραυματίας ο Μασεράνο με πόνο στην πλάτη ή τα πλευρά

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβι, Μασεράνο (46' Πικέ), Ματιέ, Μοντόγια, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Πέδρο (78' Σάντρο), Μέσι, Μουνίρ (63' Νεϊμάρ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Γκουρπέγκι, Μπαλενθιάγα, Ντε Μάρκος, Μικέλ Ρίκο (82' Βιγκέρα), Ιτουράσπε, Μπενιάτ (64' Ουνάι), Σουσαέτα (Ιμπάι Γκόμεθ), Μουνιαΐν, Αντούριθ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα